DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BIST 9.771,16-1,67%
BITCOIN 18380120,57%
Edirne
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

555 okunma

TMO’dan 14 noktada alım

Edirne İl Genel Meclisi'nde Tarım ve Hayvancılık Komisyonu'nca, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) 2024 yılı buğday alımlarıyla ilgili yayınladığı raporda, Edirne'de 14 noktada alım yapılacağı belirtildi…

ABONE OL
4 Haziran 2024 18:06
24

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne İl Genel Meclisi’nde Tarım ve Hayvancılık Komisyo-nu’nca, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) 2024 yılı buğday alımlarıyla ilgili yayınladığı raporda, Edirne’de 14 noktada alım yapılacağı belirtildi.
İl Genel Meclisi Haziran ayı ikinci toplantısı, İl Genel Meclis toplantı salonunda yapıldı. Meclis Başkanı Çiğdem Gegeoğlu’nun başkanlık ettiği toplantıda, Tarım ve Hayvancılık Komisyonu tara-fından meclise sunulan, TMO’nun 2024 buğday alımlarıyla ilgili sunduğu rapor görüşüldü. Raporda, hasat sezonunda Edirne il genelinde TMO tarafından 14 noktada alım yapılacağı belirtildi.


‘TMO 14 NOKTADA ALIM YAPACAK’
Komisyon Başkanı Remzi Subaş’ın okuduğu raporda, “Edirne Başmüdürlüğü ve bağlı iş yerlerinin mevcut stok durumları hakkında bilgi paylaşımı yalnızca Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdür-lüğünce yapılmaktadır. Başmüdü-rlüğün mevcut stok durumu hakkında bilgi paylaşımı yapılmamaktadır. 2024 Yılı Hububat alım döneminde başmüdürlüğe bağlı işyerlerinde gerekli alım hazırlıkları yapılmış olup, Edirne il genelinde toplam 14 noktada hububat alımı yapılacaktır. Toplam 14 alım noktasında alımı yapılan hububatın depolanması amacıyla gerek kapalı depo ve çelik silo gerekse de açık yığın şeklinde depolama amacıyla arazi kiralanmaları gerçekleştirilmiştir. Alım döne-minde kullanılan her türlü teçhizat, makine, elektronik eşya ve benzeri donanım ile birlikte personel hazırlıkları tamamlanmıştır. .
2024 yılı hububat alım döne-minde de önceki yıllarda olduğu gibi alımlar 14 alım noktasında ÇKSY kayıtlı üreticilerden hububat alımlarına başlanılacak olup, alımlar randevulu olarak yapılacak-tır. Hububat alımları TMO işyerleri ile birlikte Edirne, Havsa, Uzun-köprü ve Keşan ilçelerimizde bulunan lisanslı depolarda da kısmi miktarda gerçekleştirilecektir. Lisanslı depolarda da alımlar randevulu olarak yapılacaktır” denildi


‘ÇELİK SİLOLAR ARTTIRILMALI’
Rapor üzerine söz alan İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili Mustafa Üstün de, “Buğday hasadı geldi, hatta Arpa biçilmeye başlandı artık, çiftçilere hayırlı bir dönem diliyoruz. Fiyatlarla ilgili çok bir şey söylemek istemiyorum. Adana gibi bölgelerde orağın yüzde 20’lik kısmı bitmek üzere. Fiyatın bir an önce açıklanması lazım. Çiftçinin belirleyeceği yol haritası da bu fiyata bağlı. TMO’lara da artık ciddi bir yatırım yapılması lazım. TMO son 2 yılda buğday alımında önemli bir rol oynadı, tartışmasız, olması gereken buydu. Piyasayı belirleyici olan TMO’dur. Bir eksiğimiz var bu konuda özellikle çelik silolarla ilgili ciddi oranda yatırım yapması lazım devletin, alım noktalarıyla ilgili. Lisanslı depoculuk üzerinden yürüdü, belirli şahıslar üzerinden yapıldı, devlet bu konuda destek verdi şahıslara ama devletin bu konuda oyun kurucu olması lazım. Çelik siloların özellikle arttırılması lazım” diye konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ