DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22302521,29%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

224 okunma

Tarihi eserlere restorasyonda start Ocak’ta

Edirne Valisi Yunus Sezer, Kaleiçi'ndeki Manyas Karakolunu aslına uygun olarak restore edeceklerini açıkladı... Evliya Kasım Paşa Camisi, Gazi Mihal Bey Hamamı, Şeyh Şücaeddin Mescidi’nin restore edileceğini kaydeden Vali Sezer, inşaatı süren yeni kütüphane ve Kıyık Tabyada restorasyon çalışmalarını da gezdi...

ABONE OL
15 Aralık 2023 17:32
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valisi Yunus Sezer, Kaleiçi’ndeki Manyas Karakolunu aslına uygun olarak restore edeceklerini açıkladı. Evliya Kasım Paşa Camisi, Gazi Mihal Bey Hamamı, Şeyh Şücaeddin Mescidi’nin restore edileceğini kaydeden Vali Sezer, inşaatı süren yeni kütüphane ve Kıyık Tabyada restorasyon çalışmalarını da gezdi.


KALEİÇİ MANYAS KARAKOLU
Vali Sezer 2024 yılı Ocak ayında ihaleleri yapılacak tarihi eserleri gezdi. Sezer, Kaleiçi’nin yeniden ihyası kapsamında Manyas Karakolunu aslına uygun olarak inşa edecekjlerini açıkladı. Sezer, “Reşadiye Karakolu olarak 1909 yılında yapılan Manyas Karakol binasını eski ihtişamlı haline döndürüyor, şehrimize bir değer daha kazandırıyoruz” dedi.


KASIM PAŞA CAMİSİ
2024 yılı başında başlanacak çalışmalarla, ülkemizde çok az örneği bulunan “Yalı Camilerinden” biri olan Evliya Kasım Paşa Camisi’nin de restore edileceğini kaydeden Vali Sezer, “Rıhtımı, hazire alanı ve çevre düzenlemesini kapsayan çalışmalar tamamlandığında Edirne’mize önemli bir cazibe merkezi daha kazandırılmış olacak. Bu konuda desteklerinden dolayı TC Kültür Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’a, Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu’ya ve ilgili kurumlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


GAZİ MİHAL BEY HAMAMI
Vali Sezer, 1422 yılında imar edilen, ancak uzun zamandır kullanılamayan şehrimizin nadide eserlerinden, “Tarihi Gazi Mihal Bey Hamamı” onarıma alınarak, şehrimize kazandırıacağını açıkladı. Sezer, şehrin girişinde Gazi Mihal köprüsü yanında bulunan ve Ocak ayı içerisinde onarım ihalesi yapılacak olan Gazi Mihal Bey Hamamında incelemelerde bulundu.


ŞEYH ŞÜCAEDDİN MESCİTİ
Günümüze sadece yarım kalmış minaresi erişen Şeyh Şücaeddin Mescidi 2024 yılı başında başlanacak çalışmalarla restore edilecek.


KIYIK TABYALARINDA RESTORASYON
Edirne Müdafii Şükrü Paşanın kabrinin ve anıtının içinde bulunduğu Kıyık Tabyada restorasyon çalışmalarına başlandı. Vali Yunus Sezer, kabrin ve anıtın bulunduğu alanı kapsayan 1. etap restorasyon çalışmalarıyla ilgili alanda incelemelerde bulundu. Sezer, “Konuyla ilgili, vermiş olduğu destek için Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a ve Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz” dedi.


“Yeni Kütüphanemiz Edirne’mize Çok Yakışacak”
“Edirneli hemşerilerimiz 7’den 70’e okusun, keyifli vakit geçirsin diye kütüphanemizi yeniliyoruz” diyen Vali Sezer, mimarisi ve donatıları ile örnek olacak kütüphanenin devam eden inşaat alanında incelemelerde bulundu. Sezer, projeye desteklerinden dolayı, Kültür ve Turizm Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a ve Bakanlığa teşekkür etti.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ