DOLAR 32,2590 0%
EURO 34,7111 -0.03%
ALTIN 2.404,040,17
BIST 10.247,75-0,86%
BITCOIN %
Edirne
18°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

20:12

AKŞAM'A KALAN SÜRE

341 okunma

Akalın’dan ‘ekonomik’ salvo!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın TBMM'deki bütçe görüşmelerinde söz alan İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, iktidarın ekonomi politikalarını eleştirip, ekonomideki çelişkili açıklamalara dikkat çekti…

ABONE OL
21 Aralık 2023 18:50
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanlığı Bütçe görüşmelerinde söz alan İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, iktidarın ekonomi politikalarını eleştirip, ülkedeki barınma sorunlarına ve ekonomideki çelişkili açıklamalara dikkat çekti.
İYİ Parti’li akalın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) devam eden bütçelerinde söz alarak, iktidarın ekonomi politikalarını eleştirdi. Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçe görüşmelerinde konuşan Akalın, gençlerin kredi kartı borçları, işsizlik ve düşük ücretlerle baş etmeye çalıştığı bir ortamda, ülkenin geleceği adına acil önlemler alınması gerektiğini belirtti.
‘EKONOMİK KAOSUN SORUMLUSU İKTİDAR’
Konuşmasında kredi kartlarının gençleri sıkıntıya soktuğuna vurgu yapan Akalın, yüksek faiz oranlarının gençleri borç batağına çektiğini ifade etti. Gençlerin her ay borç ödemekle meşgul olduğunu ve adeta bir kredi kartı tutsağına dönüştüğünü dile getiren Milletvekili Akalın, iktidarın “gençlere destek” söyleminin gerçekte bir yanılsama olduğunu savundu. Akalın, işsizlik oranları, düşük ücretler ve yaşanılmaz ekonomik koşulların gençleri zorladığını belirterek, iktidarın gençleri gelecek hayaliyle kandırdığını ifade etti. Ekonomik bağımsızlığını kazanmak isteyen gençlerin iktidarın yanlış politikaları nedeniyle zor durumda olduğunu vurgulayan Akalın, ekonomik kaosun sorumlusunun iktidar olduğunu belirtti.
İktidarın ekonomik politikalarının sadece gençlere değil, tüm ülkeye zarar verdiğini de dile getiren Akalın, yatırımcı güveninin sıfır olduğunu ve ekonomik büyümenin hayal niteliğinde olduğunu kaydetti.
‘VATANDAŞIN SABRINI TAŞIRMAYIN’
Ülkedeki barınma sorunlarına da dikkat çeken Akalın, ekonomideki çelişkili açıklamalara da değindi. Akalın, “Hangisine inanacağız anlamak mümkün değil. Merkez Bankası Başkanı, İstanbul ile Manhattan’ı karşılaştırarak, ‘İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz.’ diyerek, ekonomiye sitem ediyor veya ülkeden bi haber turist Ömer misali şaşkınlığını gizleyemiyor. Merkez Bankası başkanı Manhattan-İstanbul karşılaştırması yaparak ev tutmanın zorluğundan bahseder hale gelmişken vatandaşımızın ne yapsın. Şimdi neredeyse ‘ekonomide sorun yok, Türkiye pahalı’ diye işin içinden çıkmaya çalışacaksınız. Bir gün Manhattan’da da birileri faiz sebep enflasyon sonuç derse karşılaştırmayı o zaman yaparsınız. Vatandaşımız, akıl dışı ekonomi politikalarınızın getirdiği acı reçetenin bedelini iliklerine kadar hissederken bari vatandaşımızın sabrını taşırmayın” dedi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ