DOLAR 43,7273 0.05%
EURO 51,8583 0.02%
ALTIN 6.852,95-2,31
BIST 14.227,29-0,78%
BITCOIN 2964154-0,55%
Edirne

HAFİF KAR YAĞIŞLI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

1037 okunma

TÜ projesine TUBİTAK desteği

Trakya Üniversitesi Arda Meslek Yüksekokulu öğretim elemanlarını projesine TÜBİTAK'tan destek geldi.

ABONE OL
12 Aralık 2023 18:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi Arda Meslek Yüksekokulu öğretim elemanlarını projesine TÜBİTAK’tan destek geldi.
Trakya Üniversitesi Arda Meslek Yüksekokulu Müdür yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Hatice Palüzar, Kimya Bölümü Öğretim Elemanları Prof. Dr. Şebnem Selen İşbilir, Arş. Gör. Dr. Ayşen Şuekinci Yılmaz ve Edirne İl Gıda Kontrol Laboratuvarı Müdür Yardımcısı Dr. Şebnem Mutlu tarafından geliştirilen proje, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.
Dr. Öğr. Üyesi Hatice Palüzar’ın yürütücü, Prof. Dr. Şebnem Selen İşbilir, Arş.Gör. Dr. Ayşen Şuekinci Yılmaz, Dr.Şebnem Mutlu’nun araştırmacı olduğu “Atık Ürün Olan Hicaz Nar Kabuğunun Taze Dilimlenmiş Gıdaların Kararmasını Önleyici Bir İnhibitör Olarak İncelenmesi” başlıklı proje, TÜBİTAK 1002 Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.
Proje ile elde edilen veriler sayesinde Türkiye’de önemli bir atık ürün olan Hicaz narı kabuğu için gıda sektöründe bir pazar oluşturulması, böylelikle atık bir ürünün değerlendirilmesi ve sonuç olarak bazı gıdaların raf ömrünün arttırılması için alternatif bir yol oluşturulması amaçlanmakta.

    En az 10 karakter gerekli
    Özhanlar Mobilya