DOLAR 32,9525 -0.1%
EURO 35,8346 -0.1%
ALTIN 2.529,930,90
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22264123,76%
Edirne
29°

PARÇALI BULUTLU

20:35

AKŞAM'A KALAN SÜRE

219 okunma

TİP adaylarından ‘ranta ve talana hayır’

Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) Edirne merkez il genel meclis üyesi adayı Avukat Yağmur Sancar İşcanoğlu ve Nalan Şahin Tabakoğlu ile Havsa'dan il genel meclisi üyesi adayı emekli asker Ali Dezcan, merkezi bütçenin yapıldığı il genel meclisine aday olmalarının nedeninin rantın ve talanının önüne geçmek olduğunu söyledi...

ABONE OL
5 Mart 2024 18:04
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) Edirne merkez il genel meclis üyesi adayı Avukat Yağmur Sancar İşcanoğlu ve Havsa’dan il genel meclisi üyesi adayı emekli asker Ali Dezcan, merkezi bütçenin yapıldığı il genel meclisine aday olmalarının nedenini rantın ve talanının önüne geçmek olarak açıkladı.
TİP Edirne İl Genel Meclis üyesi adayı Avukat Yağmur Sancar İşcanoğlu ve Nalan Şahin Tabakoğlu ile Havsa İl Genel Meclis üyesi adayı emekli asker Ali Dezcan, Hudut Gazetesi’ni ziyaret ederek çalışmalarını ve aday olma nedenlerini paylaştı. Ziyarette üç isme TİP İl Sekreteri Çağrı Tunç da eşlik etti.
“SOKAK MUHALEFETİNİ SEÇİM MUHALEFETİNDEN ÇOK ÖNEMSİYORUZ”
TİP’in 3 yıldır aktif şekilde Edirne’de faaliyet gösterdiğini söyleyen Tunç, “Biz Edirne’de 3 yıldır aktif bir şekilde varız, sokakta, meydanlardayız. Gerek pazar yerinin peşkeş çekilmesi olayından, doğa için çeşitli köylerde yapılan tapu toplulaştırmasına karşı çıkışımıza kadar, kadın mücadelesinden öğrenci eylemlerine kadar Edirne’de bir çok siyasal mücadelenin içindeyiz. Edirne’de muhalefetin en önde gelen partilerinden birisi olmaya çalışıyoruz. En son 6 Şubat’ta sosyalist diğer örgütlerle birlikte depremin yıl dönümünde ‘Kent Suçlarına Karşı Yürüyoruz’ diye bir eylem de yapmıştık. Kent suçları denince akla ilk deprem geliyor ama Edirne özelinde başka şeyler de var. Mesela rantın, talanın, yolsuzluğun akla geldiği bir yerdeyiz. Aynı zamanda Edirne ekoloji açısından gerek Saros, gerek Söğütlük, gerekse de Meriç ve Tunca Nehirleri olsun çok fazla saldırı altında. İçme suyuna ulaşamıyoruz, yeri geliyor hava kirliliğinden rahatsız hissediyoruz. Sokak hayvanlarının çeşitli konularında sıkıntı yaşamasından tutun da Edirne’de çok kapsamlı toplu bir ekolojik bir katliam da var. Dolayısıyla biz aynı zamanda mecliste değil sokaktayız da. Biz sokak muhalefetini seçim muhalefetinden daha çok önemsiyoruz” dedi.
‘SOKAĞIN SESİNİ DUYURMAK İÇİN MECLİSE TALİBİZ’
Sokağın sesini duyurmak için il genel meclis üyeliğine talip olduklarını anlatan Tunç, “Bugün madem yerel bir meclis seçilecek ve biz de burada sözümüzü söylemek istedik. Çünkü sokaktaki sesi, kodamanlar o yukarıdaki sermaye partilerinin sahipleri duymuyorlar. Biz de meclise girip onlara bunu sivrisinek gibi kulaklarına bir kişi, iki kişi vızıldayarak rahatsız edeceğiz. Edirne’de ranta ve talana geçit vermeyeceğiz. Çeşitli tarikat gruplarına bir yerlerin peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz. Yolsuzluklara, çevre katliamlarına, kadın düşmanlığına geçit vermeyeceğiz. Bunu olabilecek tüm platformlarda sürdürmeye çalışıyoruz, eğer seçim de bunun bir platformuysa biz seçimde de varız” diye konuştu.
‘TİP’Lİ BELEDİYELERİ ÖRNEK GÖSTERECEĞİZ’
Edirne’de belediye başkan adayı çıkarmamalarının nedenine de değinen Tunç, “Edirne’de belediye başkan adayımız niye yok? Biz Edirne’de 3 yıldır muhalefet ediyoruz. Biz yeri geldi mevcut belediye yönetimine de muhalefet ettik, içme suyundan dolayı. Yeri geldi merkezi hükümete de çok ağır eleştiriler yaptık. Dolayısıyla biz aslında hep muhalefetteydik Edirne’de ve muhalefet yeteneğimizi sürdürmek istiyoruz. Bu yerel seçimde şöyle bir iddiamız var, belli başlı ilçeleri ve belki de büyük şehirleri belediye olarak almak istiyoruz. Bunun başında Hatay ve çeşitli ilçeleri, aynı şekilde genel başkanımız Gebze Belediye Başkan adayı, Kocaeli’nde de adayımız var. Trakya’da da çeşitli adaylarımız var. Buraları almayı ve Edirne için şöyle bir rol model olmayı düşünüyoruz; bakın biz Edirne’de belediye başkanlığını yürütmüyoruz ama şu ilçelerde TİP belediyeleri yönetiyor ve bakın burada işçilerin toplu sözleşme hakları en iyi seviyede. Bakın burada çevre katliamlarına geçit yok, tarikatlara para aktarılmıyor, hırsızlık yok. Bunu burada yaptıysak eğer gelin Edirne’de de bir dahaki seçimde bize yönetme yetkisi verin ve aldığımız bu kuvvetle burayı güzel bir örnekle buluşturalım diyoruz” şeklinde konuştu.
‘TALANI VE YOLSUZLUĞU İFŞA ETMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK’
Havsa İl Genel Meclis üyesi adayı Ali Dezcan da, kendisine partinin temsil görevi verildiği için mutlu olduğunu ifade etti. Dezcan, “Paranın döndüğü yeri sevdiği için hem iktidar hem de muhalefet buranın kontrol edilmesine önem veriyorlar. Zaten geçen gün Sayıştay raporlarında il genel meclisini gördük, mevcut harcaması gerekenden 3 kat daha fazla usulsüz şekilde para harcanmış. Burası da kontrol edilmesi gereken bir yer olduğu için bu istikamette aday olup seçilmemiz halinde de buradaki talanı ve yolsuzlukları ifşa etmek maksadıyla yola çıktık” ifadelerini kullandı.
‘RANTA VE TALANA HAYIR DEMEK İSTİYORUZ’
İl Genel Meclis Üyesi Yağmur Sancar İşcanoğlu da ranta ve talana hayır demek için aday olduğunu söyledi. İşcanoğlu, “Edirne’de doğdum 8 yıldır burada avukatlık yapıyorum. İl Genel Meclisi’ni seçmemizin özellikle sebebi ranta ve talana hayır demek. Bu açıdan gerek bütçelerin konuşulduğu bir yer oluşu, gerekse merkezden daha fazla köylere yönelik işlemlerin yapıldığı bir yer oluşudur. Dolayısıyla halkımızın desteğini bekliyorum” dedi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ