DOLAR 32,2746 0.21%
EURO 35,3082 0.15%
ALTIN 2.505,200,20
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 2135561-1,13%
Edirne
20°

KAPALI

03:45

İMSAK'A KALAN SÜRE

373 okunma

Edirne’de hedef: 9-0

CHP Grup Başkanvekili, İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın partisinin il yönetimi ve Edirne Belediye Başkanı adayı Şükrü Ciravoğlu ile birlikte yaptığı basın açıklamasında, Edirne merkez ve ilçelerinde 31 Mart seçimlerinde 9-0 yapmalarının gerçekçi bir hedef olduğunu söyledi...Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın adaylıktan çekilip Ciravoğlu'nu desteklemesinin de mutluluk verici olduğunu belirten Günaydın, "Herkes bu sürece hep beraber katkı koyacak. Edirne'nin önündeki en önemli hedef 9-0'dır ve rasyonel bir hedeftir. Bu hedefi tam 12'den vurmak için hep beraber çalışacağız" dedi...

ABONE OL
22 Şubat 2024 13:13
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER

CHP Grup Başkanvekili, İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın, Edirne Miiletvekili Ediz Ün, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, partisinin il yönetimi ve Edirne Belediye Başkanı adayı Şükrü Ciravoğlu ile birlikte yaptığı basın açıklamasında, Edirne merkez ve ilçelerinde 31 Mart seçimlerinde 9-0 yapmalarının gerçekçi bir hedef olduğunu söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Günaydın, dün partisinin Edirne il başkanlığını ziyaret ederek basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda yerel seçimlerin yanında ülke gündemine de değinen Günaydın, özellikle İstanbul’daki seçimler, ekonomik durum ve yargıdaki krize değindi. Günaydın Edirne özelinde de yarıştan çekilen belediye başkanı Recep Gürkan’ın, aday gösterilen Şükrü Ciravoğlu’nu desteklemesinden de duyduğu mutluluğu dile getirdi.

‘MERKEZİ VE YEREL YÖNETİM ARASINDAKİ BAĞ KOPARILIYOR’

Açıklamasının başında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hatay ve Ordu’daki söylemlerini eleştiren Günaydın, “Bu ülkede Cumhurbaşkanı gidiyor Hatay’da diyor ki; ‘Hatay mahzun kaldı çünkü Hatay bizden değil’. Ordu’ya gidiyor diyor ki; ‘Ordu’ya doğalgazın gelip gelmeyeceğini seçim sonuçlarına göre karar vereceğiz’. Bu, merkezi idare ile yerel yönetim arasındaki o çağdaş, demokratik bağın bu memlekette kötü partizanlık üzerinden koparıldığının çok açık göstergesidir. Oysa biz ne diyoruz? Evet bir seçim yaşanıyor, seçilen belediye başkanı ve meclis üyesi arkadaşlarımıza yurttaşlarımızın bir kısmı oy veriyor veya bir kısmı vermiyor ama seçim bittiği andan itibaren belediye başkanlarımız ve meclis üyesi arkadaşlarımız, kendisine oy versin vermesin, herkesin temsilcisi oluyorlar. Bu bağlamı koparmamak, Türkiye’nin birliğini ve bütünlüğünü muhafaza etmek, refahı adil paylaşmak, kardeşliği geliştirmek, barışı tesis etmek hepimizin ortak görevidir” dedi.

‘DÜNYA’NIN SEFİL İLK 10 ÜLKESİ ARASINDAYIZ’

Türkiye’de yaşanan ekonomik krize de değinen Günaydın, “Dünyada 200’den fazla ülke var. Gıda enflasyonunda ilk 3’teyiz. Dünya’da tarımın başladığı topraklar gıda enflasyonunda Dünya’nın ilk 3’ünde. Yoksulluğun ve işsizliğin birlikte ölçüldüğü endekse göre Dünya’nın sefil ilk 10 ülkesi arasına Türkiye’yi 21 yıllık AKP iktidarı sokmuş durumda. Bakınız 17 bin TL’lik bir asgari ücret var. Buna karşın 16 milyon emeklimizin en az yarısı 10 bin TL maaş ile geçinmeye çalışıyor. Oysa Türk-İş’in açıklamalarına göre 4 kişilik bir ailenin yalnızca gıda harcaması ki buna biz açlık sınırı diyoruz, 14 bin TL’dir. Yani yıllık enflasyonun da yüzde 65 olduğunu varsaydığımızda asgari ücret ile açlık sınırının neredeyse eşleştiği bir hayattan bahsediyoruz. Yurttaşlarımıza vaat edilen ve armağan edilen hayat böyle. Peki 4 kişilik ailenin gıda dışı zorunlu harcamalarını da kattığımızda aylık minimum harcaması, yine minimum bilimsel ölçütlere göre 45 bin TL civarında. Buna karşın toplumun neredeyse yarısı 10 bin TL’lik emekli maaşı, 17 bin TL’lik asgari ücretle geçinmek zorunda. Bu Türkiye’nin, iktisadi açıdan içerisinde bulunduğu kriz ortamını, başka herhangi bir tanımlamaya gerek duymaksızın ortaya koymaktadır” diye konuştu.

‘9 KİŞİ MİLYONLARCA METREKÜP KUM YIĞININ ALTINDA’

Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde yaşanan faciada toprak altında kalan 9 kişinin halen bulunamadığını hatırlatan Günaydın, “Bugün itibariyle İliç’te 9 emekçi kardeşimiz 10 milyonlarca metreküp kum yığınının 1 haftadır altındadır ve daha ne kadar süreyle o çocuklarımıza ulaşamayacağımız da henüz belli değildir. Peki biz bu altın madenini ne uğruna yabancılara bırakıyoruz? Çıkarttıkları altının yüzde 98’ini, çıkartan yabancılar alıyorlar. Denilebilir ki; ‘yahu onlar da vergi veriyorlar’. Rakam veriyorum; sözü edilen şirketin 8.6 milyon dolarlık vergi borcu var ve ödemiyor. Egemen bir ülke herhalde gider, oralarda icra işlemi yapar ve bunun tahsilini yapar. Bunlar ne yapıyor biliyor musunuz? ‘Sen 1.4 milyon dolar var, senin borcunun 7.2 milyon dolarını sileyim’ diyorlar ve bu anlaşmayı resmi gazetede de yayınlıyorlar. Bir çırpıda altın madeni firmasının 230 milyon liraya karşılık vergisini silenler karşılığında milyonlarca yurttaşımızdan bir kere motorlu taşıtlar vergisi almakla yetinmiyorlar, ikinciyi de alıyorlar” ifadelerini kullandı. 

‘BU ÜLKENİN REJİMİNİ AKLINIZDAKİ KARANLIK NOKTALARA GÖTÜRMENİZE İZİN VERMEYECEĞİZ’

Cumhuriyetin kurucu değerlerine hakaret edenlere de sert tepki gösteren Günaydın, “Hani diyor ya bir soysuz; ‘Bu hanedanı yurtdışına gönderenler soysuzdur’ diyor ya bir soysuz. Bir diğeri diyor ya ‘ben şeriat isterim, ben hilafet isterim’. Türkiye Cumhuriyeti’nin Anayasası’nı açıkça ihlal eden açıklamalar yapmaktan çekinmiyorlar. Çekinmiyorlar çünkü arkalarında bu yola baş koymuş bir iktidar var. Şunu da söyleyeyim çok açık biçimde; Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan giden Cumhuriyet Halk Partililer, Atatürkçüler, Cumhuriyetçiler olduğu sürece bu ülkenin rejimini aklınızdaki karanlık noktalara götürmenize izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

‘EDİRNE’DE 9-0 RASYONEL BİR HEDEF’

31 Mart yerel seçiminin ülkenin rejiminin oylandığı bir seçime dönüştüğünü de ifade eden Günaydın, “Biz bu bağlamda bütün enerjimizle ve bütün bilincimizle hep birlikte çalışmaya devam ediyoruz. Bu masada benim çok eskiden devam eden kişisel dostluklarım var. Her birisini ayrı ayrı seviyorum, bunu samimiyetle söylüyorum ama bugün adlıkları tutumdan da ayrıca gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. 24’üncü dönemde parlamentoda birlikte görev yaptığımız sevgili Recep Gürkan başkanımız diyor ki; ‘Yeni seçilecek ve ön seçimden çıkmış olan arkadaşımıza, sevgili Şükrü Ciravoğlu kardeşimize her türlü desteği bütün samimiyetim ve bütün irademle veriyorum’. Bundan daha kıymetli ne olabilir? Cumhuriyet Halk Partisi bu memlekette eleştirilebilir de olsa kendi iç demokrasisini en yüksek düzeyde yaşatmaya çalışan bir parti olarak, yeni belediye başkanı adayımızı ön seçimle belirlemiştir. Sayın Şükrü Ciravoğlu uzun zamandır takip ettiğim, sevdiğim, saydığım ve varlığından gurur duyduğum bir arkadaşım. Edirne’ye geldiğimde bana ciğeri Recep Gürkan ısmarlardı, bundan sonra Şükrü Ciravoğlu ısmarlayacak. Bu sürece hep beraber katkı koyacak herkese ve Edirne’nin önündeki en önemli hedef 9-0’dır ve rasyonel bir hedeftir. Bu hedefi tam 12’den vurmak için hep beraber çalışacağız” dedi.

‘OLMAYAN ŞEY ÜZERİNDEN HİKAYE YAZIYORLAR’

DEM Partisi’nin İstanbul’da listeleri geç teslim ettiği yönünde çıkan söylemlere de değinen Günaydın, “Olmayan bir şey üzerinden bir hikaye yazmaya çalışmak galiba modern zamanların öyküsü. DEM Parti adaylık belgelerini 17.00’den evvel teslim etmiştir ve o teslim itibariyle de seçime girmeye hak kazanmıştır. Tartışma nereden doğmuştu? Hatırlayalım; birinci söz neydi? ‘DEM aday çıkartmayacak, Ekrem İmamoğlu’nu destekleyecek’. Sonra 2DEM Başak Demirtaş’ı çıkartacak’ denildi. Başak Demirtaş’ı geri çektiler sonra ‘Ekrem İmamoğlu’nu destekliyor’ denildi. Oysa koydukları Meral Danış Beştaş partinin grup başkanvekili, Murat Çepni de bir Karadenizli eşbaşkan. Yani mümkün olan en yüksek oyu almaya çalışıyorlar. Sonuçta ne oldu? Seçime girdiler ve seçimde kendileri için çalışacaklar” diye konuştu.

Günaydın, Edirne Belediyesi’ni de ziyaret etti

‘DEM PARTİ AK PARTİ İLE BİRLİKTE HAREKET EDİYOR’

DEM Parti’nin AK Parti ile hareket ettiğini de iddia eden Günaydın, “Ahmet Türk ne diyor? ‘Kürt meselesinin çözümü yalnızca AKP ile mümkündür, çünkü lider Erdoğan’dır, dolayısıyla CHP’den bizim bir beklentimiz yok’ diyor. Yani DEM daha fazla AKP ile beraber davrandığını daha nasıl ifade etmeli? Ama AKP’li yazarlar, çizerler diyorlar ki, ‘Aslında Ekrem İmamoğlu’nu destekliyor’. Gerçeği çarpıtarak bir yere varamayız. İstanbul’da Ekrem İmamoğlu var, Ekrem İmamoğlu’nun karşısında Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum var. Bu ikisinden başka birisinin seçimi kazanabilmesi mümkün mü? Mümkün değil. Peki karşısında dizilenler kimden oy almaya ve kime kaybettirmeye çalışıyorlar? Memleket Partisi’nden, Zafer Partisi’nden, İYİ Parti’den, DEM’ine, bağımsızına kadar bunların tamamı Ekrem İmamoğlu seçim kaybetsin diye gayret ediyorlar. Peki bu tablonun oluşması sizce hayatın olağan akışına uygun mu? Yoksa burada bir mimari tasarım mı var? Karşımızdaki bu bütün Ekrem İmamoğlu’na seçim kaybettirmek için hep birlikte gayret ediyorlar” ifadelerini kullandı.

‘CUMHURİYET KARŞITI HAREKETLER AKP’DEN BESLENİYOR’

10 Kasım törenlerinde yakalarına Atatürk resmi takmayan Türk Silahlı Kuvvetleri personelini de eleştiren Günaydın, “10 Kasım törenlerinde kendisine ‘teğmen’ denilen, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin üniformasını giyen ama yakasına Atatürk’ün resmini asmayı reddeden insanlar var. Soruyorum sizlere, bunlardan asker olabilir mi? Bunların Türkiye Cumhuriyeti devletini ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ni temsil etme durumları söz konusu olabilir mi? Böyle bir durum tespit edildiğinde Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kurulu’nun yapması gereken şey Atatürk’ün resmini asmayı reddeden insanları derhal, herhangi bir başka tereddüde yer bırakmadan ordudan ihraç etmektir. Onlar ne yapıyorlar? Onları ikaz eden teğmenler ihraç ediyorlar, yanında da bu adamları beraber ihraç ediyorlar. Bu bizi teskin edebilir mi? Gelelim Feyza Altun meselesine, üslubu başka bir tartışma konusu olabilir ama ‘Türkiye şeriat devleti olmayacaktır’ diyen bir kadını gözaltına alıp bir gece nezarette tutarak kime göz dağı vermeye çalışıyorsunuz? Bütün bunlar laiklik karşıtı, cumhuriyet karşıtı hareketlerin AKP’den beslendiğinin çok açık göstergeleridir” şeklinde konuştu.

Günaydın, partideki toplantının ardından Keşan, İpsala, Meriç ve Uzunköprü ilçelerine giderek partililerle temasta bulundu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ