DOLAR 32,2574 -0.01%
EURO 34,6869 -0.1%
ALTIN 2.393,75-0,26
BIST 10.247,75-0,86%
BITCOIN 1988486-2,25%
Edirne
19°

KAPALI

04:09

İMSAK'A KALAN SÜRE

840 okunma

Tekin: 75 yılda değişim olmadı

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin, 10 Aralık “Dünya İnsan Hakları Günü” dolayısıyla yaptığı açıklamada, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin ilan edilişinin üzerinden 75 yıl geçmesine rağmen, insanların hak ve özgürlükler anlamında bir değişim olmadığını söyledi.

ABONE OL
10 Aralık 2023 17:26
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin, 10 Aralık “Dünya İnsan Hakları Günü” dolayısıyla bir basın açıklaması yayımladı. Tekin, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin ilan edilişinin üzerinden 75 yıl geçmesine rağmen, insanların hak ve özgürlükler anlamında bir değişim olmadığını söyledi.
Av. Tekin basın açıklamasında; “İkinci Dünya Savaşı sonrası, sözde hakları ihlal edilen insanları korumak maksadıyla kurulan Birleşmiş Milletler Genel Kurulun’da İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin ilan edilişinin üzerinden 75 yıl geçti. Her yıl 10 Aralık tarihinde de ‘Dünya İnsan Hakları Günü’ kutlanır. Peki, 75 yıldır toplumların yaşamlarında ne değişti? Söz konusu örgütün iddiasının aksine, bu örgüt tavrını mazlumlardan yana değil güçlü zorbalardan yana aldığını görmekteyiz. Hak ve Özgürlük kavramları ise ‘kamuflaj’ aracı olarak kullanılıyor.” şeklinde konuştu.

İkinci Dünya Savaşı’nın hemen ardından ilan edilen “İnsan Hakları Beyannamesi”nde, insan olmaktan kaynaklanan temel hakların yanı sıra, bir ülkenin vatandaşı olmaktan kaynaklanan siyasal haklara kadar onlarca kazanımın sıralanmış olduğuna dikkat çeken Av. Sinan Tekin, “Fakat demokrasi, özgürlük ve eşitlik çığırtkanlığı yapan şer zihniyeti söz konusu beyanname ile sadece yaptığı zulmün üzerini örtmeye, hakları gasp edilen insanların nezdinde kendini aklamaya çalıştı. İslam coğrafyasında yaşanan ağır hak ihlalleri ise reel politik nedenlerle hep göz ardı edildi. Bunu günümüzde Filistin/Gazze’de yaşıyoruz! ‘Yeni Dünya Düzeni’nin mimarlarının hedefi Müslümanları birbirlerine düşürerek onların maddi ve manevi kaynaklarını sömürebilmekti. Ne yazık ki İslam ülkeleri yönetimleri de onların hareket edebileceği alanı sonuna kadar açtı” dedi.
Evreni, dolayısıyla insanı yaratan Allah (cc)’ın Evrensel Kuralları da koyduğuna vurgu yapan Av. Tekin, “Hayat/Yaşama, Din/İnanç, Akıl, Mal ve Nesil” olmak üzere beş temel ‘HAK’ vardır. Yönetimlere düşen bunları korumaktır. Bunların korunmasında kimsenin ırkı, dini… sorulmaz! Ancak günümüz dünyasında güçlü olanlar adeta ‘ben güçlüyüm, istediğime hak verir, istediğimden de alırım’ diyorlar. Bunun en son örneği ise Filistin’de yaşananlardır. Milli Görüş Lideri merhum Erbakan Hoca’mız, yarım asır ‘Adil Düzen’ diye üzerinde durduğu işte bu idi. Bu haklar gereği gibi korunmadıkça ne adalet, ne barış, ne de huzur sağlanamaz” ifadesini kullandı.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ