DOLAR 32,3211 0.11%
EURO 34,9043 0.23%
ALTIN 2.394,630,07
BIST 10.247,75-0,86%
BITCOIN 1975872-1,85%
Edirne
19°

KAPALI

04:09

İMSAK'A KALAN SÜRE

320 okunma

T.Ü.’de ‘Nevruz’ ateşi!

Edirne'de baharın habercisi Nevruz, Trakya Üniversitesi'nde düzenlenen etkinlikle kutlandı… Dev ateşin yakıldığı etkinlikte dilek tutularak demir dövülüp, yumurta tokuşturulurken, üniversite öğrencilerinin halk dansları gösterisi büyük beğeni topladı…

ABONE OL
21 Mart 2024 17:34
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne’de baharın habercisi Nevruz, Trakya Üniversitesi’nde (TÜ) düzenlenen etkinlikle kutlandı.
Edirne’de 21 Mart Nevruz dolayısıyla, Trakya Üniversitesi Bolca Ana Yemekhanesi önünde kutlama etkinliği gerçekleştirildi. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Erhan Tabakoğlu, rektör yardımcıları, dekanlar, öğretim görevlileri ve öğrencilerin katıldığı etkinlikte dev ateş yakıldı, demir dövüldü, dilekler tutulup yumurta tokuşturuldu. Etkinlikte konuşan Rektör Prof.Dr. Erhan Tabakoğlu, tüm Türk milletinin Nevruz Bayramı’nı kutladı.


‘TÜRK YÜRÜYÜŞÜ BAŞLASIN’
Türk milletinin tarih sahnesine çıktığı andan itibaren tarih yaza yaza ilerlemiş bir millet olduğunu söyleyen Tabakoğlu, “Şimdi 100’üncü yılımızdayız Cumhuriyet’imizin. Yer yüzünde belki 100 milyona yakın Türk nüfusuyla belki de en kalabalık zamanımızı yaşıyoruz. Türk milleti tekrar ayağa kalkıyor. İkinci yüzyıla hazırlanıyor. İşte bu kuru dalda açan çiçekler, bu aziz Türk milletinin tekrar doğuşuna sanki bir işaret gibi bu kutlu yürüyüşün tekrar başlayacağına bir güzel nişane gibi karşımızda duruyorlar. Dünyada haklının güçlü olduğu, eski gücümüze güç katan medeniyete çok ihtiyaç var. Gazze’de mezalime uğrayan o milletin ‘kimse yok mu?’ diye bağırdığında, ‘biz varız’ diyebilecek yine ayağa kalkmış, zalime dur diyecek bir Türk milletine ihtiyaç vardır. Bunun ayak sesleri geliyor. Siz sevgili öğrencilerimizin sesleriyle bu Türk yürüyüşü başlasın, bu büyük medeniyet yeniden inşa olsun ve insanlığa bir nebze çare olsun, kurtuluş olsun diye umut ediyoruz. Türk milleti bir umuttur. Bu Nevruz gününde bunu tekrar hatırlıyoruz ve bu büyük amaç üzerine tekrar bir araya geliyoruz, günümüz kutlu olsun” diye konuştu.


NEVRUZ ATEŞİ YAKILDI
Etkinlikte, Nevruz Bayramı’nı temsilen Nevruz ateşi yakıldı. Öğretim görevlileri ve öğrenciler dilek tutup ateşin üzerinden atladı. Demir dövülüp yumurta tokuşturulan etkinlikte renkli görüntüler oluştu. Nevruz Bayramı kutlamaları kapsamında, üniversitenin dans topluluğu öğrencileri de halk dansları gösterisi sergiledi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ