DOLAR 32,2599 0%
EURO 34,7081 -0.1%
ALTIN 2.405,090,21
BIST 10.336,500,68%
BITCOIN %
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

1261 okunma

CHP’de değişim ve yenilenmeye yönelik talepler

Cumhuriyet Halk Partisi'nde 38'nci Olağan Kurultayın “değişim” ve “yenilenme” temelinde bir açılım zemini oluşturması Edirne parti üyeleri arasında umutlu bir beklenti yaratırken, bir grup partili bu konudaki taleplerini bir dilekçe ile önce CHP Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı'ya ardından da CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman'a iletti…

ABONE OL
12 Kasım 2023 16:53
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi’nde 38’nci Olağan Kurultayın “değişim” ve “yenilenme” temelinde bir açılım zemini oluşturması Edirne parti üyeleri arasında umutlu bir beklenti yarattı. Önceki gün değişim ve yenilenme temelindeki taleplerini bir dilekçe ile önce CHP Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı’ya ardından da CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman’a ileten bir grup partili, Balkanlı ve Kahraman’a yeni çalışma dönemlerinde başarı diledi. Üyeler arasındaki birlik ve beraberliğin tesis edilmesinin gerekliliğini vurgulayarak bu konuda tüzük hükümlerinin uygulanmasıyla demokratik, saydam, dürüst yönetilen bir CHP’nin halkta çok daha fazla karşılık bulacağına yer verildi.


CHP Edirne Merkez İlçe ve İl Başkanlıklarına sunulan dilekçede Nurhan Işıkseren, Müşerref Gizerler, Erkan Telbiz, Gönül Uyanıktır ve Sevil Yandım imzası yer aldı. İmza sahipleri üç hafta sonra gerçekleştirilmesi beklenen Tüzük Kurultayı öncesi üyenin görüş ve düşüncelerinin değerlendirileceği, bilgi alışverişinde bulunulacak bir toplantının önemli olacağına dikkat çekildi. İl ve merkez ilçe başkanlarından 38’nci Olağan Genel Kurula ilişkin bilgiler de alan CHP üyeleri dilekçelerini sunarak makamdan ayrıldı. Diletçe’de şu ifadelere yer verildi:


DİLEKÇEDE ÜYELERİN TALEPLERİNE YER VERİLDİ
“Cumhuriyet Halk Partisi’nin 38’nci Olağan Kurultayı ‘değişim’ ve ‘yenilenme’ temelinde bir açılım zemini oluşturmuştur. Genel Başkan Sayın Özgür Özel’in verdiği sözlerin kapsayıcı çerçevesini, partimizde tesis edilecek yeni bir yönetim biçiminin çizdiği anlaşılmaktadır. Demokratik/saydam/dürüst yönetilen bir Cumhuriyet Halk Partisi’nin halkta daha fazla karşılık bulacağı açıktır.
Genel Başkan Sayın Özgür Özel’in ilan ettiği seferberlik, ancak dinamik bir örgüt yapısı ile başarıya ulaşabilir. Bunun için de, parti aidiyetini değerli kılacak, üyeyi motive edecek, örgütsel bütünlüğü sağlayacak çalışmalara vakit kaybetmeden başlanması yerinde olacaktır. Dolayısıyla bu şekilde 38’nci Olağan Kurultayda görünür olan ‘değişim’ ve ‘yenilenme’ hamleleri karşılık bulacak, partimizin önümüzdeki seçimler ve sonrasında başarılı olmasına dayanak teşkil edecektir.
Genel Merkez’deki yeni yönetim anlayışının işlerlik kazanmasında, partililerin ‘değişim’ ve ‘yenilenme’ hakkında bilgi sahibi olması da önem arz etmektedir. Bu nedenle, 38’nci Olağan Kurultay dinamikleri ve doğurduğu sonuçların düzenlenecek bir örgüt toplantısı ile değerlendirmeye alınması, bilgi alışverişinin sağlanması faydalı olacaktır.
Hakeza, üç hafta sonra gerçekleştirilecek Tüzük Kurultayına dair üye öneri, görüş ve beklentilerinin alınması için de böyle bir toplantının gerekliliği ortadadır.
Diğer taraftan, üye katılımlı Danışma Kurulu toplantılarının düzenli yapılması, yeni yönetim anlayışının bir icabıdır. En son Danışma Kurulu toplantısı Ekim 2023, önceki ise Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Bu iki tarih arasında Tüzük gereği yapılması gereken yedi danışma kurulu toplantısı atlanmıştır. Bu kabul edilemez bir parti yönetim tarzıdır.
Örgütsel bütünlük, dinamik bir örgüt yapısı için üye iletişimi ve parti içi çalışmalara üye katılımının sağlanması, dikkate alınmalıdır. Bunun için de tarih ve saati önceden belirlenmiş ve mutlaka ayda bir gerçekleştirilecek örgüt toplantılarının devreye alınması kaçınılmazdır.
‘Değişim’ ve ‘yenilenme’ kapsamında yeni bir parti yönetim anlayışı ve biçimi için yukarıda belirtilen hususlarda gereğini ve dilekçemizin Genel Merkeze de iletilmesini arz ve talep ederiz. Saygılarımızla”.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ