DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22376822,75%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

214 okunma

Ulus Pazarı’nda yüksek tansiyon

Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi (UPEK) Başkanı Barış Atkoşan, kooperatifin önceki dönem başkanı Bülent Reisoğlu'nun 'usulsüzlük' iddialarının iftiradan ibaret olduğunu, kendisiyle hukuk önünde hesaplaşacaklarını belirtti...Atkoşan, "Seçimi kaybetmeyi bir türlü hazmedememiştir. A4'e doldurmuş olduğu baştan sağma bilgilerle hem kamuoyunu, hem basını yanlış yönlendirmeye çalışıyor. Dediğim gibi bu noktada hukuken bunların hesabını kendisinden sonuna kadar soracağız" dedi...

ABONE OL
29 Mart 2024 16:19
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER

Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi (UPEK) Başkanı Barış Atkoşan, kooperatifin önceki dönem başkanı Bülent Reisoğlu’nun ‘usulsüzlük’ iddialarının iftiradan ibaret olduğunu, kendisiyle hukuk önünde hesaplaşacaklarını belirtti.

Ulus Pazarı’nın kurucularından, önceki dönem başkanı Bülent Reisoğlu önceki düzenlediği basın toplantısıyla şok bir iddia ortaya attı. Reisoğlu, pazarın yeni yönetimini yönetmelik ve kanuna aykırı hareket etmekle suçlarken, esnafın ayda 10 ile 15 bin TL arasında kira adı altında haraç ödemeye mahkum edildiğini iddia etti. Reisoğlu ayrıca, engellenmediği takdirde pazarda bazı yerlerin İstanbul esnafına toplam 25 milyona satılacağı iddialarını da dile getirdi. Reisoğlu’nun şok iddialarının ardından UPEK Başkanı Barış Atkoşan, açıklama yaptı. Atkoşan, Reisoğlu’nun tüm iddialarını yalanlayarak, kendisiyle hukuk önünde hesaplaşacaklarını dile getirdi.

‘EN HAFİF TABİRLE UTANMAZLIK VE AYMAZLIKTIR’

Reisoğlu’nun açıklamalarını ‘utanmazlık’ ve ‘aymazlık’ şeklinde nitelendiren Atkoşan, “Özellikle 20 yıllık kooperatifin başkanlığını yapmış olan bir kişinin 6 ay evvel seçimi genel kurulda kaybettikten sonra bu açıklamaları yapması son derece talihsiz bir durumdur. En hafif tabirle utanmazlık, aymazlıktır. 20 yıl boyunca burada ekmek yemiş olduğu kooperatife Edirne halkına, Edirne’de tezgah açan tüm esnaf arkadaşlarımıza büyük bir saygısızlıktır. Ulus Esnaf Kooperatifi 2004’ten 2024’e bugün itibariyle yirmi yıldan beri kaliteli ürünleri en uygun fiyatlara müşteriyle buluşturan bir yapıdır. Herhangi usulsüz bir çalışma söz konusu bile değildir. 20 yıldır çalışmaları nasıl devam ediyorsa o şekilde devam etmektedir. İddiaları tamamıyla yalan ve iftiradan ibarettir. Bununla ilgili hukuki bir sürecimiz var kendisiyle devam eden” dedi.

‘AÇTIĞIMIZ DAVADAN GERİ ADIM ATTIRMAYA ÇALIŞIYOR’

Reisoğlu’yla hukuk önünde hesaplaşacağını kaydeden Atkoşan, “Bu iftira ve karalamayla ilgili ‘çamur at izi kalsın’ taktiğini ben asla onun yanına bırakmayacağım. Hukuk önünde sonuna kadar bunun hesabını da soracağım kendisine. 6 ay önceki genel kuruldan sonra seçimi kaybetmiş ve başkanlığı sona ermiştir. Kooperatif kasasındaki parayı tarafımıza teslim etmemiştir. Bunun üzerine kendisi ve iki yönetim kurul üyesi, yani başkan yardımcısı ve muhasip üye ilgili dava açtık. Hala daha da davamız devam ediyor, hukuki sürecimiz. Bizi bu konuda geri adım attırmak için bayağı bir mücadele sarf etti. Geri adım atmayacağımızı bir ay önceki olağanüstü genel kurulumuzda oy birliğiyle mahkemeye sevkleri sağlandıktan sonra anladı. Tamamıyla gayesi karalama, yanlış bilgi verme” şeklinde konuştu.

‘HER ŞEY KAYIT ALTINDA’

Reisoğlu’nun açıkladığı bilgilerin de baştan sağma olduğunu belirten Atkoşan, “A4’e doldurmuş olduğu baştan sağma bilgilerle hem kamuoyunu hem basını yanlış yönlendirmeye çalışıyor. Dediğim gibi bu noktada hukuken bunların hesabını kendisinden sonuna kadar soracağız. Makbuzsuz para toplama söz konusu bile değil. Ulus pazarı esnaf kooperatifi 20 yıldır burada nasıl devam ediyorsa yeni yönetim döneminde de aynı şekilde devam ediyor. Tüm tahsilatlar makbuzu toplanmakta, tüm harcamalar da makbuzla veya bankadan yapılmakta, her şey kayıt altında” ifadelerini kullandı.

‘SEÇİMİ KAYBETMEYİ HAZMEDEMEDİ’

Pazarda tüm esnafın sorunsuz şekilde ticaretine devam ettiğini de söyleyen Atkoşan, “Seçimi kaybetmeyi bir türlü hazmedememiştir. Fakat bunu gelip de özellikle yerel seçimler öncesi Edirne’de basın toplantısı düzenlemek suretiyle elinde hiçbir belge, bilgi olmadan bu şekilde ifşa etmesi de son derece çirkindir, son derece anlamsızdır. Edirne’nin gündemi bu değildir, olması da mümkün değildir. Bakın pazardaki esnafımızın hepsi şu anda gayet güzel halinden memnun ticaretine devam etmektedir. Yani onun haricinde şikayetçi olan bir Allah’ın kulu, bir tane pazarcı esnafı yoktur” dedi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ