
Olgay GÜLER
Edirne’de, 2023 yılında ilk ihalesinin yapılmasının ardından yürütmeyi durdurma kararı verilip, projesinde revizyona gidilen Söğütlük Millet Bahçesi, tamamlanan çalışmaların ardından Çevre Şenliği’yle kapılarını açtı.

Edirne’de, Söğütlük İzzet Arseven Kent Ormanı’nda, valiliğin hazırladığı projeyle Millet Bahçesi yapılmak üzere 1 yıl önce başlayan çalışmalar tamamlandı. Kent Ormanı olarak hizmet verdiği dönemde anıldığı ‘İzzet Arseven’ isminin de korunduğu millet bahçesi, Çevre Haftası kapsamında düzenlenen çevre şenliğiyle kapılarını açtı.

Etkinlik kapsamında animatör eşliğinde yüz boyama, atık iplerden bileklik yapımı, kumaş boyama gibi etkinlikler gerçekleştirildi. Güzel Sanatlar Lisesi ve 80. Yıl Anadolu Lisesi’nin konser verdiği şenlikte ‘Plastik Kirliliği ile Mücadele’ temalı bilgi yarışması yapıldı.

Akşam saatlerine kadar süren etkinliklerde alanı, Edirne Valisi Yunus Sezer, Ak Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Ak Parti İl Başkanı Belgin İba, MHP İl Başkanı Emre Tokluoğlu ile gezerek hem vatandaşlar hem de öğrencilerle sohbet etti.

Vali Sezer, merhum İzzet Arseven’in eşi Nursel Arseven, kızı Nurzan Arseven ve torunu ile Söğütlük’ü gezdi.
