DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22360642,65%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

218 okunma

Atalay’a Edirne’den destek

ABONE OL
31 Ocak 2024 15:26
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
TİP Edirne İl Örgütü, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın milletvekilliğinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düşürülmesinin ardından Saraçlar Caddesi’nde açıklama yaptı.
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Edirne İl Örgütü, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin verdiği kararın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) okunarak milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından açıklama yaptı. Saraçlar Caddesi’nde gerçekleştirilen açıklamaya TİP İl Örgütü Yönetimi ve üyelerinin yanı sıra Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Edirne İl Örgütü üyeleri ile Öğrenci Kolektifleri üyeleri de destek verdi. Açıklamayı, TİP İl Başkanı Caner Soydal okudu.
‘MİLLETVEKİLLİĞİ SIFATI KAZANDIĞINA DAİR ŞÜPHE YOK’
Soydal, Atalay hakkında hukuk dışı karar verildiğini ve Hatay halkının iradesinin yok sayılarak milletvekilliğinin düşürüldüğünü söyledi. Atalay’ın 14 Mayıs Genel Seçimleri’nde milletvekilliği adaylığının Yüksek Seçim Kurulu tarafından kabul edildiğini hatırlatan Soydal, Atalay’ın milletvekili seçilmesinin ardından mazbatasının verildiğini, yemin etmesi için çağırıldığında adının ‘Hatay milletvekili’ olarak okunduğunu ve Meclis Başkanlığı için aday gösterildiğini belirtti. Meclis’teki tüm siyasi partilerin oy birliği ile Atalay’ın TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi olduğunu da söyleyen Soydal, Atalay’ın milletvekili sıfatı kazandığına dair şüphe bulunmadığını vurguladı.


‘AYM KARARI TANINMADI’
Anayasa Mahkemesi’nin, Atalay’ın tahliye edilmesine karar verdiğini belirten Soydal, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen kararın yerine getirilmeyerek Yargıtay 3. Ceza Dairesi’ne gönderildiğini söyledi. Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Anayasa’yı tanımamaya devam ederek AYM kararını hiçe saydığını da kaydeden Soydal, AYM’ye bir başvuru daha yapılmasına ve başvuru sonucu Atalay’ın tahliye edilmesine oy birliğiyle karar verilmesine rağmen tutukluluğuna devam edildiğini hatırlattı.
‘ANAYASAL GÜVENCE ORTADAN KALKMIŞTIR’
Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesine tepki gösteren Soydal; “Bugün, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Yargıtay eliyle gerçekleştirilen bu darbe girişiminin bir ortağı haline gelmiştir. AYM kararlarının bağlayıcı olduğu ve tüm yargı kurumlarını bağladığı yönündeki Anayasa hükmü önce Yargıtay tarafından, ardından da TBMM tarafından fiilen yürürlükten kaldırılmıştır. Türkiye’de artık bir anayasanın bulunmadığı, anayasal güvencelerin ortadan kaldırıldığı, TBMM tarafından tescillenmiştir. Sanılmasın ki yılacağız, sanılmasın ki pes edeceğiz, ‘öyle olsun’ diyeceğiz. Biz bugün, bir kez daha yeniden başlıyoruz. Buradan bu hukuksuz kararın alınmasında en ufak bir payı olanlara, kararın altına imza atanlara sesleniyoruz. Bu ülkenin tarihinin en aydınlık sayfalarından biri olan Gezi Direnişi’ni kirletebileceğinizi sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Ölümü reva gördüğünüz, ölüme mahkûm ettiğiniz Hatay halkının iradesini hiçe saymanın hesabını mutlaka vereceksiniz. Halkımıza da buradan bir çağrı yapıyoruz. Biz, Saray’dan büyüğüz, biz iktidarlardan, patronlardan büyüğüz. Bu yüzden şimdi bir kez daha yan yana gelmek, yeniden mücadele etmek zorundayız. Can Atalay er ya da geç esir tutulduğu o dört duvar arasından çıkacak. Hatay halkı vekiline kavuşacak” dedi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ