DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22381022,01%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

274 okunma

Kahraman’dan ön seçim tarihi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Samet Kahraman, partisinin belediye başkan adayını belirlemek için ön seçim kararı aldığı Edirne'de, belediye başkanı Recep Gürkan'ın kendi isteğiyle yarıştan çekildiğini, tüm aday adaylarının ön seçime girme hakkı olduğunu belirtti... Kahraman, parti genel merkezinden gelecek yönergeyi beklediklerini belirtip ön seçimin büyük olasılıkla önümüzdeki hafta sonu gerçekleştirileceğini ifade etti...

ABONE OL
28 Ocak 2024 13:49
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Samet Kahraman, partisinin belediye başkan adayını belirlemek için ön seçim kararı aldığı Edirne’de, belediye başkanı Recep Gürkan’ın kendi isteğiyle yarıştan çekildiğini, tüm aday adaylarının ön seçime girme hakkı olduğunu belirtti.

CHP İl Başkanı Kahraman, partisinin belediye başkanını belirlemek için ön seçim kararı aldığı Edirne’de işleyecek süreci Hudut Gazetesi’ne anlattı. Geride kalan 2 günde yoğun bir tempo yaşadıklarını anlatan Kahraman, belediye başkanı Recep Gürkan’ın ön seçimden kendi isteğiyle çekildiğini belirtip, geriye kalan 8 adayın da ön seçime girme hakkı olduğunu söyledi. Kahraman, ön seçimle ilgili ise ilk kez tarih verdi.


‘ÖN SEÇİM SAYESİNDE OYUMUZ SON ALDIĞIMIZ SEÇİMLERİN ÇOK ÜZERİNDE OLACAK’


Ön seçimin hem parti hem Edirne için çok olumlu olduğunu söyleyen Kahraman, “Ön seçim çok rahatlıkla bizim hem oyumuzu arttıracak hem de seçimi çok rahat kazancağız. Oyumuz son aldığımız seçimlerin çok üzerinde olacak ön seçim sayesinde. Tüm üyelerin katılımıyla olacak ön seçimimiz” dedi.


‘ÖN SEÇİMİ BÜYÜK İHTİMAL ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA SONU YAPACAĞIZ’


Ön seçim için önlerinde 1 haftalık bir süreç olduğunu belirten Kahraman, “Ön seçim için 1 haftalık bir süreç var önümüzde. 9 aday adayımız vardı biliyorsunuz. Recep başkan kendi isteğiyle girmiyor ön seçime. Yasal olarak girebilir ama kendi isteğiyle girmeme kararı aldı. Kalan 8 adayın tamamının girme hakkı var. Tabi bunların içinden kendi isteğiyle girmeyen olabilir ona bir şey diyemeyiz. Bugün ya da yarın sabah belirlenecek ön seçim tarihi ama büyük ihtimal önümüzdeki hafta sonu yapacağız” diye konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ