DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22362592,33%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

164 okunma

‘Seçim bayrakla, afişle kazanılmaz’

İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Hamdi Sedefçi, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Edirne'de yaptırdığı anketlerde kendilerinin önde çıktığını iddia etti…Sedefçi, "AK Parti ile aramızda şu anda 2 puana yakın bir fark var, öndeyiz gibi görünüyor. Tüm siyasiler şunu iyi bilsinler ki; seçimler afişle, bayrakla, pankartla kazanılmaz. Halkın kalbine giremiyorsan seçimi kazanamazsınız. Bizim hesabımız pankart asmak, bayrak asmak değil, halkımızın kalbine girmektir. Bunu yapmak için uğraşıyoruz. Bunu başaracağımıza inancım sonsuzdur, bunu başaracağız ve seçimi kazanacağız" dedi...

ABONE OL
25 Mart 2024 12:58
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER

İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Hamdi Sedefçi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Edirne’de yaptırdığı anketlerde kendilerinin önde çıktığını iddia etti.

Belediye Başkan Adayı Sedefçi, parti il başkanı Alpay Alpagut Engin ve Edirne Milletvekili Mehmet Akalın’la birlikte basın toplantısı düzenledi. Seçime sayılı günler kala kent gündemini değerlendiren Sedefçi, CHP ve AK Parti Belediye Başkan adaylarına canlı yayında buluşma ve mal varlığı açıklamaları teklifini yineledi. Sedefçi, CHP’nin Edirne’de geçen hafta yaptırdığı ankette ise kendilerinin önde çıktığını iddia etti.

ADAYLARA MAL VARLIĞI AÇIKLAMA VE CANLI YAYIN ÇAĞRISI

Toplantıda, rakip belediye başkan adaylarına seslenen Sedefçi, “Daha önce ben mal beyanı açıklaması yapmıştım. Benim mal beyanı açıklamamdan sonra iki parti adayımızdan da mal beyanı açıklaması gelmediğini görüyorum. Niye açıklamıyorlar, onu da merak ediyorum ve kendilerine soruyorum, mal beyanınızı neden gizliyorsunuz? Bunu Edirne halkına sunmak zorundasınız diyerek onları mal beyan vermeye davet ediyorum. Yine iki adaya, açık oturum yapmamızı, beraber televizyonda canlı yayında tüm projelerimizi anlatmamızı önermiştim. Maalesef iki adaydan da bugüne kadar yanıt gelmedi. Bir kez daha tekrarlıyorum; seçime şurada 5-6 gün kaldı. Sevgili adaylarımız lütfen beraberce bir televizyon kanalında açık oturum yapalım, projelerimizi paylaşalım, Edirne halkımız da AK Parti adayının, CHP adayının ve İYİ Parti adayının ne kadar tecrübeli, birikimli olduğunu anlamasına katkı sağlayalım diye düşünüyorum” dedi.

‘CHP İLE İYİ PARTİ ARASINDA 10 PUAN FARK VAR’

CHP’nin Edirne’de geçtiğimiz günlerde yaptırdığı ankete değinen Sedefçi, “Şu anda Cumhuriyet Halk Partisi’nde bir kaç gün önce bir anket çalışması yapıldı. Anket sonucu Baran Yazgan milletvekilimizde var. Milletvekilimiz bu anketi Edirne halkına açıklamadı çünkü bu anket CHP ile İYİ Parti arasında 10 puan fark olduğunu gösteren bir anketti. Bunu Baran Yazgan açıklamadı Edirne halkına ve halen seçimi kazanacakmış gibi çalışmaya çalışıyorlar. Baştan beri söylüyorum şu anda AK Parti ile biz yarışıyoruz. AK Parti ile aramızda şu anda 2 puana yakın bir fark var, öndeyiz gibi görünüyor. Şu anda eğer CHP bizden 1.5-2 puan alırsa bu asılmayla, aradan AK Parti çıkacağını Baran Yazgan vekilimiz görmüyor herhalde. Şu anda tüm gayretlerini AK Parti kazansın diye yapıyormuş gibi bir izlenim alıyorum ve bunu üzülerek görüyorum” diye konuştu.

‘SEÇİMLER BAYRAKLA, PANKARTLA KAZANILMAZ’

Kentte asılan parti bayrakları, afişleri ve pankartlara da dikkat çeken Sedefçi, “Bu iş Edirne’nin meselesi, Hamdi abi kazanmayacak, Edirne kazanacak. Edirne’yi biz insanlarla kol kola girip gönül birliği içerisinde hizmet vermek için gayret sarf edeceğiz. Edirne’miz şu anda bir panayır yerine benzedi ve her tarafta bayraklar aldı başını götürüyor. Büyük paralar harcanıyor bunun için. Tüm siyasiler şunu iyi bilsinler ki; seçimler afişle, bayrakla, pankartla kazanılmaz. Halkın kalbine giremiyorsan seçimi kazanamazsınız. Bizim hesabımız pankart asmak, bayrak asmak değil, halkımızın kalbine girmektir. Bunu yapmak için uğraşıyoruz. Bunu başaracağımıza inancım sonsuzdur, bunu başaracağız ve seçimi kazanacağız” ifadelerini kullandı.

‘GENEL BAŞKANIN GELECEĞİ TARİHİ ÖZELLİKLE SEÇTİM’

İYİ Parti genel başkanı Meral Akşener’in Edirne’ye geleceği tarihi kendisinin özel olarak teklif ettiğini söyleyen Sedefçi, “26 Mart Salı günü yarın genel başkanımız Edirne’ye teşrif edecekler. Bu tarihi ben seçtim arkadaşlar. Hamdi Sedefçi’nin ilk defa belediye başkanı olduğu gün. 1989’da belediye başkanı seçildiğim gün. İlk defa o gün başkan olmuştum. Şimdi de son kez başkan olmak için yola çıktım. Genel başkanımızın gelişini 26 Mart tarihine özellikle ben önermiştim ve kabul ettiler. İnşallah yarın beraberce halkımızı ziyarette bulunacağız” şeklinde konuştu.

‘ÖZEL AK PARTİ’NİN YANDAŞI OLMUŞ, DESTEK OLMAK İÇİN GELİYORDUR’

Bir gazetecinin, seçime sayılı günler kala CHP genel başkanı Özgür Özel’in Edirne’ye yeniden geleceği yönündeki sorusuna cevap veren Sedefçi, “Özgür Özel herhalde buraya seçimi kazanmak için değil, AK Parti’ye kazandırmak için geliyordur. Burada AK Parti ile yarışan biziz, bunu Özgür Özel biliyor. Bunu bile bile halen Edirne’ye geliyorsa o zaman demek ki sayın Özgür Özel AK Parti’nin yandaşı olmuş, ona destek olmak için buraya gelecek olabilir diye düşünüyorum. Üzülerek bunu söylüyorum. İnşallah böyle bir hata yapmazlar. Özgür Özel gelse de benim CHP’ye saygım sonsuz. Ben CHP ruhunu taşıyan bir insanım halen. 1923 senesinin CHP’sinin ruhu var içimizde, hepimizde o ruh var bizim. CHP cumhuriyete sahip çıkması gereken bir parti, Edirne’ye gelip de, çıkartma yapıp da AK Parti’nin ekmeğine yağ sürerse bunu üzüntüyle karşılarız. Buna Edirne halkımız imkan vermeyecektir, Edirne halkı sağ duyuludur. Edirne halkımız doğrudan yana, cumhuriyetten yana tavır alacaktır. Edirne’yi cumhuriyet karşıtlarına teslim etmeyeceklerdir” dedi.

‘BİZİM AFİŞİMİZİN ÜSTÜNE AFİŞ YAPIŞTIRDILAR’

İYİ Parti İl Başkanı Alpay Alpagut Engin de, Edirne’de kendilerinin billboardlardaki afişlerinin üzerine başka partinin afiş astığını, bundan dolayı üzüntü duyduklarını dile getirdi.

Engin, “Diğer iki siyasi partimizin yan yana bulunmuş olduğu billboardlarda sadece bizim billboardumuzun üzerine bir başka siyasi partinin afiş yapıştırmasını siyasi ahlaka çok uygun bulmuyoruz ve bu konuda çok üzüldüğümüzü belirtmek istiyoruz. Bunu çok gündem ederek ortalığı germenin de bir anlamı olmadığını düşünüyoruz. Bunu sadece bir dipnot olarak sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu davranış bizim bu yarışta önde olduğumuzun en büyük göstergesi olduğuna inanıyorum” diye konuştu.

‘SEÇİMİN GALİBİ HAMDİ BAŞKAN OLACAK’

İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın ise Edirne’de tecrübenin kazanacağını belirtti. Akalın, “Hem sahadan hem de dışarıdan gelen bilgiler doğrultusunda biz seçimi önde götürüyoruz. Edirne’de tecrübenin kazanacağına inanıyoruz. Edirne’miz şu anda içerisinde bulunduğu durumu hak etmiyor. Buna Edirnelimizin tercihi doğrultusunda bu hak etmedikleri durumun düzeleceğine inanıyoruz. Bu da Hami başkanla olacak. Ben bunu samimiyetle söylüyorum. Her gittiğimiz yerde büyük bir teveccüh var. Seçimi önde götürüyoruz, inşallah sonuna kadar da böyle olacak ve inanıyorum ki ileriki günlerde de arayı açacağız ve bu seçimin de galibi Hamdi başkan olacak ve önümüzdeki 5 yıl boyunca Edirne’yi yönetecek. Göreceksiniz daha ilk günlerden Edirne’de çiçekler açmaya başlayacak, güzel yollarda yürüyor olacağız” şeklinde konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ