DOLAR 32,2511 -0.04%
EURO 34,6921 -0.1%
ALTIN 2.402,370,10
BIST 10.247,75-0,86%
BITCOIN 2018112-1,35%
Edirne
18°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

1840 okunma

Vefa, en vefalısını kaybetti

Edirne'nin yetiştirdiği değerlerden, İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Denetleme Kurulu Başkanı, Vefalılar Derneği Başkanı, Vefa Lisesi Eğitim Vakfı Genel Sekreteri, Vefa Spor Kulübü önceki başkanlarından, ÇEKÜL Vakfı Mali Müşaviri İsmail Hakkı Baliç 74 yaşında ani bir kalp rahatsızlığı sonucunda vefat etti…

ABONE OL
15 Ocak 2024 17:58
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Gönül UYANIKTIR
Edirne’nin yetiştirdiği değerlerden, İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Denetleme Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Baliç 74 yaşında ani bir kalp rahatsızlığı sonucunda vefat etti. Baliç’in bir gün önce bir arkadaşının cenazesine katıldığı ve orada rahatsızlandığı öğrenildi. Pazar günü vefat eden merhumun cenazesi 15 Ocak Pazartesi günü (dün) Fatih Camisi’nde öğle namazını takiben kılınan cenaze namazından sonra Edirnekapı Şehitliği’ndeki ebedi istiratgahına uğurlandı. Baliç’in eşi Mimar Sevinç Baliç, kızı İlkay ve damadı Emre cenazeye çiçek gönderilmemesini, dileyenlerin Vefalılar Derneği burs hesabına bağış yapabileceklerini duyurdu. Merhum, Kanat isminde bir torun sahibiydi.
İsmail Hakkı Baliç 1949 yılında Edirne’nin Karaağaç semtinde, merhume Hafize ve merhum Makinist Zeynel Baliç’in oğulları olarak dünyaya geldi. İlkokulu Karaağaç’ta okuduktan sonra Atatürk Orta Okulu’ndan mezun oldu. Ardından 1970 yılında Vefa Lisesi’nde lise öğrenimini tamamladı ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni kazandı. Fakülteyi 1974 yılında bitirdi.


“YERİ DOLDURULAMAZ SİVİL TOPLUMCU”
19771981 yılları arasında SSK Müdürlüğü’nde çalışan İsmail Hakkı Baliç, Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Beyoğlu Şube Başkanlığı görevinde bulundu. TESMER İstanbul Şubesi Saymanlığı, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Mezunlar Cemiyeti Denetleme Kurulu Üyeliği, Vefa Lisesi Mezunlar Derneği ve Vefa Spor Kulübü Başkanlığı görevini de sürdüren Baliç, 1982 yılından vefatına kadar Beyoğlu ilçesinde Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak faaliyetini sürdürüyordu..
Merhum İsmail Hakkı Baliç; SM Mali Müşavir, Bağımsız Denetçi, Vefalılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, Vefa Lisesi Eğitim Vakfı Genel Sekreteri, Vefa Spor Kulübü önceki dönem başkanlarından, ÇEKÜL Vakfı Mali Müşaviri, “ÇEKÜL 7 Ağaç Ormanlarının vefalı destekçisi, öncülük eden herkesi birleştiren, yeri doldurulamaz sivil toplumcu” kimliği ile tanınan bir kişilikti. Ani vefatı Vefa Liseliler, Mali Müşavirler; ÇEKÜL camiası ve sivil toplum kuruluşları arasında da büyük üzüntü yarattı.


UĞUR DÜNDAR “EFSANE BAŞKANIMIZI KAYBETTİK”
Vefa Liseli Gazeteci ve Televizyoncu Uğur Dündar da sosyal medyasından üzüntüsünü dile getirdi. Dündar Baliç ile birlikte fotoğraflarını paylaşarak, “Vefa Lisesi’nin efsanevi Dernek Başkanı, çok değerli Hakkı Baliç kardeşimizi ani bir rahatsızlık sonucu kaybettik. Acımı, üzüntümü anlatmada sözcükler yetersiz kalıyor” sözleriyle taziyede bulundu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ