DOLAR 32,2674 0.03%
EURO 34,7022 -0.05%
ALTIN 2.393,50-0,27
BIST 10.259,76-0,74%
BITCOIN 2009946-3,05%
Edirne
23°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Hudut Gazetesi
  • Siyaset
  • Bülent Bacıoğlu: Geleceğin Edirne’si için CHP Aday Adaylığım bir sorumluluktur’
168 okunma

Bülent Bacıoğlu: Geleceğin Edirne’si için CHP Aday Adaylığım bir sorumluluktur’

Cumhuriyet Halk Partisi'nden Edirne Belediye Başkan Aday Adayı olan Bülent Bacıoğlu ile Hudut Gazetesi Haber Merkezi'nde bir söyleşi yaptık. Bu söyleşi sırasında Bacıoğlu sorularımıza uzunca ve detaylı yanıtlar vererek özgeçmişinden başlayarak anlattı. Bacıoğlu, neden aday adayı olduğu, projeleri ve ekibi, kişisel beklentileri, şehirde değişmesi gerekenler, Edirne'nin gelecekteki yerinin nerede olması gerektiğini ve hedeflerini sıraladı...

ABONE OL
26 Aralık 2023 17:18
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi’nden Edirne Belediye Başkan Aday adayı olan Bülent Bacıoğlu ile Hudut Gazetesi Haber Merkezi’nde bir söyleşi yaptık. Bu söyleşi sırasında Bacıoğlu sorularımıza uzunca ve detaylı yanıtlar vererek özgeçmişinden başlayarak anlattı. Bacıoğlu, neden aday adayı olduğu, projeleri ve ekibi, kişisel beklentileri, şehirde değişmesi gerekenler, Edirne’nin gelecekteki yerinin nerede olması gerektiğini ve hedeflerini sıraladı.
CHP EDİRNE BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI BÜLENT BACIOĞLU’NU KENDİSİNDEN DİNLEYELİM
“Her Zaman Şehrin Tam İçinde Biri Oldum!
Cumhuriyet Halk Partisinden Aday Adayıyım
Öğretmen, Eğitim Yönetimi Uzmanı, Antrenör, Sporcu, Proje Yöneticisi, STK, Spor Kulübü ve Çevre Platformları Yöneticisi, Turizmci…

1972 doğumluyum. Uzun yıllar sırasıyla Edirne’nin Küplü, Havsa ve Edirne merkezinde öğretmenlik yaptım. 6 okulda kadrolu, 9 okulda da görevlendirme rehber öğretmen olarak çalıştım. Geçtiğimiz aylarda erken emekli oldum ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye oldum. Ankara Üniversitesi Eğitim Yönetimi ve Teftişi, Planlama Ekonomisi lisans, Trakya Üniversitesi Eğitim Yönetimi Teftişi, Planlaması, Ekonomisi yüksek lisans alanlarında eğitimimi tamamladım. AÜ AÖF Yerel Yönetimler bölümünde öğrenciyim.
Edirneliler beni genellikle sivil toplum örgütlerinde spor kulüplerinde çalışmalarım ile tanıyor. 2003 yılından beri Edirne’de toplamda 10 sivil toplum örgütü ve demokratik kitle örgütünde çok aktif çalıştım. Edirne Doğa Sporları Kulübü Derneği (EDOSK) kurucu başkanlığı ile şehrimiz adına birçok ilke imza attık, bölgemizde doğal alanların, çevrenin korunmasına yönelik ciddi mücadele verdik. 1962 yılında kurulan ülkemizin, Dünya’nın en eski turizm derneklerinden biri Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği yönetim kurulu üyeliği ve başkanlığım dönemin-de uluslararası ve yerel çalışmalarımıza hiç durmadan devam ettik. Bu konularda sevgili Edirnelilerden ve hatta bölgemiz halkından çok değerli geri bildirimler aldık.


BU ÇALIŞMALAR GELECEĞE BİR YATIRIM MIYDI?
Tabi ki bu faaliyetleri yaparken ileride bir yere yönetici olurum, başkan olurum hesabı ile yapmadım. Bu şehirde yapılanları ve yapılmayanları gördüğümüz için, şehrimizin geleceği için şehrin tam içinde olduk. Kamu yararı gördüğümüz tüm konularda resmi olarak yazdık, öneri sunduk ve siz basın vasıtası ile şehri ilgilendiren ulaşım, trafik, betonlaşma, estetik, tarım, turizm ve ekonomi de dahil birçok konuya müdahil olduk. Sivil toplumda olmanın sivil olmanın gereğini beraber çalıştığımız arkadaşlarımızla bu anlayışı ortaya koymaya çalıştık.
Çalıştığım okullarda, sivil toplum örgütleri ve spor kulüplerinde 100’e yakın Avrupa Birliği ve diğer fonlara projeler hazırlayan ekip arkadaşlarıma liderlik ettim, yönettim. Yatırım projeleri de dahil 32 projeyi hayata geçirerek, yüzlerce genç Edirneli ve her yaştan Trakyalı vatandaşımızı projelere dahil ettik. “Ergene Platformu” ve “Ergene Hayata Dönsün” eylemleri başta olmak üzere birçok çevre, kültürel miras, tarihi alanlar, turizmin geliştirilmesi yönündeki kampanya ve eylemlerde aktif çalıştım ve bu konularda basına çözüm odaklı demeçler verdim. Aktif bir sporcu, spor yöneticisi ve antrenör olarak yüzlerce sportif organizasyonun içinde Edirne adına yer aldım. Proje, stratejik planlama, psikoloji, doğa danışmanlığı vb. alanlarda 50’ye yakını MEB, diğerleri de özel olmak üzere hizmet içi eğitim ve kursa, seminere dahil oldum. Yüze yakın uluslararası toplantı, çalıştay ve proje yönetim buluşmasında Edirne’deki organizasyonlarımızı temsilen katıldım ve özellikle de Edirne’yi Avrupa’da temsil ettik. Evliyim ve Edirne doğumlu 2 çocuk babasıyım. Mevcut sorunların çözümünün bir parçası olmak için çalışırken, buradan gelecek için nemalanmayı hiç düşünmedim.


NEDEN BAŞKANLIK İÇİN ADAY OLDUNUZ ?
Edirne İle İlgili Her Sorununu İçselleştirdiğimiz İçin, Şehrime Sorumluluğum Sonucu Aday Oldum

Şehrimizde tarihi, turistik, tarımsal ve ticari potansiyelin maalesef ki merkezi ve yerel düzeyde etkin yönetilmediğine tanık olduk, zaman zaman kentimizin tarihi, kültürel ve doğal dokusuna geri dönüşü olmayan zararlar verilmesine, kaynakların etkin ve tasarruflu kullanılmamasına üzüldük. Bir çok gereksiz betonlaşma projesi ile halkın ve Edirne’nin parası çöpe gitti. Çoğu zaman halkın öncelikli sorunları ötelendi, yok sayıldı. Şehirde bu konularda görüş bildiren şehri iyi bilen insanların çoğu zaman sözü hiç dinlenmedi. Dinlendi ama dikkate alınmadı.
Bütün bu çalışmaları uzun yıllar yaşadığımız şehre karşı sorumluluğumuz, Edirne şehrinin, insanına, doğasına, kültürel mirasına, kent kimliğine katkı amaçlı, karşılık beklemeden ve hiç bir müdahaleyi, kişisel düşünmeden, uzun yıllara dayanan belirli bir çizgi çerçevesinde mesleki görevimin dışındaki zamanlarda gönüllü çalışmada bulunarak yerine getirmeye çalıştım.
Aslında daha önce aday olsaydım çok daha iyi olurdu. Kısmet bu güne oldu. Hiç tanımadığım vatandaşlarımızdan bile, her kesimden şehrin sorunlarına hiçbir karşılık beklemeden müdahil olmamız ve ortaya çıkardığımız çözüm odaklı projelerden dolayı bizim hakkımızda bu işi adil yapacağımız konusunda ciddi geri bildirimler aldım. Arkamızdan bile hiç mevzu yokken konuşulur oldu. Bu çok güzel ve onur verici bir şey. Bu güvene asla yanlış yapamam.
Bugüne kadar şehirde merkezi ve yerel eksikliklere yönetim hatalarına maddi ve manevi kayıplara ses çıkarmayanlar ve hatta ulaşım, imar, doğal alanların tahribatına yol açan tüm faktörlere ortak olanlar, bunları düzeltmek için sorumluluk almış koltuk sahibi olmuş kişiler bundan sonra da sorunlara çözüm olamazlar.

(DEVAM EDECEK)

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ