DOLAR 32,9525 -0.1%
EURO 35,8346 -0.1%
ALTIN 2.529,930,90
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22264123,76%
Edirne
29°

PARÇALI BULUTLU

20:35

AKŞAM'A KALAN SÜRE

225 okunma

Gencan Akın kadınlarla!

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Belediye Başkan Adayı Avukat Filiz Gencan Akın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen etkinliklere katıldı. Gencan Akın, kadınlarla birlike 8 Mart yürüyüşü yaptı.

ABONE OL
8 Mart 2024 15:01
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Belediye Başkan Adayı Avukat Filiz Gencan Akın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen etkinliklere katıldı. Gencan Akın, kadınlarla birlike 8 Mart yürüyüşü yaptı.


Gencan Akın, emekli öğretmenlerle “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle düzenledikleri kahvaltıda bir araya geldi. Gencan Akın, “Bin bir gayret ve emek ile benim gibi filizlendirdiğiniz nice tohum adına sizlere minnetlerimi sunuyor; eşitlik, özgürlük ve mutluluk dolu daha nice güzel “8 Mart”larda buluşacağız biliyorum. Bir kalem ve bir kitap ile dünyamızı değiştiren öğretmenlerimizin değerini her daim bileceğimizin sözünü veriyoruz. Emek mücadelesinin ve sendikal düzenin her zaman en başında yer alan kadınlarımızla bir aradayız” dedi.


SENDİKA KAHVALTISINDA
CHP Adayı Avukat Filiz Genca Akın, Tüm Yerel-Sen ve DİSK Genel İş Sendikası’nın “8 Mart Kadınlar Günü” sebebiyle kadın üyeleri için tertip ettiği kahvaltıya da katıldı.


Gencan Akın, “Güzel Edirne’mizde, kadınların yürütme ve karar mekanizmalarında üst sıralarda bulunmalarını destekliyor; Cumhuriyet’in, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden yürüyen çağdaş Türk kadınları olarak birlikte omuz omuza mücadele etmenin sözünü veriyoruz. Tüm kadınlarımızla daha adil, daha güçlü ve daha eşit “8 Mart”lar geçirmeyi diliyorum” dedi.


SARAÇLARDA KADINLARLA 8 MART YÜRÜYÜŞÜ
Gencan Akın, Edirneli kadınlar ve partililerle Saraçlar caddesinde 8 Mart etkinliğinde biraraya geldi.
Gencan Akın buradaki açıklamasında şunları söyledi:


Beraber yürüdüğümüz yol, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yoludur. Bu yol aydınlığın, gelecek huzurlu yarınların yoludur. Kadınların özgürce hareket ettiği, emeklerinin karşılığının verildiği tek yoldur.
Biz beraber, omuz omuza oldukça aydın cumhuriyet kadını asla geri planda kalmayacaktır. Edirne, biz kadınlar için ayrı bir öneme ve yere sahiptir. Çünkü Seçme ve seçilme hakkı ile Cumhuriyet’in ilk kadın vekillerinden biri Edirne’den Fatma Şakir Memik olmuştur. İşte biz kadınlar olarak bunun değerini çok iyi bilmeli ve ona göre hareket etmeliyiz.
Birlik ve beraberlik içinde değerlerimize sahip çıkacağımıza inancım tam. Belediyemiz bizlerin evi olmaya ve değerlerimize sahip çıkmaya devam edecektir.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ