DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22360642,65%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

494 okunma

Yeşilay’dan ‘Milli Bilinç Gezisi’

Türkiye Yeşilay Cemiyeti 4. Bölge Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale Yeşilay Şubelerinin katılım sağladığı “Cumhuriyetimizin 100.Yılında, Bağımsız Gençlik Milli Bilinç Gezisi” Çanakkale Gelibolu Yarım Adası Tarihi Alanda gerçekleştirildi.

ABONE OL
4 Aralık 2023 15:09
0

BEĞENDİM

ABONE OL

            Milli Bilinç Gezisi; “Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezinde (Simülasyon Merkezi) 4 İlden katılım sağlayan şubelerin toplanması ile gruplar halinde başladı. Daha sonra; “57.Alay, Conk Bayırı, Çanakkale Şehitler Abidesi, Kızılay Müzesi, Soğanlıdere Şehitliği ve Kilitbayır” sırasıyla gezildi.

            Her ziyaret alanı sonrası istasyon tekniği uygulanarak “Türkiye Bağımlılıklar ile Mücadele” çalışmaları kapsamında farkındalık oluşturucu; “Tütün Bağımlılığı, Alkol Bağımlılığı, Madde Bağımlılığı, Teknoloji Bağımlılığı ve YEDAM tanıtımı” konularında eğitim gerçekleştirildi.

Eğitimlerin sonunda katılımcılara, Yeşilay Genel Merkezi tarafından hazırlanan konular ile ilgili “el ilanı ve broşürler” dağıtıldı.

            2 Aralık tarihinde Çanakkale’de gün boyu devam eden geziye; Türkiye Yeşilay Cemiyeti 4. Bölge Koordinatörü Sebahattin Bilgiç, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Edirne / Kırklareli / Tekirdağ ve Çanakkale Yeşilay Şubesi Yönetim Kurulu ve Üyeleri, Yeşilay Spor Kulüpleri Yönetim Kurulu ve Üyeleri, Trakya Üniversitesi Genç Yeşilay Topluluğu, Kırklareli Üniversitesi Genç Yeşilay Topluluğu, Namık Kemal Üniversitesi Genç Yeşilay Topluluğu, 18 Mart Üniversitesi Genç Yeşilay Topluluğu üyesi yaklaşık “400 Yeşilaycı” katılım sağladı.

            Çanakkale Gelibolu Yarım Adası Tarihi Alanda yer alan Conk Bayırında; Vatan, Bayrak ve Millet uğruna şehadete eren tüm aziz Şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşımız okundu. Okunan İstiklal Marşının ardından gezinin anlam ve önemini belirtilen konuşmalar gerçekleştirildi. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail KAŞDEMİR’e, Yeşilay Cemiyeti 4. Bölge Koordinatörü Sebahattin BİLGİÇ ve 4.Bölgeye bağlı Şube yöneticileri tarafından plaket takdim edildi.

Plaket takdiminde konuşma gerçekleştiren Yeşilay Cemiyeti 4. Bölge Koordinatörü Sebahattin Bilgiç; “ Birliğimizin ve beraberliğimizin sembolü olan Çanakkale Ruhu, dün olduğu gibi bugünde, gelecekte de var olacaktır… Bugün burada; Millî birlik ve beraberliğimizin harcı olan Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Gelibolu Tarihî Alanı’nın manevi, tarihî, kültürel ve doğal değerlerini, siz değerli Yeşilay Üyesi ve Gönüllüsü gençlerimiz ile yakından görüyoruz, tarihi alanı birlikte dualar eşliğinde ziyaret ediyoruz… Simülasyon merkezinde de şahit olduğumuz üzere geçmiş yıllarda bizleri “topla, tüfekle, dönemin en güçlü orduları ile yıkamayan ülkeler” günümüzde çeşitli bağımlılık yapıcı maddeler ile toplum bilincini kırmaya ve gençlerimizi zehirlemek için ellerinden geleni yapmaya devam etmektedir. Yeşilay, Birinci Dünya Savaşı sırası ve sonrasında işgal güçlerinin toplumumuzda alkol ve uyuşturucu maddeleri yaygınlaştırmasını ve işgale karşı mücadele ruhunun yıkılmasını önlemek amacıyla dönemin Şeyhülislam’ı İbrahim Haydarizade’nin himayesinde, Dr. Mazhar Osman ve arkadaşları tarafından Sultan Vahdeddin’in izniyle 5 Mart 1920’de İstanbul’da “Hilal-i Ahdar” adıyla kurulmuştur. “Hilal-i Ahdar” ismi daha sonra “Yeşil Hilal” ve “Yeşilay” olarak değiştirilmiş, 1934 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhurbaşkanlığı, İsmet İnönü’nün Başbakanlığında, Bakanlar Kurulu kararıyla Yeşilay’a “Kamu Yararına Çalışan Dernek Statüsü” verilmiştir. Kuruluşundan günümüze bağımlılık türleri arttıkça Yeşilay’ın da tüzüğünde çalışma alanları çeşitlenmiş, alkolden sonra sigara, uyuşturucu madde, kumar ve yakın tarihte teknoloji bağımlılığı Yeşilay’ın mücadele alanına dahil olmuştur. Bizler bugün burada tüm Şehitlerimizi dualar eşliğinde anarken, “Cumhuriyetimizin 100.Yılında, Bağımsız Gençlik Milli Bilinç Gezisi” ile yaşanılanları yaşanılan yerde gördük… Hem milli bilinç gezisi düzenledik, hem de bağımlılıklar ile mücadele çalışmaları kapsamında farkındalık oluşturduk. Gezide emeği geçen tüm şubelerimize, destek veren tüm kurum ve kuruluşlara tek tek teşekkür ediyorum.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti 4. Bölge Koordinatörlüğü ve Koordinatörlüğüme bağlı Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale Yeşilay Şubeleri olarak; gezide emeği geçen Edirne Valiliğine, Kırklareli Valiliğine, Tekirdağ Valiliğine, Çanakkale Valiliğine, Trakya Üniversitesi Rektörlüğüne, Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğüne, Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğüne, 18 Mart Üniversitesi Rektörlüğüne, Çanakkale İl Özel İdaresine, Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne, Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığına ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ