DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BIST 9.771,16-1,67%
BITCOIN 18415020,43%
Edirne
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

559 okunma

Prof. Dr. Yüksel Bayrak TÜ Rektörlüğüne aday

Prof. Dr. Yüksel Bayrak Trakya Üniversitesi Rektörlüğüne aday olduğunu açıkladı.

ABONE OL
4 Temmuz 2024 15:18
6

BEĞENDİM

ABONE OL

Prof. Dr. Yüksel Bayrak Trakya Üniversitesi Rektörlüğüne aday olduğunu açıkladı. TÜ Fen Fakültesi’nde görev yapan Bayrak, Trakya Üniversitesi’nin dijital dönüşümde öncü rol üstlenmesi gerektiğini vurguladı.
Trakya Üniversitesi rektör adayı Prof. Dr. Yüksel Bayrak, üniversiteyi daha ileriye taşıyacak yenilikçi projelerini ve vizyonunu kamuoyuyla paylaştı. Akademik ve idari tecrübeleriyle dikkat çeken Prof. Dr. Bayrak, üniversitenin bölgesel liderliğini pekiştirecek ve ulusal ile uluslararası alanda tanınırlığını artıracak projeleriyle adaylığını duyurdu.
Prof. Dr. Bayrak, Trakya Üniversitesi’nin dijital dönüşümde öncü rol üstlenmesi gerektiğini vurguladı. Bayrak, Bu kapsamda, tarım ve sanayi alanlarında yapay zeka ve blockchain teknolojilerini kullanarak verimliliği artırmayı ve sürdürülebilir uygulamaları yaygınlaştırmayı hedefliyor. Edirne ve çevresindeki sanayi tesislerinde dijital dönüşümü hızlandırarak Sanayi 4.0 uygulamalarını yaygınlaştırmayı planlayan Bayrak, Balkan ülkeleriyle teknoloji transferini ve işbirliğini de teşvik edecek projeler üzerinde çalışıyor.
Eğitim ve girişimcilik alanında ise, Balkan ülkelerindeki gençlere yönelik dijital yetkinlik kazandıracak ve girişimcilik ekosistemini güçlendirecek programlar planlanıyor. Bu programlar, genç girişimcilere rehberlik ederek onların iş fikirlerini hayata geçirmelerine destek olacak. Ayrıca, kültürel ve ekonomik işbirliğini artıracak etkinlikler düzenlenecek.
Kültürel mirasın korunması ve tanıtılması da Prof. Dr. Bayrak’ın projeleri arasında önemli bir yer tutuyor. Osmanlı ve Balkan mutfak kültürlerini araştırarak, dijitalleştirerek ve tanıtarak gastronomi turizmini canlandırmayı amaçlayan projeler, bölgenin kültürel ve ekonomik kalkınmasına katkı sağlamayı hedefliyor.
Bu projelerle Trakya Üniversitesi’nin akademik ve idari yapısının güçlendirilmesi hedefleniyor. Tarım ve sanayi alanlarında dijital dönüşüm, genç girişimcilerin desteklenmesi, kültürel mirasın korunması ve tanıtılması gibi konularda atılacak adımlar, üniversitenin ulusal ve uluslararası alandaki tanınırlığını artıracak.
Prof. Dr. Yüksel Bayrak, bu projelerle Trakya Üniversitesi’nin bölgesel kalkınmada öncü bir rol üstlenmesini hedefliyor. Yenilikçi yaklaşımlar ve güçlü işbirlikleri ile üniversitenin eğitim ve araştırma kalitesini sürekli olarak artırmak için çalışacağını belirtiyor.
BAYRAK KİMDİR
Prof. Dr. Yüksel Bayrak, 1973 yılında Trabzon’un Tonya ilçesinde doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimini Trabzon’da tamamladıktan sonra, 1993 yılında Trakya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü’nden mezun olmuştur.
Eğitimine Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Anabilim Dalı’nda devam eden Bayrak, 1995 yılında yüksek lisans ve 2002 yılında doktora derecelerini almıştır. Akademik kariyerinde hızla ilerleyerek 2008 yılında doçent, 2014 yılında ise profesör unvanlarını kazanmıştır.
İdari Görevler ve Üyelikler
Prof. Dr. Yüksel Bayrak, Trakya Üniversitesi bünyesinde birçok idari görevde bulunmuştur. 2012-2014 yılları arasında Trakya Üniversitesi Arda Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü, 2014-2016 yılları arasında Eczacılık Fakültesi Dekanlığı ve 2014-2016 yılları arasında Trakya Teknopark Yönetici A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini üstlenmiştir. Ayrıca, Trakya Üniversitesi Senato Üyeliği, Etik Kurul Komisyonu Üyeliği ve Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü gibi önemli pozisyonlarda da yer almıştır. Tüm bu akademik çalışmalarının yanı sıra çeşitli derneklerde ve vakıflarda aktif olarak rol almıştır
Akademik Başarılar ve Katkılar
Prof. Dr. Yüksel Bayrak, SCI-Expanded kapsamındaki dergilerde çok sayıda makale yayımlamış ve Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Fizikokimya Anabilim Dalı Başkanlığı görevini de sürdüren Bayrak, gençlerin kariyer planlarını bilinçli yapabilmeleri için Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi aracılığıyla çeşitli faaliyetler yürütmektedir.
Özellikle “En Etkili Bilim İnsanları” sıralamasında Trakya Üniversitesi ile yer almış ve Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından 2023-2024 yılı “En İyi Doktora Tez Danışmanı” ödülüne layık görülmüştür.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ