DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 2145030-0,41%
Edirne
20°

KAPALI

03:53

İMSAK'A KALAN SÜRE

509 okunma

Regaip Kandili bu akşam

“Üç Aylar” olarak bilinen, içinde Recep, Şaban ve Ramazan ayının bulunduğu süreç yarın başlarken, Regaip Kandili de bu akşam idrak edilecek…

ABONE OL
10 Ocak 2024 18:25
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Üç Aylar” olarak bilinen, içinde Recep, Şaban ve Ramazan ayının bulunduğu süreç başlarken, Regaip Kandili de bu akşam idrak edilecek
Üç Aylar’ın başlangıcından sonra ilk kandil Recep ayının ilk manevi günü olan Regaib Kandili ile bu gece gerçekleşecek. Miraç Kandili 6 Şubat 2024 Salı günü, Berat Kandili de 24 Şubat 2024 Pazartesi günü kutlanacak.
Ramazan ayı ise 11 Mart 2024 tarihinde başlayacak.
2024 DİNİ GÜNLER TAKVİMİ
11 Ocak Perşembe: Regaip Kandili
12 Ocak Cuma: Üç Ayların Başlangıcı
6 Şubat Salı: Miraç Kandili
24 Şubat Cumartesi: Berat Kandili
11 Mart Pazartesi: Ramazan Başlangıcı
5 Nisan Cuma: Kadir Gecesi
9 Nisan Salı: Arife
10 Nisan Pazartesi: Ramazan Bayramı (1.Gün)
11 Nisan Salı: Ramazan Bayramı (2.Gün)
12 Nisan Çarşamba: Ramazan Bayramı (3.Gün)
15 Haziran Cumartesi: Arife
16 Haziran Pazar: Kurban Bayramı (1.Gün)
17 Haziran Pazartesi: Kurban Bayramı (2.Gün)
18 Haziran Salı: Kurban Bayramı (3.Gün)
19 Haziran Çarşamba: Kurban Bayramı (4.Gün)
7 Temmuz Pazar: Hicri Yılbaşı
16 Temmuz Salı: Aşure Günü
14 Eylül Cumartesi: Mevlid Kandili


BELGİN İBA
Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba, Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayımlayarak, tüm Edirnelilerin ve İslam Aleminin kandilini kutladı.
Üç aylara kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba, Başlangıcı rahmet, ortası mağfiret ve sonu kurtuluş olan bu mübarek atmosferi hep birlikte karşılamanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Kandillerin insanların kalplerini birbirine yaklaştıran, komşuluk, akrabalık, kardeşlik ve dayanışma duygularını arttıran ve ruh dünyalarının aydınlanmasına vesile oluyor” dedi.
İba, Regaip Kandili’nin birlik ve beraberliğe, maddi manevi sıkıntılardan kurtulmaya vesile olmasını diledi.
İslam âlemi için önemli ve anlamlı günlerin inananlarca dua, tövbe ve ibadetler ile değerlendirilmesi gerektiğini belirten İba, “üç aylar duyguların yoğunluk kazandığı, merhamet, şefkat, yardımlaşma ve dayanışma hislerinin doruk noktasına ulaştığı, hayır ve iyiliklerin arttığı bir dönem. Birlik beraberliğimizi bu mübarek günlerde daha da güçlendirmeliyiz. Terörle mücadelenin kahramanlarına, askerimize, polisimize hayır dualarımızı gönderiyoruz.” İfadelerini kullandı.
Semaya açılan ellerin geri çevrilmeyeceğine gönülden inandığını söyleyen İba, “Mübarek üç ayların ve Regaip Kandilinin tüm İslam âlemine barış, sağlık, huzur ve hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, fedakâr gazilerimize, kahraman milletimize selametler diliyorum.” İfadelerine yer verdi.


AV. SİNAN TEKİN
Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin, 11 Ocak Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Huzur ve barışa en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçiyoruz!
“Huzur ve barışa en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçiyoruz. Mübarek üç ayların müjdecisi olan Regaip Kandili’nde yapacağımız ibadet ve dualar inşallah özümüze dönüşün bir vesilesi olur. Bizi biz yapan değerlerimizi hatırlamamıza ve güçlenmemize yardımcı olur. Birlik ve beraberliğimizi güçlendirir. Öfkemizi sevgiye, düşmanlıklarımızı kardeşliğe dönüştürür. Bu dilek temenni ile aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Regaip Kandili’ni kutluyor, bu mübarek günün bütün dünyada barış ve huzurun hâkim olduğu bir dünyaya vesile olmasını diliyorum” dedi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ