DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22366412,75%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

262 okunma

Ulaşım esnafından ‘siyaset’ cevabı

CHP'de hafta sonu gerçekleştirilen ön seçimde, belediye başkan aday adayı Filiz Gencan Akın'a açık destek verip, çalışmalara katılan Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Şahin ve Edirne Toplu Ulaşım Sistemi'nin (ETUS) Kooperatif Başkanı Hakan Giyik, sivil toplum kuruluşu temsilcileri olarak aktif siyasetin içinde yer almalarına gelen tepkilere yanıt verdi… ETUS Başkanı Hakan Giyik ulaşımda tarifeler, yol güzergahları gibi konuların yerel yönetimin belirlediği için siyasetle iç içe olduklarını, bunun doğal olduğunu söylerken, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şahin de, hangi partiden belediye başkanı seçilirse seçilsin, ulaşım esnafı olarak meclis üyeliğine temsilci vermeye hazır olduklarını söyledi…

ABONE OL
6 Şubat 2024 16:05
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
CHP’de hafta sonu gerçekleştirilen ön seçimde, belediye başkan aday adayı Filiz Gencan Akın’a açık destek verip, çalışmalara katılan Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Şahin ve Edirne Toplu Ulaşım Sistemi’nin (ETUS) Kooperatif Başkanı Hakan Giyik, sivil toplum kuruluşu temsilcileri olarak aktif siyasetin içinde yer almalarına gelen tepkilere yanıt verdi.
CHP’de Pazar günü gerçekleştirilen ön seçimde Eczacı Şükrü Ciravoğlu kazanarak, partinin Edirne Belediye Başkan Adayı oldu. Ön seçim sürecinde aday adayı Filiz Gencan Akın’ı destekleyip, çalışmalara katılan Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Şahin ve Edirne Toplu Ulaşım Sistemi’nin (ETUS) Kooperatif Başkanı Hakan Giyik ise sivil toplum kuruluşu temsilcileri olarak aktif siyasetin içinde yer almalarına gelen tepkilere, düzenledikler toplantıyla yanıt verdi.


‘BİZ YA SİYAHIZ YA DA BEYAZ’
Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şahin, CHP üyesi olduğu ve Filiz Gencan Akın’ın 5 yıl boyunca ulaşım komisyonu başkanlığı yaptığı için yarışta kendisini desteklediklerini anlattı. Akın, “Bu konuda bazı eleştiriler aldık. Neden sahaya indiniz? gibi eleştiriler geldi. Bu işler artık böyle kapalı kapılar ardından telefonla arayarak, birilerini yönlendirmekler olmuyor. Bizim tavrımız da net. Biz gri olmayı sevmiyoruz, ya siyahız ya da beyazız. Bu diğer adaylara da ayıp. Yani taraf tutmamış gibi yapıp da arkadan bir tarafa hizmet etmeyi kendimize yakıştıramadığımız için ön seçimde sayın Filiz Gencan Akın’a destek olduk ve bunu her yerde beyan ettik. Sandıktan sonuçta sayın Şükrü Ciravoğlu çıktı ve tebrik ettik. Bunu sosyal medyada da paylaştım ve yarış orada kaldı. Biz şimdi önümüzdeki yerel seçime bakıyoruz” dedi.
‘SAYIN İBA’YI DA ARAYIP TEBRİK ETTİM’
AK Parti’nin Edirne Belediye Başkan adayı Belgin İba’yı da, adaylığının açıklanmasının ardından tebrik ettiğini söyleyen Şahin, “Ben AK Parti Belediye Başkan adayı sayın Belgin İba’yı da atandıktan sonra kendisini arayıp tebrik ettim. Daha sonra kendisi bu konuyla ilgili bize ziyarette bulundu. Kendisiyle esnafın sorunlarıyla ilgili istişarelerde bulunduk. Yani parti içerisindeki siyasetle daha sonrasındaki siyaseti birbirine karıştırmamak lazım. Bu süreçte hiçbir yerde; ‘AK Parti Belediye Başkan adayı gelirse şunu yapacak, bunu yapacak’ diye bir ibare kullanmadım. Bizim amacımız esnafa kimin hangi projelerle hizmet edeceği, biz buna bakıyoruz. Ben burada belediyenin esnafa ne gibi destekleri olacak buna bakarım, çünkü oda başkanıyım. Biz kendi içimizdeki siyaseti başka yerlere karıştırmayız” diye konuştu.
‘BİZDEN İSİM İSTERLERSE VERMEYE HAZIRIZ’
Yönetiminde AK Parti’li ve MHP’li isimlerin de olduğunu dile getiren Şahin, “Benim yönetimimde AK Parti il yönetiminde bulunmuş arkadaşlarım da var, MHP’de de bulunanlar var. Bizim siyasilere vereceğimiz mesaj şu; bu süreçte bizden meclis üyeliği ile ilgili temsil istiyorlarsa her partiye açığız. Bundan sonra görüşmeler devam edecek. Hangi esnaf grubundan olursa olsun, bizden isim isterlerse esnafımızı çağırır ismi belirleriz. Bugüne kadar hiçbir adayla veya aday adayıyla meclis üyeliği pazarlığım olmadı. Ama bizden temsilci isterlerse biz buna hazırız” şeklinde konuştu.


‘SİYASETİN İÇİNDE OLMAMIZ GEREKİYOR, KURAL BU’
ETUS Başkanı Hakan Giyik de, siyasetin içerisinde olmalarının çok doğal olduğunu belirtti. Giyik, “Bazı söylentiler oluyor, ‘Neden siyasetin içerisindesiniz?’ deniliyor. Nasıl olmayacağız? Ben de onu soruyorum arkadaşlara. Siyaset bizim içimizde asıl. Siyaset bizim içimizde olduğu için bizim de siyasetin içerisinde olmamız gerekiyor. Bugün cebime koyduğum parayı siyaset belirliyorsa, gezdiğimiz yolu siyaset belirliyorsa, tarifelerimizi siyaset belirliyorsa nasıl siyasetin içerisinde olmayacağız? Burada bir tezat oluşmuyor mu? Bizim siyasetin içerisinde olmamız gerekiyor çünkü kural bu. Keşke tarifelerimiz Esnaf Odaları Birliği verse, biz de hiç siyasete katılmasak. Menfaatler doğrusunda herkes camiasını kollar. Esnafı da dolayısıyla kollamak zorundayız. Bugün bana zarar geleceğini düşündüğüm anda tüm esnafın bir arada olmasını isterim. Siyasette de olsa, esnafın bir yerde yer alması kadar doğal bir şey yoktur” ifadelerini kullandı.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ