DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2041140-1,05%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

207 okunma

Özel’den Sedefçi’ye ‘çekil’ çağrısı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Halk TV'de katıldığı programda, İYİ Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Hamdi Sedefçi'yi, kendi lehlerine çekilmeye davet ederek, " İYİ Parti'den aday olan eski başkanımızın da orada herhangi bir kazanma ihtimali yok, bunu kendisi de biliyor. O bu dönemde derse ki, tam yarısı yaşında bir kadın aday var, 'kardeşim ben AK Parti'ye kazandıracağıma, benim de hizmet ettiğim CHP'deki bu kadın adaya destek veriyorum' derse bu çok şık bir şey olur. Olmazsa seçmenin vicdanının harekete geçmesini beklerim. Edirne kaybedilecek bir yer değil" dedi…

ABONE OL
26 Mart 2024 17:08
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Halk TV’de katıldığı programda, İYİ Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Hamdi Sedefçi’yi, kendi lehlerine çekilmeye davet etti.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel , 31 Mart Seçimlerine günler kala katıldığı programda önemli açıklamalarda bulundu. Halk TV ekranlarında Seda Selek’in sunduğu ‘Seçim Özel’ programına katılan CHP lideri Özgür Özel, Edirne’ye ayrı parantez açıp, anketlerde CHP lehine yukarı doğru yöneliş olduğunu dile getirdi. Özel ayrıca, İYİ Parti adayı Hamdi Sedefçi’yi, CHP adayı Filiz Gencan Akın lehine çekilmeye davet etti.
‘ADAY BELİRLEME SÜRECİNDE ANKETLERDE GERİLEME OLMUŞTU’
Edirne’de aday belirlemede yaşanan süreci anlatan Özel, “Sevgili Recep Gürkan 2014’ten beri yönetiyor, aday olmadı. Ön seçim yaptık ve ön seçimde bir değerli meslektaşım kazandı. Recep başkanlar da onu desteklemişler, o detayı sonradan öğrendim. Meslektaşımız çok sevdiğim bir abimdi, bir kalp krizi geçirdi, stent takıldı sonra yine de aday tanıtımına geldi sonra bir kez daha hastaneye yattı. 5-6 gün serecek, aritmisi var dediler. Böyle olunca son gün, durduk, düşündük yoğun bakım, nasıl gider falan. Dedi ki çekilirseniz ki kendisi de çok iyi bir partilidir. Sağolsun ikiletmedi ve çekildi ve ondan sonra adayımız çıktı. Ama karşı tarafın adayı uzun süredir vardı ve biz önce Recep başkanın adaylığı, sonra ön seçim, sonra hastalık, sonra adaylık deyince anketlerde bayağı bir gerileme olmuştu” dedi.
‘ADAYIMIZA DESTEK VERİYORUM DERSE ÇOK ŞIK OLUR’
Anketlerde son dönemde CHP lehine yukarı doğru yöneliş olduğunu dile getiren Özel, “O sırada 2014’e kadar belediye başkanlığımızı yapan büyüğümüz de sağ olsun İYİ Parti’den adaylaştı. Şu anda Edirne’de baş başayız. Şu anda büyük bir ivmelenme oldu, 40 yaşında genç bir adayımız var. İYİ Parti’den aday olan eski başkanımızın da orada herhangi bir kazanma ihtimali yok, bunu kendisi de biliyor. O bu dönemde derse ki, tam yarısı yaşında bir kadın aday var, ‘kardeşim ben AK Parti’ye kazandıracağıma, benim de hizmet ettiğim CHP’deki bu kadın adaya destek veriyorum’ derse bu çok şık bir şey olur. Olmazsa seçmenin vicdanının harekete geçmesini beklerim. Edirne kaybedilecek bir yer değil. Şu anda da anketlerde 5-6 puan geriden bir kaç puan ileriye geçtik ama orada biz Edirne’yi AK Parti’ye bırakmamak üzere adaydan, değilse de seçmeninden bir olgunluk, yöneliş bekliyoruz” diye konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ