DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 2153906-0,10%
Edirne
15°

KAPALI

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

561 okunma

‘Tedbir kul’dan, takdir Allah’tan’

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin, son zamanlarda doğal afetler adeta gündelik yaşamımızın bir parçası duruma geldiğine dikkat çekerek, millet olarak her bir vatandaşın doğal afetler konusunda bilinçlendirilmesi, 'Afet Bilinci' eğitimlerini alması gerektiğini söyledi…

ABONE OL
13 Kasım 2023 09:33
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin, son zamanlarda doğal afetler adeta gündelik yaşamımızın bir parçası duruma geldiğine dikkat çekerek, millet olarak her bir vatandaşın doğal afetler konusunda bilinçlendirilmesi, ‘Afet Bilinci’ eğitimlerini alması gerektiğini söyledi.
Saadet Partisi İl Başkanı Av. Sinan Tekin, “12 Kasım Afet Eğitimi Hazırlık Günü” münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Av. Sinan Tekin mesajında; şunara yer verdi:
“Değerli Edirneliler, son zamanlarda doğal afetler adeta gündelik yaşamımızın bir parçası duruma geldi. Milletçe yüreğimizi acıtan 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Hatay’da yıkıma neden olmuş 50 binin üzerinde vatandaşımız ölmüştü. Doğal afetler tabii ki sadece deprem değil, buna su baskınları, fırtınalar … vs de dahil. Milletçe yüreğimizi acıtan depremler bir kez daha göstermiştir ki doğal afetlerin etkisini azaltmak, kayıpları en aza indirmek, toplumun her ferdinin ve her kesimin kuşkusuz iyi bir eğitim alması ile mümkün olacaktır. Bu amaçla halkın bilinçlendirilmesi, eğitimin tüm öğelerinin seferber edilmesiyle gerekmektedir.
Eğitimde atılan her bir adım, toplumun duyarlılık bilincini, akılcı düşünme gücünü, doğal yeteneklerini ve becerilerini geliştirmek için gereken gücü artırmaktadır. Afet öncesi dönemde afet yönetimi, genel olarak afet zararlarını en aza indirebilmek amacıyla gerekli önlemleri almayı, mümkün olan hallerde önlemeyi, mümkün olmayan durumlarda ise acil kurtarma ve yardım çalışmalarının etkin bir biçimde yapılmasını sağlamayı, afet zararlarının azaltılması çalışmalarını kalkınmanın her aşamasına yaymayı ve insanları bu konularda eğitmeyi amaçlamaktadır. Bu durum göz önüne alınınca millet olarak her bir vatandaşımızın doğal afetler konusunda bilinçlendirilmesi, ‘Afet Bilinci’ eğitimlerini alması gerekmektedir. Afet eğitimi istenildiği düzeyde alındığında hiç şüphem yok ki her an bir afet olacakmış gibi hazırlıklı, hiç afet olmayacakmış gibi rahat oluruz. Boşuna mı denmiş; ‘Tedbir kul’dan, takdir Allah’tan’ diye! Bu vesile ile Rabbimizden, bizi her türlü afetlerden korumasını dilerim.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ