DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BIST 9.771,16-1,67%
BITCOIN 18415020,43%
Edirne
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

280 okunma

T.Ü.’de ‘turizm’ şenliği!

Trakya Üniversitesi'nde (T.Ü.), geçtiğimiz hafta ertelenen 'Turizm Haftası Şenliği' dün gerçekleştirilirken, renkli etkinliklere sahne oldu… Program kapsamında üniversite bünyesinde faaliyet gösteren topluluklar modern dans gösterisi sergileyip, bisiklet yarışı yaparken, Yoga ve Nefes Topluluğu da yoga yaptı…

ABONE OL
30 Nisan 2024 17:33
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Trakya Üniversitesi’nde (T.Ü.), geçtiğimiz hafta ertelenen ‘Turizm Haftası Şenliği’ dün gerçekleştirilirken, renkli etkinliklere sahne oldu.
Trakya Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nca geçtiğimiz hafta ertelenen Turizm Şenliği dün gerçekleştirildi. Üniversite’nin Ayşekadın yerleşkesinde düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Şenliğe; Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Tanıtım Turizm Derneği Başkanı Bülent Bacıoğlu ve Edirne İl Turizm Müdür Yardımcısı Kenan Koçak ve öğrenciler katıldı.


‘EDİRNE BİR MARKA VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ’
Etkinliğin açılışında konuşan T.Ü. Uygulamalı Bilimler Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emel Gönenç Güler, her yıl düzenlenen programın akreditasyonla daha da önemli hale geldiğini dile getirdi. Güler, ” Trakya Üniversitesi Turizm topluluğu tarafından oluşturulan bu şenlik bizim için çok önemli. Bu yıl özellikle akreditasyon aldık. Yani ön lisansla, lisansla doktorayla bütün öğrencilerimizle, 50 bini aşan Trakya Üniversitesi ailesiyle ve bunu kucaklayan Edirne ile bu süreçte herkesin çok fazla katkısı vardı. Bu akreditasyon çalışmamız bütün kurumları birleştiren bir çalışma oldu. Bunun için bu yıl çok önemli ve bizim düğünümüz sayılabilecek nitelikte. Edirne bir markadır. Bu markanın sürdürülebilirliği için hepimize çok görevler düşüyor. Öğrencilerimize seslenmek istiyorum: Herkes sizin için burada. Turizmin gücüyle her kurumun yapmış olduğu gibi sizler de üstünüze düşen görevi yerine getirmeniz için size umut bağlıyoruz ” dedi.


‘DAHA SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR TURİZM HAYAL EDİYORUZ’
Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Bülent Bacıoğlu da ertelenen etkinliğin soğuk bir güne denk gelmesine rağmen öğrencilerin enerjisini ve heyecanını gördüğünü belirtti. Bacıoğlu; “Edirne, derinliği olan bir şehir. Tarihi, kültürel ve doğal olarak geçmişinde çok büyük kazanımlar, çok büyük değerler söz konusu. Zaman zaman turizmin Edirne’de sürdürülebilir olmadığını görebiliyoruz. Sizler öğrenci olarak, bizler Sivil toplum Örgütleri olarak bundan şikâyet ettiğimiz dönemler oluyor. Sivil toplum örgütleri olarak, turizmin sürdürülebilir olması için gayret gösteriyoruz. Nehir kenarındaki bir ciğercinin 5 bin porsiyon ciğer satmasından çok, Suakacağı’nda bir ablamızın köy pansiyonculuğu yapması ve orada Trakya gastronomik ürünü sunması, ya da bisikletle ilgili Avrupa’da gördüğünüz gibi genç bir girişimcinin bisikletli Edirne turları organize ettiğini hayal ettiğimiz daha sürdürülebilir, refahın olduğu, kırsal turizmin olduğu bir turizm hayal ediyoruz. Bu anlamda Trakya Üniversitesi Turizm Topluluğu’nu bu tarz organizasyonlar için tebrik ediyorum. Gerçekten bizim için çok değerli ve çok başarılı etkinlikler bunlar” diye konuştu.


‘İYİ Kİ EDİRNE VAR’
Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu ise Edirne Belediyesi’nin turizmin gelişmesi için gereken tüm desteği verdiğini dile getirdi. Tanrıkulu, “Bugün burada olmak o kadar güzel ki. Filiz Başkanımın da sevgilerini, selamlarını iletmek istiyorum. Bülent Başkanımın dediği gibi Edirne inanılmaz güzel bir kent. Hatta ünlü bir tarihçimiz ‘Her şey biter ama Edirne bitmez’ demiştir. Bu anlamda 8 bin yıllık bir şehirde yaşıyoruz. Ben de 83 yılında bir Trakya Üniversitesi öğrencisiydim. Tıp Fakültesi’ne geldim ve gidemedim. Bu güzel kentte güzel şeyler yapacaksınız, buna inanıyorum. Turizmin gelişmesi için Edirne Belediyesi her şeyi yapıyor ve şehri dizayn ederken de tarih, kültür, turizm ve eğitim şehri olması için elimizden geleni yapıyoruz. İyi ki varsınız sevgili öğrenciler, iyi ki Trakya Üniversitesi var, İyi ki Edirne var” ifadelerini kullandı.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ