DOLAR 32,1582 -0.19%
EURO 35,2442 0.26%
ALTIN 2.523,850,94
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 2163879-0,01%
Edirne
17°

KAPALI

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

209 okunma

‘Yerel yönetim sadece belediyecilik değil!’

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Edirne Belediyesi Belediye Eş Başkan Adayları Aylin Hacaloğlu ve Mevlüt Aykoç, Edirne İl Eş Başkanları Hanım Güzel ve Selim Taş, il yöneticisi Ayhan Muşlu ile birlikte Hudut Gazetesi'ni ziyaret etti….

ABONE OL
7 Mart 2024 17:59
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Edirne Belediyesi Belediye Eş Başkan Adayları Aylin Hacaloğlu ve Mevlüt Aykoç, Edirne İl Eş Başkanları Hanım Güzel ve Selim Taş, il yöneticisi Ayhan Muşlu ile birlikte Hudut Gazetesi’ni ziyaret etti. DEM Parti’nin seçim çalışmaları hakkında bilgi veren, DEM Parti’nin kadın ve erkek eşitliğine büyük önem verdiğini belirten Hacaloğlu ve Aykoç, eş başkanlık sisteminin gerekliliğine de yanıt verdi.
Mevlüt Aykoç, “Bizde eş başkanlık sistemi var, nedeni de şu; biz kadın ve erkek temsiliyetinde eşit temsiliyeti savunduğumuzdan kadının da kendisini eşit olarak bütün yönetimlerde, kurumlarda temsil etmesini esas alan bir partiyiz” sözleriyle başladığı konuş-masını şöyle sürdürdü:
“Her ne kadar bu sistem İsviçre’de başlamışsa da biz de bu eş başkanlık sistemini her alanda yürütüyoruz. Aslında biz değiliz bunu yapan. Biz Türkiye’nin en büyük üçüncü partisiyiz. Bizim Türkiyelileşmek gibi bir derdimiz yok, biz Türkiye partisiyiz, bizim böyle bir sıkıntımız yok. Biz bu ülkede bütün halkların, bütün dillerin, bütün inançların, doğanın, hayvanların bu coğrafyada, bu topraklarda herkesin yaşayabileceği bir yaşam biçimini arzuluyoruz.


Edirne Belediye Eş Başkan Adaylarından Aylin Hacaloğlu, en büyük temel siyasetlerinin mücadeleyi yerelden büyütmek olduğunu belirterek, “Yerel yönetimleri sadece belediyecilik olarak görmüyoruz” dedi ve konuya şöyle açıklık getirdi.
Sadece imar kanunları çıkaralım, şuydu buydu değil. Kent herkesin kenti diyoruz. Burada göçmeni de, mültecisi de burada yaşayan, turist olarak yaşayan da, herhangi bir canlının da bu kentin alanı olarak düşünüyoruz. Bunları en doğal ortamda, yaşanabilir, suyu temiz, doğası temiz, oksijeni temiz, afete dayanıklı, aklınıza gelebilecek bu anlamdaki tüm kararların da yerelden aldığımız kararlar olması gerektiğini düşünüyoruz. Bugün belediyelerin bir çok hakkı iktidar tarafından ellerinden alınmış. Alınmadığından önceki haline de itirazımız var bizim. Yine merkezden karar veriliyordu. Bakıyorsunuz güneyde bir yere otel yapılacak, merkez karar veriyor. Halbuki oranın hakkının orada yaşayanların olması, onların karar vermesi lazım. Biz bu anlamda yerelden yönetim yani ‘ademi merkeziyeti’ savunuyoruz ve bu anlamda da sistemde de muhakkak bir takım değişiklikler olması gerekiyor. Yerelden yönetimin öncelikli olması gerektiğini, buradaki yaşayan tüm canlılarla, ekolojik, kadın özgürlükçü, demokratik bir yönetim arzuluyoruz.
KENT BİZİMDİR, SAHİP ÇIKACAĞIZ!
DEM Parti Edirne Belediyesi Belediye Eş Başkan Adayları Aylin Hacaloğlu ve Mevlüt Aykoç, seçim vaatleri konusunda ise şunları paylaştı:
“Kent hakki: kentte yaşayan insan ve tüm diğer canlıların ayrımcılık gözetmeksizin toplumsal adalet çerçevesinde; sağlıklı, güvenli ve adil bir çevrede yaşama hakkı ve bu çevreleri şekillendirme hakkıdır. Aynı zamanda demokratik katılıma, güvenli konutlara, temiz suya, sağlıklı gıdaya, temel hizmetlere, kentsel altyapıya, ulaşım sistemlerine ve yeşil alanlara eşit ulaşım hakkını içerir.
Bu çerçevede politikalar ve projeler geliştirerek yaşama geçireceğiz. Bu bağlamda; Her yurttaşın barınma ve kent hakkını savunarak; yaşanabilir, doğaya uyumlu, afetlere karşı dirençli konutlar inşa etmeyi esas alacağız.
Halkların din, inanç, dil ve kültürlerine göre özgürce yaşamalarını esas alan politikalar geliştireceğiz. İşçi ve emekçilerin örgütlenme ve tüm sosyal ve siyasal mücadelelerini desteklemeyi esas alacağız. Doğaya, toprağa, köye ve tarıma yabancılaşmaya karşı yeni bir kır-kent politikası geliştirmeyi hedefliyoruz.
Kadınların kent yaşamında eşit temsiliyetini esas alan, etkin katılımını sağlayacak toplumsal cinsiyete duyarlı (konut, kreş, toplu taşıma vb.) politikaları geliştireceğiz. Gençliğin; kısa, orta ve uzun vadeli politikalarla toplumsal yaşama katılımlarını ve özne olarak kendilerini var etmelerini sağlayacağız. Sosyal yaşam içerisinde; engellilere, yaşlılara, çocuklara ve dezavantajlı gruplara öncelik vereceğiz.Toplumun demokratik bir ortamda yaşamasını sağlayarak; yozlaşmaya ve madde bağımlılığına karşı koruyucu tedbirler almayı hedefliyoruz.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ