DOLAR 28,9176 0.05%
EURO 31,2777 -0.6%
ALTIN 1.886,50-1,94
BIST 7.962,343,14%
BITCOIN 11941714,09%
Edirne

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

521 okunma

‘TÜİK, Ekonomi Yönetimi’ni üzmüyor!’

CHP Edirne 27. Dönem milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı enflasyon rakamlarıyla, fakirliğin artmasına, milyonlarca işçinin, memurun, emeklinin maaşının çalınmasına ön ayak olduğunu söyledi…

ABONE OL
6 Kasım 2023 09:59
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Edirne 27. Dönem milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon rakamlarıyla, fakirliğin artmasına, milyonlarca işçinin, memurun, emeklinin maaşının çalınmasına ön ayak olduğunu söyledi.
Gaytancıoğlu,sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği paylaşımında TÜİK’e göre Ekim ayında yıllık enflasyonun yüzde 61,36 olduğunu belirterek şunları söyledi:


“ENAG ise enflasyonu yüzde 126,18 hesapladı. Geçen yıl bu zamanlar 100 liraya aldıklarını, şu anda 161 liraya alabilen var mı?
TÜİK, fakirliğin artmasına, milyonlarca işçinin, memurun, emeklinin maaşının çalınmasına ön ayak oluyor. TÜİK, Ekonomi yönetimi ne derse onu yapıyor, onları üzmüyor.
Olan memurun, emeklinin maaşına oluyor. Ocak’ta, çalışanlar ve emeklilere enflasyon üzerinden fark ödenecek. Refah payı da ödenmezse ki, zor, alım gücü daha da düşecek.
Enflasyon oranını düşük gösterince enflasyon düşüyor mu ki ?”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.