DOLAR 32,2507 -0.04%
EURO 34,6995 -0.1%
ALTIN 2.397,59-0,10
BIST 10.247,75-0,86%
BITCOIN 2015514-1,15%
Edirne
19°

KAPALI

04:09

İMSAK'A KALAN SÜRE

220 okunma

Unutmadık ey Mumcu!

Ankara'daki evinin önünde uğradığı bombalı saldırıda hayatını kaybeden araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu, ölümünün 31'inci yıldönümünde Edirne'de de törenle anıldı… Törende konuşan ADD Edirne Şube Başkanı Celil Özcan, "Araştırmacı Gazeteci Uğur Mumcu'yu ve aydınlanma şehitlerimizi unutmayacağız, unutturmayacağımız. Onların katline yol açan bu değerlerin savunucusuyuz ve savunucusu olmayı ilelebet sürdüreceğiz" dedi…

ABONE OL
24 Ocak 2024 17:21
5

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Ankara’daki evinin önünde uğradığı bombalı saldırıda hayatını kaybeden araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu, ölümünün 31’inci yıldönümünde Edirne’de de anıldı.
Türk basın tarihinin unutulmaz isimlerinden, demokrasinin yılma kalemi araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu, evinin önünde uğradığı bombalı saldırıda katledilişinin 31’inci yıldönümünde Edirne’de unutulmadı.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Edirne Şubesi’nce düzenlenen etkinlikle anılan Mumcu için vatandaşlar Edirne Belediyesi önünde bir araya gelerek kortej oluşturdu. Atatürk Anıtı’na çelenk konulan törenin ardından, Mumcu’nun adını taşıyan parkta ADD Edirne Şube Başkanı Celil Özcan konuşma yaptı.


‘LAİK CUMHURİYET REJİMİNİ DÖNÜŞTÜRME ÇABALARINDAN HİÇ VAZGEÇMEDİLER’
Uğur Mumcu’nun vefatının, emperyalizmin seri siyasi cinayetler tuzağının kilometre taşı olduğunu dile getiren Özcan, “Gerçekte vicdan özgürlüğü sadece laik toplumda meydana gelir diyen Uğur Mumcu, kalkınmanın da, istismarın önüne geçmenin de tek yolunun laiklik olduğunu dile getirmişti. Ancak, kapitalizm ve onun çocuğu Emperyalizm 100 yıldır; Atatürk Cumhuriyeti’ni Antiemperyalist – Tam Bağımsız – Üniter Ulus Devlet özünden kopararak, Ulus olma bilincimizi ve Ulusal Birlik oluşturma irademizi etnik ırkçılık ve mezhepçilik tuzaklarına düşürmeye çalışmıştır. Emperyalistler, işbirlikçilerinin propagandaları ile laik cumhuriyet rejimini dönüştürme çabasından hiç vazgeçmediler” dedi.


‘KARŞI DEVRİMİN PANZEHİRİ KEMALİZM’DİR’
Yıllardır unutturulmaya çalışılan Kemalizm’in gerçek anlamıyla anlama ve uygulama zamanı olduğunu belirten Özcan, “Zaman kemalizmin, yani Atatürkçülüğün, yani Atatürkçü Düşünce Sistemi’ni anımsama, gerçek anlamıyla anlama ve uygulama zamanıdır. Çünkü; karşı devrim bir zehirdir, panzehiri de Kemalizm’dir. Kemalizm; tutkalı laiklik olan bir ilkeler bütünüdür. Dünyanın dilinden düşürmediği “demokrasi” de, ancak laiklik varsa, vardır. Laik olmayan bir devlet; rejimi ne olursa olsun, ne demokrasi olabilir, ne bağımsız yaşayabilir, ne bütün kalabilir, ne iç barışını koruyabilir, ne kalkınabilir, ne de vatandaşlarını huzur ve refah içinde yaşatabilir. Örneklerini görmek için sadece coğrafyamıza bakmak yeterlidir” ifadelerini kullandı.


‘UĞUR MUMCU’YU VE AYDINLANMA ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMAYACAĞIZ’
Atatürkçü Düşünce Sistemi’nin terk edilmesi nedeniyle ülkenin krizden krize sürüklendiğini de belirten Özcan, “Kemalizm; antiemperyalist özü, tam bağımsızlık hedefi ve eserleriyle dünyaya, özellikle mazlum milletlere umut olmuş, çağını aşmış, gelecekte de geçerli olduğunu ispatlamış bir ideolojidir. Bu nedenle; laik, bilimsel, kamusal, ücretsiz ve milli bir eğitim sistemi şarttır. Tarikat ve cemaatlerden, din istismarcısı rant baronlarından, din kisvesi altındaki küfür ve melanetten arınmış bir devlet ve toplum düzeni şarttır. Yeniden Kemalist devlet, yeniden laik Cumhuriyet şarttır. Biz, Araştırmacı Gazeteci Uğur Mumcu’yu ve aydınlanma şehitlerimizi unutmayacağız, unutturmayacağımız. Onların katline yol açan bu değerlerin savunucusuyuz ve savunucusu olmayı ilelebet sürdüreceğiz” diye konuştu.


Şube Başkanı Özcan’ın konuşmasının ardından, Mumcu’nun adını taşıyan parktaki büstüne karanfiller bırakıldı.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ