DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22367861,24%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

151 okunma

Saadet’ten ‘elektrikli otobüs’ sözü

Saadet Partisi Edirne Belediye Başkan Adayı Tezcan Karakütük, artan trafik yoğunluğu ve ulaşım problemlerinin vatandaşların günlük yaşamlarıyla şehir ekonomisini olumsuz etkilediğini söyledi…

ABONE OL
15 Mart 2024 12:51
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Edirne Belediye Başkan Adayı Tezcan Karakütük, artan trafik yoğunluğu ve ulaşım problemlerinin vatandaşların günlük yaşamlarıyla şehir ekonomisini olumsuz etkilediğini söyledi.

Saadet adayı Karakütük, Edirne’nin önemli alt-yapı ve şehircilik sorunlarıyla karşı karşıya olduğunu ifade ettiği açıklamasında şunları kaydetti:

“Bu sorunlar arasında en önemlileri; yol ve ulaşım hizmetlerindeki yetersizliklerdir. Şehir içinde artan trafik yoğunluğu ve ulaşım problemleri vatandaşların günlük yaşamlarını olumsuz etkilemekte hem de şehir ekonomisine zarar vermektedir. Trafik sıkışıklığı ve yetersiz toplu taşıma seçenekleri, zaman kaybına ve hava kirliliğine neden olmaktadır. Bu sorunun çözümü için daha etkin trafik yönetimi, alternatif ulaşım yollarının geliştirilmesi ve toplu taşıma sistemlerinin iyileştirilmesi gerekmektedir. Göreve geldiğimizde; Elektrikli otobüs ve tramvay gibi temiz ulaşım araçlarına yatırım yapmayı planlıyoruz. Şehir içi trafik yoğunluğunu azaltacak tramvay hatları inşa edeceğiz. Şehir içi toplu taşıma araçlarının tamamen elektrikli araçlarla değiştirilmesini sağlayacağız. Halkımız Etus’tan çok şikayetçi. Belediye olarak bu konuda önemli adımlar atmayı düşünüyoruz.  Elektrikli otobüsler alacağız. Bizim dönemimizde Edirne Belediyesi’nin elektrikli otobüsleri halkımıza hizmet etmeye başlayacak. Ayrıca trafik sıkışıklığını azaltmak için şehrin stratejik noktalarına akıllı trafik yönetim sistemleri kuracağız.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ