DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22366412,75%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

701 okunma

İba: Edirne’yi çok daha iyi yöneteceğiz

AK Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Hudut Gazetesi'ni ziyaretinde, Edirne'nin bugüne kadar gündemden düşmesi gerekirken çözülemeyen sorunlarına dikkat çekti.

ABONE OL
11 Ocak 2024 11:06
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
AK Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Hudut Gazetesi’ni ziyaretinde, Edirne’nin bugüne kadar gündemden düşmesi gerekirken çözülemeyen sorunlarına dikkat çekti.
Türkiye genelinde 31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde AK Parti’den Belediye Başkan Adaylığı açıklanan Belgin İba, 10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla Hudut Gazetesi’ni ziyaret etti. Ziyaretinde İba’ya AK Parti Merkez İlçe Başkanı Engin Makak, İl Kadın Kolları Başkanı Nergiz İnce, İl Gençlik Kolları Başkanı Barış Gündoğdu ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Balta eşlik etti.
‘REKABET EDİRNE’YE KAZANDIRSIN’
İba ziyaretinde yaptığı açıklamada, seçim dönemindeki rekabetin Edirne’ye ka-zanım olarak geri dönece-ğinden emin olduğunu dile getirdi. İba, “Edirne’yi çok daha iyi yöneteceğimizden yana herkesin gönlü rahat olsun. Bazen rekabet kazandırıyor. Burada da öyle olmasını temenni ediyorum. Rekabet hem şehrimize hem de vatandaşımıza kazandırsın. Herkes iddialı olsun ve elinden gelenin en iyisini yapsın, Edirne kazansın. Biz bunun mücadelesini vereceğiz. Gerçekten samimi çalıştık görevde olduğumuz sürece. İktidar partisi olmak farklı sorumluluklar yüklüyor insana ve bu sorumlulukları da bildik. Vatandaşın beklentisi noktasında elimizden ne geliyorsa herkes için yapmaya gayret ettik. Dört buçuk yıldan beri ben mesaimi sadece partide geçiriyorum” dedi.


’25 YILDIR AYNI SORUNLAR KONUŞULUYOR’
Edirne’de geçmişten bugüne yöneticilerde, ‘nasıl olsa seçiliyoruz’ rahatlığı olduğunu belirten İba, “Vatandaş şunu çok dile getiriyor; ‘Nasıl olsa seçiliyoruz’un rahatlığı var. Bugüne kadar hep bunun rahatlığıyla Edirne hak ettiği hizmeti alamadı. Yıllardır çözülemeyen sorunlar var. Bunların içerisinde çok zor olmayanlar var. Mesela ETUS sorunu. Ben öğrenciydim, Edirne’de toplu taşıma sorundu, 25 yıl geçti halen toplu taşıma sorun. Bir çok ilde bu artık gündem bile değil. Edirne’nin hep gündeminde. Bugüne kadar çözülmeliydi. Yıllardır tuvalet ve otopark sorunu, 20-25 yıldır hep konuşuluyor” diye konuştu.
‘ALTYAPI-ÜSTYAPI, TRAFİK-ULAŞIM EN ÖNCELİKLİ SORUN’
Edirne’nin öncelikli sorunlarını da sıralayan İba, “Şu anda Edirne’nin en öncelikli sorunu bence alt yapı – üst yapı ve trafik – ulaşım. Sonra otopark ve tuvalet geliyor. Bunların hepsi aslında çok önce gündemden düşmesi gereken konulardı. Mutlaka bu işlerin uzmanları ve sivil toplum kuruluşlarıyla çözmek gerekiyor. Ulaşımla ilgili İstanbul’da bir firma var büyük şehirlerin ulaşım ağını kuran bir firma. Bunlar tamamen 20 kişilik ekip. 3 gün kalıyorlar ve şehrin her sokağının fotoğrafını alıyorlar. Hem yukarıdan hem aşağıdan. Bununla ilgili bilimsel çözüm önerileri sunuyorlar. Bu firmalarla, bu tarz profesyonel proje üreten şirketlerle görüşüyoruz. Onların görüşlerini alacağız. Üniversite çok büyük bir değer, bu konuda akademisyenler var onların da görüşlerini alacağız” şeklinde konuştu.
‘EDİRNE’NİN GELECEK 5 YILI ÇOK KIYMETLİ’
Edirne’nin gelecek 5 yılının çok önemli olduğunu da dile getiren İba, “Edirne’nin önümüzdeki 5 yılı çok kıymetli çünkü hızlı tren bitecek ve o bitince başka bir ağ olacak. Şehrin her yerine insan taşımamız gerekecek. Edirne Sarayı ihya ediliyor ve bu da çok büyük bir proje. Cihannüma Kasrı’na başladılar. Bunlar ihya olup tamamlandığında Edirne’ye dünyanın her yerinden insanlar gelecek. Yerel yönetimlerin buna bile hazırlık yapması lazım şu anda. Şehrin turizm rotasının çıkması lazım. Bizim halen bir turizm rotası yok, gelen turistler rehberin vizyonuyla geziyorlar. Burada yerel yönetimin de çok eksiği var. Şehrin sahibi belediyedir, şehre giren her otobüsü yönlendirme yetkisi de vardır” dedi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ