DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22366412,75%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

399 okunma

Sol Parti: Çocuklarımızı tarikatlara teslim etmeyeceğiz

ÇEDES’e bir tepki de Sol Parti Edirne İl Sözcüsü Nazım Türkoğlu, Trakya'dan başlayarak ülkenin dört bir yanında ÇEDES'e karşı mücadeleyi örgütlemeye kararlı olduklarını açıkladı.

ABONE OL
22 Aralık 2023 10:31
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ÇEDES’e bir tepki de Sol Parti Edirne İl Sözcüsü Nazım Türkoğlu, Trakya’dan başlayarak ülkenin dört bir yanında ÇEDES’e karşı mücadeleyi örgütlemeye kararlı olduklarını açıkladı.


Türkoğlu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in bütçe görüşmelerinde bakanlığının tarikat ve cemaatlerle 10 protokol imzaladığını açıkladığını hatırlattı. Türkoğlu, “Bakan daha da imzalamaya devam edeceğini açık açık beyan etti. Devrim yasalarına ve Anayasaya göre yasaklı suç örgütlenmeleri olan tarikat ve cemaatleri birer sivil toplum örgütü gibi göstermeye çalıştı. Tekin ve iktidar sahiplerinin bir kurbağa misali kabararak gururla savundukları tarikatları kirli suç şebekelerinden, din istismarcı, sömürü ve rant karanlığından başka bir şey değildirler” dedi.


‘Çocuklarımızı bu tarikatlara teslim etmeyeceğiz’


Sol Parti Edirne İl Sözcüsü Nazım Türkoğlu açıklamasında şunlara yer verdi:


Şimdi ÇEDES ile öğrenciler Diyanet’e, okullar tarikatlara ve gericiliğe teslim edilmeye çalışılıyor. Dün Eskişehir’de, devamında İzmir’de bu gün de Kırklareli il ve ilçelerinde okullara manevi danışman adı altında imamlar görevlendirildiği kamu oyu ile paylaşıldı.


AKP’nin ÇEDES projesi ile imamlar cübbeleriyle, sarıklarıyla okullara girecek. ÇEDES, laikliğin birikimlerinin yok edilmesinden yeni bir evre olarak fiili şeriat rejiminin kurumsallaştırma adımlarından başka bir şey değildir.


AKP ve MHP iktidarına laik ve bilimsel eğitimi gasp ettirmeyeceğiz! Cumhuriyet okullarına sarık ve cübbenin girmesine izin vermeyeceğiz. Yaşamın her alanındaki yasak ve gerici kuşatmaya karşı, laiklik için direneceğiz.


ÇEDES projesi ile okullara imam atama, Türkiye’nin bazı pilot şehirleri ile beraber Kırklareli’de de uygulanmaya başlandı. SOL Parti, Trakya’dan başlayarak ülkenin dört bir yanında ÇEDES’e karşı mücadeleyi örgütlemeye kararlıdır.


Tarikatlarınızı okullardan kovacağız!


Laiklikten, Cumhuriyetten, çağcıl seküler yaşamdan yana olan tüm halkımızı ortak mücadeleye çağırıyoruz.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ