DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22360642,65%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

208 okunma

‘Edirne’deki seçim iki zihniyetin seçimi’

CHP Edirne Belediye Başkanı Adayı Filiz Gencan Akın'ın sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldiği iftar yemeğinde konuşan CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Edirne'de seçimin iki adayın ya da iki partinin seçimi olmadığına dikkat çekerek, "Bu iki adayın seçimi değil, iki partinin de seçimi değil, bu iki zihniyetin seçimi. Bir tanesi dünyayı çok iyi özümsemiş, yönünü çağdaş medeniyetlere dönen Cumhuriyet Halk Partisi'nin yöneteceği belediyecilik, diğeriyse Türkiye'yi kapatan, sanatı yok kabul eden bir belediyecilik anlayışı" dedi...

ABONE OL
15 Mart 2024 16:24
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER

CHP Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın’ın sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldiği iftar yemeğinde konuşan CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Edirne’de seçimin iki adayın ya da iki partinin seçimi olmadığına dikkat çekerek, “Bu iki adayın seçimi değil, iki partinin de seçimi değil, bu iki zihniyetin seçimi. Bir tanesi dünyayı çok iyi özümsemiş, yönünü çağdaş medeniyetlere dönen Cumhuriyet Halk Partisi’nin yöneteceği belediyecilik, diğeriyse Türkiye’yi kapatan, sanatı yok kabul eden bir belediyecilik anlayışı” dedi.

CHP’li Toprak, partisinin Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın’ın STK’larla iftar yemeği buluşmasına katıldı. Burada konuşan Toprak, 31 Mart seçimlerinin Edirne açısından önemine değindi. 31 Mart’taki mahalli seçimlerin Edirne’de CHP ile AK Parti arasında geçeceğini dile getiren Toprak, bunun bir aday ya da parti yarışı değil, zihniyet yarışı olduğunu dile getirdi. Toprak konuşmasında, isim vermeden İYİ Parti’ye de yüklendi.

‘DİĞER PARTİYİ SAYMIYORUM’

CHP’nin Edirne’yi çok önemsediğini dile getiren Toprak, “Edirne’de bir belediye seçimi değil bu. Edirne’deki seçim partilerin adaylarının seçimi de, yani Filiz hanımın seçimi de değil, AK Parti adayının seçimi de değil. Burada iki tane zihniyetin bu şehre nasıl hizmet edeceğini, yönünü nereye çevireceğinin seçimi bu. İki tane pırıl pırıl bayan adayımız var ve diğer adaylar var. Burada görüyorum ki Cumhuriyet Halk Partisi ile AKP arasında geçen bir seçim bu. Diğer partiyi saymıyorum, o masadan kalktım, indim diyen ve bu ülkeyi o karanlık günlere sürükleyen o partiyi saymıyorum. Ona çok fazla gerek yok, çünkü onun zora düştüğünde ne yaptığını gördük, nasıl bir sınav verdiğini de gördük. Onun için o partiyi bir kenara koyuyorum. Bugün bu şehirde karar vermeniz gereken şu; iki tane aday yarışıyor, aslında iki aday değil, iki tane parti yarışıyor bu şehirde. Bunun adını net koyalım; diğer partinin adayının projelerini konuşmak istemem ama diğer partinin politikalarını konuşmak isterim çünkü benim adayım, benim politikalarımla bu şehri nasıl yöneteceğini halkın huzurunda söylüyor. Benim Cumhuriyet Halk Partili politikalarımla yönetecek. Diğer aday da AK Parti’nin politikalarıyla yönetecek” dedi.

‘DEVLET HAZİNESİNİ BORÇ BATAĞINA SÜRÜKLEDİLER’

Türkiye ekonomisini de eleştiren Toprak, “Bana 22 yılda Türkiye’nin şu meselesini çözdü diye bir konuyu söyleyebilir misiniz? Devletin o ‘iki ayyaş’ dediği kişilerin yarattığı dünya kadar sanayileri, fabrikaları sattılar ama şu anda Türkiye tefeci faizine muhtaç. Tefeci faiziyle Türkiye borcunu çevirmeye çalışıyor. Ekonomi batmış durumda. O partinin temsilcisinin yönettiği parti bugün 12 milyon insan bu ülkeyi işgal etmiş durumda, Afganistanlı, Pakistanlı, Suriyeliler, mülteciler bu ülkeyi işgal etmiş durumda. Düşünün bugün bir Avrupa ülkesi çapında işgal altındayız. Her gün İçişleri Bakanı diyor ki; şu mafyayı çökerttik, bu mafyayı çökerttik. İnsafın kurusun 22 yıldır bu ülkeyi sen yönetiyorsun, bu mafyaları nasıl yarattın? Anadolu’yu seçimlerde adım adım dolaştım. Karşıma çıkan en büyük sorunlardan birisi uyuşturucuydu, uyuşturucu her yere sıçramış durumda. Uyuşturucu bataklığına bu ülkeyi düşüren AKP iktidarıdır, Tayyip Erdoğan iktidarıdır. Çünkü sen 400 bin dolara vatandaşlık verip bu ülkeye mafyayı getirirsen, o gelen kirli para beraberinde ticaretini de getirir. Diyorlar ki, ‘Türkiye’ye yabancı yatırımcı gelmiyor’. Gelmez tabi. Uyuşturucu mafyasının, dünya mafyasının cirit attığı bir ülkeye yabancı sermaye gelir mi? O nedenle onların merkezi yönetimde bir hayrı var, ne de onların yöneteceği yerel yönetimlerinde hayır var. Onların belediyelerini gördük, 1 liralık işi 5 liraya yapıyorlar, yandaşları kayırdılar ve devlet hazinesini borç batağına sürüklediler. Ama bizim belediyelerimize bakın, tüm baskılara rağmen hem icraatını yapıyor, hem de borç batağına sürüklemiyorlar” diye konuştu.

‘EDİRNELİLER DOĞRU KARAR VERECEK’

Edirne’deki seçimin iki ayrı zihniyetin yarışı olduğunu belirten Toprak, “Bu iki adayın seçimi değil, iki partinin de seçimi değil, bu iki zihniyetin seçimi. Bir tanesi dünyayı çok iyi özümsemiş, yönünü çağdaş medeniyetlere dönen Cumhuriyet Halk Partisi’nin yöneteceği belediyecilik, diğeriyse Türkiye’yi kapatan, sanatı yok kabul eden bir belediyecilik anlayışı. Bir  tanesi bu ülkeyi bu noktaya getiren Mustafa Kemal Atatürk’ün partisinin yöneteceği bir belediye anlayışı, diğeri Atatürk’e ‘iki ayyaş’ diyen zihniyetinin anlayışı. Onun için çok iyi düşünmeniz lazım. Biz Edirne’yi, nerede görmek istiyoruz? Edirne’nin yönünü ne tarafa dönmesini istiyoruz? Türkiye’de gelinen noktaya bakın, hukuk devleti bitmiş. Yönetim bir kişinin iki dudağı arasında. Edirnelilerin bu konuda doğru karar vereceğini düşünüyorum. Bugüne kadar hep doğru karar verdiler, inşallah 31 Mart bu şehir için hayırlı olur ve Filiz başkanımız size hizmet etmeye başlar” şeklinde konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ