DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22381022,01%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

325 okunma

Aday adayları ‘anket’ dedi

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın, Fox TV'de katıldığı programda 31 Mart yerel seçimleri öncesi kentte belirlenecek aday için ön seçim talep etmesi ve 'aday adayları olarak böyle bir talebimiz var' sözleri, bazı CHP Edirne belediye başkan aday adaylarınca doğrulanmadı. Aday adaylarından Şükrü Ciravoğlu, Ergün Türkyılmaz, Serkan Liznak ve Filiz Gencan Akın en doğru aday belirleme yönteminin halkla yapılan anketlerden çıkacak sonuç olduğuna işaret etti…

ABONE OL
3 Ocak 2024 18:12
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın, Fox TV’de katıldığı programda 31 Mart yerel seçimleri öncesi kentte belirlenecek aday için ön seçim talep etmesi ve ‘aday adayları olarak böyle bir talebimiz var’ sözleri, bazı CHP Edirne belediye başkan aday adayları tarafından doğrulanmadı.
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, önceki gün Türkiye’nin en çok izlenen haber programlarından İlker Karagöz ile “Çalar Saat”in konuğu oldu. Karagöz’ün sorularını yanıtlayan Gürkan, Edirne’de adayın belirlenmesi için ön seçim talep ederken, ‘aday adayları olarak böyle bir talebimiz var’ deyince, gözler kentteki diğer aday adaylarına çevrildi. Hudut Gazetesi olarak ön seçim talebi konusunda soru yönelttiğimiz bazı aday adayları, böyle bir taleplerinin olmadığını dile getirdi.


CİRAVOĞLU: ‘BENİM BÖYLE BİR TALEBİM YOK’
Aday adaylarından Şükrü Ciravoğlu, kendisinin böyle bir talebi olmadığını belirtip, “Benim böyle bir talebim olmadı. Diğer aday adayı arkadaşların da olduğunu zannetmiyorum ama kendilerine sormak lazım. Bu konuda yorum yapmam şu anda doğru olmaz. Bunlar genel merkezin takdiridir. Genel merkez ne yöntem koyduysa, ne uygulayacaksa bunu saygıyla karşılarız” dedi.


TÜRKYILMAZ: ‘KENDİ DÖNEMİNDE HİÇBİR ZAMAN ÖN SEÇİM OLMADI’
Aday adayı Ergün Türkyılmaz da, belediye başkanı Recep Gürkan’ın belediye başkanlığı döneminde hiçbir zaman ön seçim yapılmadığını hatırlatıp, “Her şeyden önce ön seçimin olması doğru değil. şimdiye kadar belediye başkanı olduğu dönemlerin hiçbirisinde kendisi ön seçimle gelmedi. Onun olduğu dönemde il örgütü ve ilçe örgütü onunla birlikte hareket etti. Şimdi ön seçim istiyorlar. Biz de halkın seçmesini istiyoruz, o nedenle anket istiyoruz. Yani anketten hangi arkadaşımız birinci çıkarsa biz de onun arkasında oluruz” diye konuştu.


LİZNAK: ‘BAŞKANIN CHP’Lİ OLDUĞU YERDE ÖN SEÇİM ETİK DEĞİLDİR’
Aday adayı Serkan Liznak ise anketlerin olması ve kamuoyu yoklamasının en doğru yöntem olduğunu dile getirdi. Liznak, “Ben aday adayı hiçbir arkadaşımızın böyle bir talebi olduğunu düşünmüyorum. Anketlerin yapılması, kamuoyu yoklaması en doğru yöntem olacaktır. Zaten mevcut belediye başkanının CHP’li olduğu illerde ön seçim yapılması etik de değildir” şeklinde konuştu.


TAYBILLI : GENEL MERKEZİ TAKDİRİDİR
Aday adayı Harika Taybıllı da, ön seçimin genel merkezin takdiri olduğunu kaydedip, “Ön seçim genel merkezin takdirindedir. Ne takdir ederlerse doğrusu o olur. Anket sonuçları, atama veya hangi yöntem olursa biz adayın arkasında dururuz. Çalışmalarımızı bu yönde yaparız” dedi.


AKIN: ‘ANKET EN UYGUNU’
Filiz Gencan Akın da, genel merkezin aday belirleme noktasında büyük bir ciddiyet ve titizlikle çalıştığını söyleyip, “Özellikle genel merkezin yerel seçimde aday belirleme konusunda titizlikle çalıştığını düşünüyorum. Bu kapsamda seçmen yapısı dikkat alınarak aday belirleniyor. Anket çalışmaları da aynı zamanda devam ediyor. Ben şahsen anketle devam etmenin Edirne için en uygunu olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ