DOLAR 32,2757 0.03%
EURO 34,6729 -0.13%
ALTIN 2.404,850,21
BIST 10.336,500,68%
BITCOIN 2019498-1,34%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

167 okunma

Taksiciden oda başkanına sitem!

Edirne'de Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkanlığına önceki dönemlerde talip olan, Değirmen Taksi Durağı Başkanı Erdal Çağlayan, Oda Başkanı Ali Şahin'in, CHP'nin Edirne'de yaptığı ön seçimde taraf olmasına tepki gösterip, "Ali Başkan 'biz ya siyahız, ya da beyaz, gri olamayız' diyor. Ben de diyorum ki; Ali başkan sen gökkuşağı gibi rengarenksin, samimi değilsin" dedi…

ABONE OL
9 Şubat 2024 17:56
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne’de Şoförler ve Otomobil-ciler Esnaf Odası başkanlığına ön-ceki dönemlerde talip olan, De-ğirmen Taksi Durağı Başkanı Erdal Çağlayan, Oda Başkanı Ali Şa-hin’in, CHP’nin Edirne’de yaptığı ön seçimde taraf olmasına tepki göste-rip, “Ali Başkan ‘biz ya siyahız, ya da beyaz, gri olamayız’ diyor. Ben de diyorum ki; Ali başkan sen gök-kuşağı gibi rengarenksin, samimi değilsin” dedi.
Edirne’de CHP’nin geçtiğimiz hafta sonu belediye bakan adayını belirlemek için gerçekleştirdiği ön seçimde Filiz Gencan Akın’a açık destek veren Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ali Şahin ve ETUS Başkanı Hakan Giyik’e, ulaşım esnafından tepki geldi. İkili geçtiğimiz günlerde seçimlere dahil olma nedenlerini açıklarken, Değirmen Taksi Durağı Başkanı Erdal Çağlayan dün yaptığı basın toplantısıyla özellikle oda başkanı Ali Şahin’e tepki gösterdi. Geçtiğimiz dönemlerde oda başkanlığına adaylığını da koyan fakat seçilemeyen Çağlayan, Ali Şahin’i samimi olmamakla, taksici esnafının haklarını savunmamakla suçladı.
‘SİYASİ TAVIR SERGİLEMESİ YANLIŞ’
Edirne’deki en büyük meslek odası başkanının siyasi duruş sergilemesinin yanlış olduğunu belirten Çağlayan, “Edirne’deki en büyük meslek odasının başkanının siyasi tavır sergilemesi bana ve camiadaki herkese yanlış geldi. Oda başkanından beklediğimiz tarafsız bir duruş sergilemesi çünkü o kurum bizi resmi kurumlarda temsil eden, saygınlığı olması gereken bir kurumdur, buna yakışan hareketlerde davranması gerektiğini düşünüyoruz. Bundan dolayı yaptığının yanlış olduğunu gördük, kendisini de uyardık” dedi.
‘MECLİSTE HİÇBİR ZAMAN TEMSİL EDİLMEDİK’
Belediye meclisinde taksici esnafını temsil eden birisinin olmamasını da eleştiren Çağlayan, “Bizim yıllarca belediye meclisinde bizi temsil eden bir meclis üyemiz olmadı. Bu bizim camiamızın da bir eksikliğidir ki camiaya en çok gönül kırgınlığı olan insanların da başındayım ben. Sebepleri malumdur. Baktığımız zaman bizimle alakalı bütün kararları belediye alır. Fakat 2005 yılında yürürlüğe giren belediye kanununda o günden beri Edirne’de 513 tane sayısı olan ciddi bir topluluk belediye meclisinde hiçbir zaman temsil edilmemiştir. Burada siyasilerin de eksikliği vardır diye düşünüyorum. Çünkü karar alınırken fikir beyan edilecek masada kimse yoktu. Şoförler Odası Başkanı bizi temsilen bu trafik komisyonu toplantılarına katılır, oy kullanma hakkı yoktur fakat odamızın karma yapısı olduğu için her farklı meslek grubundan çoğunluk taksicidir, minibüsçülerdir, ağırlıklı grup bunlardır. Hiçbir zaman temsil edilmedik” diye konuştu.
‘SAMİMİ DEĞİLSİNİZ’
Oda Başkanı Ali Şahin’i samimi olmamakla suçlayan Çağlayan ,”Ali Başkan ‘biz ya siyahız, ya da beyaz, gri olamayız’ diyor. Ben de diyorum ki; Ali başkan sen gökkuşağı gibi rengarenksin. Neden o zaman 5 sene önceki belediye seçiminde böyle bir yol izlemediniz? Niye taksici camiasını bir araya toplayıp siyasi partilerle görüştürmediniz? Samimi değilsiniz, sayın Ali başkan samimi değilsin. Bu esnaf yıllarca yöneticilerin aldığı yanlış kararlar yüzünden çok sıkıntılar yaşadı. Biz yöneticilerin hata yapmamasını istiyoruz, hata yapmaması için de eleştirilerde bulunmak bizim boynumuzun borcu. Fakat camiadan hiç kimse kalkıp da açıklama yapmıyor. Herkes oturduğu yerden bir şeyler söylüyor fakat sıkıntılarını dile getirmiyor” şeklinde konuştu.
‘ETUS CEKETİNİ BİR KENARA KOYSUN’
Şahin’e, esnafın tamamını kucaklaması ve desteklemesi yönünde çağrıda da bulunan Çağlayan, “Edirne’de ulaşım konusu sadece ETUS’tan ve ETUS yöneticilerinden ibaret değildir. Diğer esnaf gruplarının da burada söz söyleme hakkı vardır. Ali başkanın burada rolü ETUS ceketini bir kenara koyacak oda başkanı sıfatıyla herkesi kucaklayacak. Odanın saygınlığını arttırsın, resmi makamlarda bir ağırlığımız olsun. Siyasette ona buna bulaşıp da madara etme, saygınlığını bitirme. Son olarak belediye başkan adaylarına sesleniyorum, Edirne’de yıllardır belediye meclisinde temsil edilmeyen taksici esnafını camianın içinden birisinin temsil etmesi için bu sefer aynı hatayı yapmayacaklarına inanıyorum çünkü biz belediyede temsil edilmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ