DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BIST 9.771,16-1,67%
BITCOIN 18380120,57%
Edirne
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

180 okunma

Ulaşımda zamma ‘söz’ hatırlatması

Vatan Partisi Edirne İl Başkanı Gürol Bora Ateş, belediye meclisi toplantısıyla Edirne'de toplu ulaşım ile taksi ve servislere yapılan zamlara, “Verilen sözler 2 ayda unutuldu” diyerek tepki gösterdi…

ABONE OL
5 Haziran 2024 18:28
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatan Partisi Edirne İl Başkanı Gürol Bora Ateş, belediye meclisi toplantısıyla Edirne’de toplu ulaşım ile taksi ve servislere yapılan zamlara, “Verilen sözler 2 ayda unutuldu” diyerek tepki gösterdi.
Vatan Partisi İl Başkanı Ateş, yaptığı yazılı açıklamada, önceki gün gerçekleştirilen belediye meclisi toplantısında Edirne’de minibüsle ulaşıma yüzde 37, taksi ve servislere ise yüzde 50 zam geldiğini anımsatarak şunları kaydetti:
“Halbuki Mart ayında yapılan yerel seçimlerde mevcut belediye başkanımız Filiz Gencan Akın ulaşıma yüzde 20 indirim yapacağını belirtmişti. Yine Belediye başkanımız öğrencinin ve gençlerin yanında olacaklarını belirtmişti. Öğrenci biniş fiyatının 16 TL olması bu sözlerini de tutmayacaklarının kanıtı. Biz seçim döneminde de adayları yalan söylememeye ve tövbe etmeye davet etmiştik, çağrımızı tekrarlıyoruz artık halka yalan söylemeyin tövbe edin.
Daha önce sorduğumuz soruları tekrarlıyoruz, çünkü başkanlar ve isimler değişse de ne halkımızın mağduriyeti ne de İnsana yakışmayan ulaşım kalitesi değişiyor. Burada sorulması gereken soru şu ‘Hangi ulaşıma?’ Uzun süreler beklenen ama gelmeyen araçlar, geldiğinde tıka basa dolu olan araçlar, diğer şehirlerde ıskartaya çıkartılacak kadar eski olan araçlar, bunun adına Edirne’de ne yazık ki ulaşım deniliyor. Edirnelilere bu layık görülüyor. Belediyenin ulaşımda tek işlevi gelen zam taleplerini karşılamak ve hükümetin yaptığı gibi ekonomik krizi halka fatura etmekten başka bir şey değil. Buradan soruyorum Edirne Belediyesi’nin neden bir toplu ulaşım hattı yok? Neden özel şirketlerin insafına bağlıyız? Ulaşımı ucuzlatmak, kalitesini arttırmak gibi bir hedefiniz var mı? Edirne gibi küçük bir şehirde ulaşım gibi temel bir ihtiyacı çözemeyen belediyenin işlevi nedir?
Edirneliler olarak bir etkinlik ya da bir olay gerçekleşince acaba bu sefer ne kadar zam yapılacak diye bekliyoruz. Kakava Şenlikleri başlıyor ulaşıma zam yapalım, Kırkpınar başlıyor ulaşıma zam yapalım, okullar açılıyor ulaşıma zam yapalım gibi fırsatçı anlayışla bu belediye daha fazla yönetilemez. Edirneliler daha fazla bu çileyi çekemez, ceketimi koysam kazanır anlayışının Edirne’yi bitirmesine izin vermeyeceğiz.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ