DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BIST 9.771,16-1,67%
BITCOIN 18380120,57%
Edirne
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

221 okunma

Türk Mutfak Haftası’nın ardından

Edirne Valiliği bünyesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen Türk Mutfak Haftası kapsamında Arda Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri pek çok etkinlikte bulunarak önemli bir başarı sergiledi…

ABONE OL
31 Mayıs 2024 18:39
3

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valiliği bünyesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen Türk Mutfak Haftası kapsamında Arda Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri pek çok etkinlikte bulunarak önemli bir başarı sergiledi.
Edirne’nin tanınan şekerlemecisi ve turizm elçilerinden Arif Meriç ustanın yönetiminde Arda Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğretim elemanları Öğr. Gör. Sedat Kocadoğan, Öğr. Gör. Çağla Yumuk Mercan ve 22 öğrenci ile 22 Metrelik Rekor Badem Ezmesi denemesi ile büyük bir başarıya imza attı.
Arda Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yeşim Yeşiloğlu, Müdür Yardımcıları Dr. Öğ. Üyesi Hatice Palüzar ve Öğr. Gör. Damla Zeynep Ütebay’ında katılım sağladığı rekor denemesi kapsamında Arif Meriç usta ve öğrencilerin yardımları ile oluşturulan Edirne’nin bu meşhur lezzeti Saraçlar Caddesi’nde vatandaşlarla buluşturuldu. Edirne Sayın Yunus Sezer ve il yönetiminin teşrifleri ile yapılan bu etkinlik, badem ezmesi üretildikten sonra şekil verilmesi, dilimlenmesi ve ikramları da öğrencilerimiz tarafından gerçekleştirildi.
23 Mayıs’ta Edirne Ciğeri Tanıtımı etkinliğinde öğrenciler Edirne’nin tanınan ciğerci ustalarından Edirne Ciğercisi Kemal Usta’nın Restoranı’nda ciğer doğrama ve pişirme workshop’una katıldı. Edirne’nin Turizm Elçisi ve yakın zamanda hayatını kaybeden Bahri Dinar’ın anısına düzenlenen etkinlikle öğrenciler kendi doğradıkları ciğerleri pişirip restorandaki siparişlere yardımcı olarak ciğer doğrama ve pişirme konusundaki becerilerini sergiledi.


24 Mayıs’ta düzenlenen etkinlikler kapsamında Aşçılık Programı Öğrencileri Arda Meslek Yüksekokulu Bahçesinde Öğr. Gör. Sedat Kocadoğan, Öğr. Gör. Çağla Yumuk Mercan organizasyonu ile Neslişah Sultan Şerbeti, Çilekli Limonata, Hibiskus Şerbeti, Nane Şerbeti ile saray şerbetlerini sergiledi. Bu şerbetlerin yanında Edirne’nin önemli yöresel lezzetlerinden olan Bademli Edirne Kurabiyesi, Deva-i Misk Helvası, Kalburabastı Tatlısı, Patatesli Gül Böreği, Kandili Mantı gibi lezzetlerin de sunulduğu etkinlikte Arda Meslek Yüksekokulu öğrencilerine, protokole, akademik ve idari personele bu ürünlerin ikramı gerçekleştirildi. Arda Meslek Yüksekokulu akademisyenleri ve öğrencilerinin sunduğu ürünler, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federaysonu’nun Edirne temsilcisi, Edirne Tüm Aşçılar Derneği yönetim kurulu üyesi, DSI 11. Bölge Müdürlüğü Baş Aşçısı İsmail Ergin tarafından tam not aldı.
Etkinlikler kapsamında Arda Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yağ Endüstrisi Programı Öğr. Gör. Damla Zeynep Ütebay ve Arda Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Öğr. Gör. Çağla Yumuk Mercan rehberliğinde bir de sergi açıldı. Sergide yağ endüstri ve aşçılık programı öğrenciler Türkiye’de coğrafi işaretli ürünler ve tematik restoranlar üzerine dönem sonu proje kapsamında hazırladıkları posterleri sergiledi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ