DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 20426716,59%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

203 okunma

Şiddet suçu, mazbatadan etti!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Edirne merkeze bağlı Küçükdöllük Köyü'nde 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde yeniden muhtar seçilen Bekir Taşkın'ın, 2019 yılında kasten yaralama suçundan aldığı hapis cezası nedeniyle 'kamu görevinde bulunma yasağı' olduğu, bu nedenle mazbatasının geri alındığını duyurdu… Yüksek Seçim Kurulu, itiraz üzerine karara bağladığı konu gereği mazbatanın, Taşkın'dan sonra en çok oyu alan Mehmet Meşe'ye verileceğini açıkladı…

ABONE OL
21 Nisan 2024 17:37
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Edirne merkeze bağlı Küçükdöllük Köyü’nde 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde yeniden muhtar seçilen Bekir Taşkın’ın, 2019 yılında kasten yaralama suçundan aldığı hapis cezası nedeniyle ‘kamu görevinde bulunma yasağı’ olduğu, bu nedenle mazbatasının geri alındığını duyurdu.


Ülke genelinde gerçekleştirilen 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde, Küçükdöllük Köyü’nde 61 oy alan, mevcut muhtar Bekir Taşkın yeniden muhtarlığa seçildi. Toplam iki adayın yarıştığı köyde diğer aday Mehmet Meşe ise 47 oyda kaldı. Seçimlerin ardından kaybeden aday Mehmet Meşe, aza adayları Rıza Yılmaz ve Erkan Ak ile birlikte Edirne İl Seçim Kurulu’na itirazda bulundu. İtirazda muhtar seçilen Bekir Taşkın’ın seçilmesine engel mahkumiyeti bulunduğu gerekçesiyle seçimin iptali veya mazbatanın ikinci sıradaki adaya verilmesi talep edildi.


YSK İNCELEMESİNDE YASAK ORTAYA ÇIKTI
İtirazın ardından konu Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) sevk edildi. İtirazı değerlendiren YSK, seçimi kazanan Bekir Taşkın’ın 2019 yılında Edirne 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nce kasten yaralama suçundan kesinleşmiş 4 yıl 9 ay hapis cezası aldığını tespit etti. Karar sonrası 3 ay gibi kısa bir süre mahkumiyeti de bulunan Taşkın’ın, kamu görevi yapma yasağı da bulunduğu, buna rağmen seçimlere girerek kazandığını tespit edildi.
MAZBATA GERİ ALINDI
İncelemesini tamamlayan YSK 16 Nisan’da kararını açıkladı. Kararda, Taşkın’ın seçilmesine engel mahkumiyeti bulunduğu ve mazbatası geri alındığını duyuruldu. Kararın gerekçesinde, ” Edirne ili Merkez ilçesi Küçükdöllük Köyü Muhtarlık seçimlerinde Bekir Taşkın’ın seçilmesine engel mahkumiyeti bulunduğundan, muhtarlık mazbatasının seçilme yeterliliğine sahip ve en çok oy almış olan sıradaki aday adına düzenlenmesine” denildi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ