DOLAR 32,2574 -0.01%
EURO 34,6869 -0.1%
ALTIN 2.393,75-0,26
BIST 10.247,75-0,86%
BITCOIN 1988486-2,25%
Edirne
19°

KAPALI

04:09

İMSAK'A KALAN SÜRE

402 okunma

Vatandaşa siber suçlara karşı eğitim

Edirne'de vatandaşların toplu halde bulunduğu kahvehaneler, köy odaları, okullar vb. yerlerde jandarma ekiplerince “Siber Suç Farkındalık ve Bilinçlendirme Eğitimi” gerçekleştirildi…

ABONE OL
28 Kasım 2023 18:17
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de vatandaşların toplu halde bulunduğu kahvehaneler, köy odaları, okullar vb. yerlerde jandarma ekiplerince “Siber Suç Farkındalık ve Bilinçlendirme Eğitimi” gerçekleştirildi.
Edirne Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şunlara yer verildi:
“Edirne İl Jandarma Komutanlığı, özellikle maddi ve manevi kayıplarına neden olan ve akabinde değişik suç olaylarının çıkış noktasını teşkil edebilen dijital dolandırıcılık faaliyetlerinin engellenmesine yönelik bilgilendirme çalışmalarımıza ara verilmeden devam edilmektedir.
Bu kapsamda; Edirne İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce Siber Suç Farkındalık ve Bilinçlendirme Faaliyetleri kapsamında, Siber Suçların gerçekleşmeden önlenmesi, maddi ve manevi zararın en aza indirgenmesi ve Siber Suçlarla ilgili kişisel korunma tedbirleri çerçevesinde vatandaşların bilinçlendirilmeleri amacıyla “Güvenli Sosyal Medya Kullanımı, Parola Güvenliği, Güvenli İnternet Kullanımı, Siber Dolandırıcılık” konularında Edirne ili Jandarma sorumluluk alanlarında, vatandaşlarımızın toplu halde bulunduğu kahvehaneler, köy odaları, okullar vb. yerlerde Siber Suç Farkındalık ve Bilinçlendirme Eğitim faaliyetleri icra edilmiştir.
Siber dolandırıcılık faaliyetlerinin engellenerek maddi ve manevi kaybın önlenmesine yönelik bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri ile siber dolandırıcılık olaylarının önlenmesine yönelik çalışmalarımıza yine halkımızın desteği ile daha da güçlü ve kararlı bir şekilde aralıksız olarak devam edecektir.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ