DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22358752,21%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

129 okunma

Türkan bebekle Gazze’deki çocuklar da anılacak

Bulgaristan'ın Kırcaali şehrinde, 17 aylıkken annesinin kucağında Bulgar askerlerin açtığı ateşte şehit olan ve totaliter rejim döneminde direnişin sembolü haline gelip, 'Türkan bebek' olarak anılan Türkan Feyzullah, 39'üncü ölüm yıl dönümünde yarın Edirne'deki anıt önünde anılacak… Trakya Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevat Güneş, etkinlikte bu yıl İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinli çocukların da anılacağını belirtti…

ABONE OL
22 Aralık 2023 18:03
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Bulgaristan’ın Kırcaali şehrinde, 17 aylıkken annesinin kucağında Bulgar askerlerin açtığı ateşte şehit olan ve totaliter rejim döneminde direnişin sembolü haline gelip, ‘Türkan bebek’ olarak anılan Türkan Feyzullah, 39’üncü ölüm yıl dönümünde yarın Edirne’deki anıt önünde anılacak.


Bulgaristan’da 1984’te uygulanan zorunlu asimilasyon girişimine karşı Kırcaali’nin Mogilyane köyünde düzenlenen protesto yürüyüşünde annesinin kucağında 17 aylıkken Bulgar askerleri tarafından vurularak öldürülen Türkan Feyzullah, ölümünün 39’uncu yıldönümünde yarın Edirne’de adını taşıyan parkta anılacak. Edirne Belediyesi ile Trakya Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin ev sahipliğinde yapılacak törene protokolün yanı sıra, Bulgaristan’dan soydaşlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve bölge halkının katılması bekleniyor. Şükrüpaşa Mahallesi’nde Türkan bebeğin adını taşıyan anıtta düzenlenecek tören saat 11.00’da başlayacak.


Etkinlikle ilgili konuşan Trakya Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevat Güneş, bu yıl Edirne’de etkinliğin 11’incisini gerçekleştireceklerini söyledi.
Güneş, “Bu sene Türkan Bebeği anma etkinliğinin 11’incisi Edirne’de icra edeceğiz. Türkan bebeğin ölümünün üzerinde 39 yıl geçti. Bu vesileyle Pazar günü saat 11.00’de Bulgaristan’dan da misafirlerin katılımıyla ve Edirne protokolünün katılımı ve halkımızın katılımıyla anmamızı gerçekleştireceğiz. Türkan bebek bir bebekti, şehit edildi. Masum bebeklerin dünyanın neresinde olursa olsun ölmesine camia olarak karşıyız. Dolayısıyla sivil halkın, bebeklerin, öldürülmesi insan vicdanını sızlatan bir durumdur, biz de bu boyutuyla bunların acısını yaşamış bir toplum olarak bunlara karşıyız. Bu nedenle etkinlikte Filistinli bebekleri de anacağız” diye konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ