
Olgay GÜLER
Türkiye genelinde yaklaşık 2 milyon öğrenciyi ilgilendiren Yükseköğretim Kurumlar Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre, Trakya Üniversitesi’ni bu yıl 325’i balkanlardan olmak üzere 7 bin 360 öğrenci tercih etti.
Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK), 2025 YKS sonuçlarını açıklamasıyla, öğrenci adaylarını heyecan sardı. Sınava giren 2 milyon 560 bin 649 adaydan 1 milyon 412 bin 734’si tercih yaparken, bunların toplam 785 bin 186’sı bir yükseköğrenim kurumuna yerleşmeye hak kazandı. İlçelerle birlikte toplam 43 bin öğrencinin eğitim gördüğü Trakya Üniversitesi’ni bu yıl tercih yapan öğrenci sayısı da belli oldu.
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NE 7 BİN 360 YENİ ÖĞRENCİ
Lisans ve ön lisans programlarının tamamında kontenjanların dolduğu Trakya Üniversitesi’ni yurt içinden 7 bin 35, balkanlardan ise 325 öğrenci tercih etti. Toplam 7 bin 360 öğrencinin öğrenim görmeye hak kazandığı Trakya Üniversitesi için 812 öğrencin şimdiden kesin kayıt için başvurduğu belirtildi.