DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22381022,01%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

322 okunma

Tatil karne heyecanıyla başladı!

Türkiye genelinde 20 milyona yakın öğrenci ile birlikte Edirne'de dün 56 bin 645 öğrenci karne alarak yarı yıl tatiline girdi… Edirne Valisi Yunus Sezer de, Vali Fahri Yücel İlkokulu'nda öğrencilerin karne heyecanına ortak olup, başarılar diledi…

ABONE OL
19 Ocak 2024 17:42
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Türkiye genelinde 20 milyona yakın öğrenci ile birlikte Edirne’de dün 56 bin 645 öğrenci karne alarak yarı yıl tatiline girdi.
Okullarda yarı yıl tatili dün ülke genelinde yaklaşık 20 milyon öğrencinin karne almasıyla başladı. Aradan geçen 4 aylık eğitim maratonunun ardından Edirne’de de okul öncesinde 7 bin 326, ilkokulda 17 bin 364, ortaokulda 16 bin 649, ortaöğretimde 15 bin 306 olmak üzere toplam 56 bin 645 öğrenci karne aldı. Öğrencilerle birlikte kent genelinde 4 bin 863 öğretmen de ara tatile girdi.


Edirne Valisi Yunus Sezer de Vali Fahri Yücel İlkokulu’na giderek öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu. Birinci sınıf öğrencileriyle ortaokul öğrencilerini sınıflarında ziyaret eden Vali Sezer, burada karnelerini de verdi.


Vali Sezer, öğrencilerle bir araya gelmesinin ardından 2023-2024 eğitim-öğretim yılının ilk yarısını da değerlendirdi. Öğrencilerin mutluluğunu paylaştıklarını söyleyen Sezer, “Öğrencilerimizin mutluluğunu paylaşıyoruz. İlimizde ve bütün ülkemizde öğrencilerimiz ara tatile giriyorlar ve birçoğu ilk kez bu sene karne alacaklar. İlk kez okuma yazmayı öğrendiler. Bugün de Vali Fahri Yücel İlkokulu’ndayız. Benim için de çok anlamlı çünkü kaymakamlığa ilk başladığım zaman bizim valimizdi. Şimdi kendi isminin verildiği okulda karne sevincini paylaşmak için öğrencilerimizle bir araya geldik” dedi.


‘HEM DİNLENECEKLER HEM DE AKTİVİTELERDE BULUNACAKLAR’
Öğrencilerin 2 hafta boyunca hem dinlenip hem de bol bol kitap okuyacağını kaydeden Sezer, “Önlerinde 2 hafta var. 2 hafta boyunca hem dinlenecekler hem de bol bol kitap okuyacaklar ve aktivitelerde bulunacaklar. Ben, bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum. İl genelinde 5 bin öğretmenimiz var ve bütün öğretmenlerimiz de bu dönemde hem rutin eğitim öğretim görevlerini yerine getirdiler hem de ilimizde özel uyguladığımız projeleri de ekstra büyük bir fedakarlıkla, büyük bir özveriyle yerine getirdiler” diye konuştu.


‘TÜM AİLELERİMİZİ ZİYARET EDECEĞİZ’
Milli Eğitim İl Müdürlüğü’nce hayata geçirilen ‘Bir Kahvenizi İçeriz’ projesi kapsamında 15 bin aileyi ziyaret ettiklerini de söyleyen Sezer, “Bu sene “Bir Kahvenizi İçeriz” projesiyle beraber 15 bin ailemizi ziyaret ettik. Evlerine misafir olduk. Oradaki çocuklarımızın ev ortamlarını gördük ve çocuklarımızın geleceğe hazırlanmaları açısından neler yapılabilir, hem akademik başarı hem sosyal, kültürel ve sportif alanlarda neler yapılabilir? Ev ortamında gördük ve ailelerimizle bir araya geldik. Bu sene sonuna kadar bütün ailelerimizi ziyaret edeceğiz” şeklinde konuştu.


İl genelindeki dezavantajlı öğrencilere yönelik başlattıkları projeye de değinen Sezer, “Yine özellikle dezavantajlı öğrencilerimiz olmak üzere, bütün öğrencilerimizin bir spor ya da kültürel aktiviteyle uğraşmasını istiyoruz. Bunun için de ilimize özgü bir proje başlattık. İl genelinde 3 bine yakın dezavantajlı öğrencimizi okul sonrasında sporla ve müzikle buluşturduk. Müzik akademisi açtık, okullarımızda müzik sınıfları oluşturuldu ve burada yoğun bir performansla çalışmalara devam ediyorlar. Bu işin kahramanları öğretmenlerimiz. Öğretmenlerimizi, İl Milli Eğitim Müdürümüzü, yöneticilerimizi, okul müdürlerimizi tebrik ediyorum. Çok güzel çalışma ortaya koyuyorlar. Milletimizi, devletimizi, geleceğimizi emanet edeceğimiz yavrularımıza da başarılar diliyorum. İnşallah, çok çok güzel ve başarılı bir hayat, kendilerinin olur” şeklinde konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ