DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22360642,65%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

152 okunma

‘Kadını kuluçka makinesi olarak görüyorlar’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, AK Parti'nin kadınları geleneksel kalıpların içerisine hapsetmeye çalıştığını belirtip, "AK Parti, kadını adeta bir kuluçka makinesi olarak görüyor. Kadına doğuracaksın diye sipariş veriyor. Anne olmayan kadın yarımdır diyor. Biz CHP olarak 5 konuda yerel yönetimlerimiz ile kadınların hayatına dokunuyoruz. Kadını özgürleştiriyoruz, kadını güçlendiriyoruz. Toplumu dönüştürüyoruz, eşitliyoruz ve yaşatıyoruz" dedi…

ABONE OL
24 Mart 2024 14:26
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, partisinin Edirne Belediye Başkan Adayı Filiz Gencan Akın’la birlikte kentteki kadınlarla bir araya geldi.
CHP’li Nazlıaka, CHP Edirne Belediye Başkan Adayı Filiz Gencan Akın’a destek amaçlı geldiği Edirne’de bir restoranda kadınlarla buluştu. Etkinliğe, Nazlıaka’nın yanı sıra CHP İl ve Merkez İlçe örgütleri ve çok sayıda kadın katılım sağladı. Etkinlikte konuşan Nazlıaka, AK Parti’nin kadınları geleneksel kalıpların içerisine hapsetmeye çalıştığını ve birer kuluçka makinesi olarak gördüğünü kaydetti. TBMM’de feshedilen İstanbul Sözleşmesi’nin önemine de değinen Nazlıaka, CHP’li belediyeler olarak kadına verdikleri değeri anlattı.


‘AK PARTİ, KADINI ADETA BİR KULUÇKA MAKİNESİ OLARAK GÖRÜYOR’
Etkinlikte kadınlara seslenen Nazlıaka, AK Parti’nin kadınları geleneksel kalıpların içerisine hapsetmeye çalıştığını kaydetti. Nazlıaka; “AK Parti, kadını adeta bir kuluçka makinesi olarak görüyor. Kadına doğuracaksın diye sipariş veriyor. Anne olmayan kadın yarımdır diyor. Oysaki annelik her şeyden önce bir tercihtir. İşin biyolojik tarafı da var; anne olabilen vardır, olamayan vardır. Dolayısıyla onlar kadınları geleneksel kalıpların içerisine alıp hapsetsinler ve sadece kadınlar evde kalsın istiyorlar. Biz CHP olarak 5 konuda yerel yönetimlerimiz ile kadınların hayatına dokunuyoruz. Kadını özgürleştiriyoruz, kadını güçlendiriyoruz. Toplumu dönüştürüyoruz, eşitliyoruz ve yaşatıyoruz” diye konuştu.


‘CHP’Lİ BELEDİYELER KADINI GÜÇLENDİRİYOR’
CHP’li belediyelerin kadının sosyal hayatta güçlenmesi adına hayata geçirdiği projelere değinen Nazlıaka, “Nasıl özgürleştiriyoruz? Kreşler açıyoruz. Gündüz bakım evleri açıyoruz. Engelli merkezleri açıyoruz. Hangimizin ailesinde bakıma muhtaç biri varsa yük kimin omzuna yükleniyor? Kadının. İşte o yüzden Filiz Başkanımın 5 yılda en az 10 kreş vaadi çok kıymetli. Başkanımızın engelliler için yapacakları, yaşlılar için yapacakları çok değerli. Bu vaatler, bizlerin omuzlarına yüklenen bakım yükünü kamusal alana taşıyan çok kıymetli hizmetler. İşte kadınları biz böyle özgürleştiriyoruz arkadaşlar. Güçlendirir dedik nasıl güçlendiriyoruz. Biz kadını güçlendirmek istiyoruz ve bunun için kadın kooperatifleri kuruyoruz. Meslek edindirme kursları veriyoruz. Kısacası kadının hayata tutunmasını ve ekonomik olarak da güç sahibi olmasını sağlıyoruz. İşte CHP’li belediyeler kadını böyle güçlendiriyor” şeklinde konuştu.


‘MESLEKLERDE DE AYRIMCILIK YAPIYORLAR’
Nazlıaka, AK Parti’nin kadınlara yönelik ‘pozitif ayrımcılık’ adı altında yaptığı uygulamaları da eleştirerek, “AK Parti döneminde kadın ve erkek ayrımcılığı daha da artmadı mı? Haremlik selamlık uygulamalarına geçmek istemiyorlar mı? Bunu, ‘pozitif ayrımcılık’ adı altında yapıyorlar. AK Partili belediyelerden mor vagonlar, pembe otobüsler, pembe taksiler duyuyoruz. Tabi biz karşı çıkınca geri adım atıyorlar. Ve diyorlar ki; ‘biz kadını koruyamıyoruz, ama onları mor otobüslere bindireceğiz.’ Bari pembe bir gezegen yapın da kadınları oraya gönderin, çünkü içleri ancak o zaman rahat edecek herhalde. Bu bir pozitif ayrımcılık değil, negatif ayrımcılıktır. Biz bu negatif ayrımcılığı reddediyoruz. Meslekleri de ikiye ayırdılar; mesela hemşirelik kadınlar için, doktorluk erkekler için. Öğretmenlik kadınlar için, mühendislik erkekler için. Bu tarz ayrımcılıklar yapıyorlar. Ama dönüp CHP’li belediyelere bakarsanız, kadın otobüs şoförleri görürsünüz. Kadın itfaiyeciler, kadın zabıtalar, kadın gemiciler görürsünüz. İşte bu nedenle eşitliğin kenti olan Edirne, Filiz Başkan’ı hak ediyor. Edirne’de de kadın vardır, belediye başkanı olacaktır ve özellikle kadınların hayatlarına dokunacaktır” dedi.


‘EDİRNE’DE BÜYÜK BİR KADIN DEVRİMİ OLUYOR’
Buluşmada konuşan CHP Belediye Başkan Adayı Filiz Gencan Akın da, Edirne’de çok büyük bir kadın devrimi olduğunu söyledi. Akın, “Bize cinsiyetimizden dolayı belirli kalıplara koyanlara inat, sokakta kadının işi yok diyenlere inat, giyimimizden dolayı namus terazisine koyan karanlık zihinlere inat bunu hep birlikte başaracağız. Hiçbir kız kardeşimizi, hiçbir cemaate, ne bir tarikata kurban etmeyeceğiz. Biz kız çocuklarımıza el ele vererek aydın bir gelecek sunacağız. Tam 3 yıl önce karanlık zihniyetler, İstanbul Sözleşmesi’ni elimizden aldılar. Bu konuda bir hukukçu ve bir kadın olarak, sizle birlikte elimizden gelen her şeyi yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz.’ İstanbul sözleşmesi yaşatır’ diyerek yolumuza devam ediyoruz. Biz Cumhuriyet kadınları olarak özgürlük mücadelemizde, yılmadan devam edeceğiz. Edirne’de toplumsal bilinci öyle inşa edeceğiz ki, kimse bizi yok sayamayacak. Bu bilincin oturması için her yönden eğitimlerde projelerimizi gerçekleştirerek hayata geçireceğiz” dedi.
‘KÖTÜ YÖNETİMİN FATURASINI KADINLAR ÖDÜYOR’
Ülkenin kötü yönetiminin en ağır sonuçlarını kadınların ödediğini söyleyen Gencan Akın, “Alışverişlerde oluşan fiyatları, çocuğumuzun beslenmesini, kabarmış faturaları düşünüyoruz. Büyük bir üzüntü halindeyiz ama üzülmeyin. Edirne Belediyesi olarak, ben Filiz Başkan olarak her zaman yanınızdayım, yanınızda olmaya devam edeceğim. Edirne’mizin tüm güzel kadınları üretecek, biz de onlara ışık olacağız. Edirne’miz için hep birlikte kalkınacağız. Genç ve pırıl pırıl olan genç kızlarımızın, eğitimde, yurt, burs, ulaşım gibi imkanlardan en konforlu şekilde yararlanmaları için elimden gelen her şeyi yapacağım” diye konuştu

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ