DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22362592,33%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

638 okunma

Sezer’den Saros mesaisi

Edirne Valiliği, Saros bölgesindeki tüm sahil alanlarında ve limanlarında belirli bir standart oluşturarak, yapılacak işlerle ilgili olarak kooperatifler, dalış kulüpleri ile koordineli şekilde çalışmanın hedeflendiğini bildirdi…

ABONE OL
17 Ocak 2024 17:44
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valiliği, Saros bölgesindeki tüm sahil alanlarında ve limanlarında belirli bir standart oluşturarak, yapılacak işlerle ilgili olarak kooperatifler, dalış kulüpleri ile koordineli şekilde çalışmanın hedeflendiğini bildirdi.
Edirne Valisi Yunus Sezer, bu kapsamda Enez Limanı, Sultaniçe Limanı, Yayla sahili ve İbrice Limanı’nda incelemelerde bulundu.Edirne Valiliği’nin paylaşımlarında şunlara yer verildi:
“İbrice Limanı’nda; Dalış turizminde cazibe merkezi haline getirilmesi,- Altyapı problemi (kanalizasyon ve su),Otopark alanı, alıkçı kulübelerinin yapımı noktasında gerekli çalışmanın başlatılması talimatını verdi.
Yayla sahilinde kıyı bölgesinde dalgaların zarar verdiği evler ile ilgili bilgi alarak yerinde inceleme yapan Vali Sezer; Yayla Limanı’nda; Mendirekler,Otopark alanı,Kıyı bölgesindeki hanelere dalgaların vermiş olduğu tahribatın önlenmesine yönelik ihale çalışmalarının başladığını belirtti. Vali Sezer, sahil düzenlemesi ile ilgili talimat vererek çalışmanın bir an önce tamamlanması gerektiğini söyledi.


Vali Yunus Sezer, sahil hattında yaptığı incelemeler kapsamında Enez ilçesi Sultaniçe Limanı’nda incelemelerde bulunarak kurum yetkililerinden çalışmalar ile ilgili bilgi aldı. Vali Sezer daha sonra balıkçı teknesi ile Enez Limanı’na geçerek burada sahil şeridini inceledi.
HELVACIOĞLU SAHİLİ ANLATTI
Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Vali Sezer’e Erikli Sahili’nde arıtma sorunu, Yayla Sahili’ndeki balıkçı barınağının yarattığı tahribat, Danişment Sahili’nin son durumu ve İbrice Balıkçı Barınağı’nda mesire alanı yapılması konusunda bilgi verdi.
İncelemelerin ardından bilgi veren Mustafa Helvacıoğlu, Edirne Valisi Yunus Sezer’i bölgede misafir ettiklerini belirterek, “Valimiz ile birlikte İzzetiye Mahallemizdeki seralarımızda ve mücavir alanlarımızda bir dizi incelemede bulunduk. Seralarımız Valimiz Yunus Sezer’den tam not aldı. Hem bölge istihdamına, hem ekonomiye hem de tarım bölümü öğrencilerimizin eğitim almasıyla dört dörtlük bir projenin Keşan Belediyesi olarak mimarı olmanın gururunu yaşıyoruz. Valimizden de önümüzde dönemde daha fazla sera için destek sözü aldık. Seralarımızın ardından İbrice Balıkçı Barınağı’nı ziyaret ettik. Burada Edirne Valiliğimiz, Belediyemiz, Kalkınma Ajansımız, Kooperatifimiz ve Dalış Okullarınızla ortak akıl ile harika bir projeyi hayata geçirmek için bir araya geldik. İbrice Balıkçı Barınağı Mesire Alanı Projemizle bölge hem dalış merkezi olacak hem de müthiş bir sosyal alan kazandırmış olacağız. Daha sonra ise Valimiz ile Yayla Balıkçı Barınağı’nın yarattığı tahribatla alakalı başlatılan dalgakıran projemizle ilgili incelemelerde bulundu. Yayla da hem balıkçılarımızın hem de vatandaşlarımızın mağduriyetini gidereceğiz. Yılların sorunu son buluyor. Yayla Limanı kıyı tahribatı için deniz altı beton dalgakıran projesi başlıyor. Ulaştırma Bakanlığımız öncülüğünde Yayla Balıkçı Barınağı’nın tahribatı sonucu başlatılan Dalgakıran Etüt Projesi ihalesi tamamlanıp önümüzdeki hafta yer teslimi yapılacak. Erikli Sahilimize arıtma tesisi kazandırmak için Valimiz ile bölgede incelemede bulunduk. Erikli Sahili arıtma tesisimiz için girişimlerimiz devam ediyor. Devletimizin desteği ile yaz aylarında çok ciddi problem haline gelen arıtma tesisi konusunda ciddi mesafe kaydettik. Edirne Valimiz Yunus Sezer’e destekleri ve alakasından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ