DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 2149800-0,41%
Edirne
15°

KAPALI

20:22

AKŞAM'A KALAN SÜRE

144 okunma

Akalın askeri hastaneleri gündeme getirdi

İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, Askeri hastanelerin kapatılmasının Türkiye'nin savunma gücünü zayıflattığını söyledi.

ABONE OL
26 Aralık 2023 16:59
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, Askeri hastanelerin kapatılmasının Türkiye’nin savunma gücünü zayıflattığını söyledi.
Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, Milli Savunma Bakanlığı Komisyonu’nda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sonrasında gerçekleşen düzenlemelerin Türk Silahlı Kuvvetleri üzerindeki etkilerini değerlendirdi. Akalın, köklü bir geçmişe sahip 33 askeri hastanenin kapatılmasının ardından, tecrübeli askeri sağlık personelinin sivil hastanelere gönderilmesi veya emekliye ayrılmasının, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin savunma kapasitesini olumsuz etkilediğini ifade etti.
Darbe girişimi sonrasında yapılan düzenlemelerin, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin NATO içinde askeri hastanesi bulunmayan bir ordu olarak anılmasına neden olduğunu belirten Akalın, bu durumun askerlerin hayatlarını riske attığını ve terörle mücadeledeki zorlukları artırdığını dile getirdi. Akalın, özellikle çatışma bölgelerinde yaralanan askerlerin, sivil doktorlar tarafından tedavi edilmesinin savaş cerrahisi deneyimi olmayan kişilerin müdahale etmesine neden olduğunu vurguladı.
Akalın, konuşmasında ayrıca şu önerilere yer verdi:
Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde oluşturulan savunma üniversitesi içinde bir Askeri Tıp Akademisi’nin ivedilikle kurulması ve askeri hastanelerin bu akademiye bağlanarak tekrar faaliyete geçirilmesi.
Kapanan askeri hastanelerin, askerlerin ailelerine sunduğu sağlık hizmetinin, askerlerin ve ailelerinin moral açısından önemli olduğu ve bu hizmetin tekrar sağlanması.
Devletin, askeri personelin sağlığı için gerekli adımları atarak ülkenin savunma gücünü daha da güçlendirmesi.
Milletvekili Akalın, konuşmasının sonunda, “Şehitlik bu işin fıtratında var!” gibi ifadelerle meseleye ciddiyetsiz yaklaşmamak gerektiğini ve askeri tıp alanındaki kurumların en kısa sürede yeniden faaliyete geçirilmesi çağrısında bulundu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ