DOLAR 32,2750 -0.04%
EURO 35,1008 -0.07%
ALTIN 2.469,270,14
BIST 10.319,961,59%
BITCOIN 2112622-0,48%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

13:05

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

135 okunma

Tarihsel çevre ve yapılara dernek çatısı

Edirne Valisi Yunus Sezer'in öncülüğü ve destekleri ile kurulan Edirne Tarihsel Çevre ve Yapı Korumacılığı Derneği üyeleri yönetim ve denetim kurullarını belirledi…

ABONE OL
1 Mayıs 2024 15:02
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valisi Yunus Sezer’in öncülüğü ve destekleri ile kurulan Edirne Tarihsel Çevre ve Yapı Korumacılığı Derneği üyeleri yönetim ve denetim kurullarını belirledi. Derneğin amacının; tarihi tescilli yapıları işlevsel hale getirerek turizme kazandırmak olduğu belirtildi.
Edirne Tarihsel Çevre ve Yapı Korumacılığı Derneği üyeleri yaptıkları kongre ile yönetimini belirledi. Yeni Yönetim Kurulu Aziz Çalışkan, Orhan Doğan, Hanife Gül Ercan, Mehmet Ali Esmer ve Erdem Erişgen’den oluşurken Denetim Kurulu da Ali Bilgin, Aydın Sayınbaş ve Sevil Çağrı Yıldız’dan oluştu.
Dernek Kurucu Başkanı Aziz Çalışkan, kongre sonrası üyelere katıldıkları için teşekkür ederek, şunları söyledi:
“Edirne Tarihsel Çevre ve Yapı Korumacılığı Derneği’mizin Genel Kuruluna katıldığınız için teşekkür ederim. Faaliyetlerimizi derneğimizin kuruluş amaçlarına uygun olarak tarihi tescilli yapıları işlevsel hale getirerek turizme kazandırmaktır.
İlk başta Kaleiçi olmak üzere mevcut yapıları korumak, geliştirmek, tarihselliğini ortaya çıkarmak, hikayesi olan yapıları hikayelerini belirlemek ve bunun gibi çalışmaları ortaya koymaktır.
Edirne’de yer alan tarihi konakları, tarihsel çevre ve yapıların bölge turizmine katkı sağlaması için öneriler oluşturmak.
Bireyler halinde edinilen bilgi, materyal,malzeme,tecrübe ve arşivleri ortak kullanıma açmak ve dernek merkezinde ortak arşiv oluşturmak.Üniversitelerin ilgili bölümleriyle sürekli ve yoğun bir işbirliği yürüterek,onarım ve yapısal güçlendirme konularında çalışmalar yapılması ,raporlar hazırlanması,üniversitelerde derneğin ilgi alanlarına giren konularda yapılan yüksek lisans ve doktora çalışmalarına gerekli destekler ve /veya burs desteği sağlamak.
Ayrıca sık sık bir araya gelerek fikir alışverişi yaparak iş ve işlemleri paylaşmaktır.Biz dernek olarak birde Tarihsel Danışma Kurulu oluşturma çalışmasına girdik. Bu kurulu oluşturduktan sonra başta Kaleiçi ve Karaağaç olmak üzere tarihi tescillenmiş binaların bir envanterini oluşturarak koruma zemini hazırlayacağız” dedi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ