DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 20736308,55%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

177 okunma

Yazlıkçıya ‘kira’ şoku!

Saros Körfezi'ndeki Yayla, Mecidiye ve Erikli sahillerinde konutlarını 'Turizm Amaçlı Kiralama İzin Belgesi' bulunmaksızın kiraya verdikleri tespit edilen 6 kişiye 600 bin lira idari para cezası uygulandı… Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, özellikle yazlık konut sahiplerinin kiralama işini ticarete çevirdiğinin altını çizerek, "El altından yapılıyordu daha önce, sanki kendileri oturuyormuş gibi beyanlarını bu şekilde veriyorlardı. Artık bunları yapamayacaklar. Tespit edilirlerse parasal yaptırımı çok büyük" dedi…

ABONE OL
22 Nisan 2024 18:22
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Saros Körfezi’ndeki Yayla, Mecidiye ve Erikli sahillerinde konutlarını ‘Turizm Amaçlı Kiralama İzin Belgesi’ bulunmaksızın kiraya verdikleri tespit edilen 6 kişiye 600 bin lira idari para cezası uygulandı.
Edirne Valiliği İl Ba-sın ve Halkla İlişkiler Mü-dürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Keşan İlçe Jandarma Komutan-lığı sorumluluk bölgesin-de bulunan Yayla sahili, Mecidiye sahili ve Erikli sahili bölgesinde 6 kişinin konutlarını bir sa-tış/kiralama internet sitesi üzerinden ‘Turizm Amaçlı Kiralama İzin Belgesi’ bulunmaksızın turizm amaçlı kiraya verdikleri tespit edildi. 6 kişiye 7464 sayılı Konutların Turizm Amaçlı Ki-ralanmasına ilişkin kanuna muhalefet gereği toplamda 600.000 TL idari para cezası uygulandığı bildirildi.


‘CEZA EN ALT SINIRDA 100 BİN LİRADAN BAŞLIYOR’
Konuyla ilgili konuşan Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, yılbaşından itibaren söz konusu uygulamanın başladığını belirtti. Çeker, “Devlet bu konuda yılbaşında böyle bir uygulamaya geçti. Eğer kişinin bu şekilde konutu varsa ve kiraya vermek istiyorsa, vergi dairesine bildirme zorunlulukları var kiraya verdiklerine dair. Kiraya verdikleri zaman devlet zaten yüzde 25 ile 30 arasında değişen rakamda kendisine pay alıyor. Eğer kişi bunun beyanını vergi dairesine yapmaz ve tespit edilirse çok büyük cezası var. Cezalar en alt sınırda 100 bin liradan başlıyor” dedi.
‘TİCARETE ÇEVİRMİŞLERDİ’
Özellikle yazlık konutları olanların, bu durumu ticarete çevirdiği için devletin böyle bir önlem aldığını anlatan Çeker, “Bu olayı yazlık konutlar ticariye çevirdiler. Müthiş derece gelir elde ediyorlar. Sezonluk 300-400 bin lira kiraya veriyorlar. Böyle büyük rakamlara kiraya verildiği için zaten ticarete çevrildi. Devlet de buna el attı. El altından yapılıyordu daha önce, sanki kendileri oturuyormuş gibi beyanlarını bu şekilde veriyorlardı. Artık bunları yapamayacaklar. Tespit edilirlerse parasal yaptırımı çok büyük” diye konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ