DOLAR 32,2586 0%
EURO 34,7140 -0.03%
ALTIN 2.400,950,04
BIST 10.239,79-0,94%
BITCOIN 1996089-2,70%
Edirne
26°

KAPALI

16:58

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

2075 okunma

Prof. Dr. Özçelik, gözyaşlarıyla uğurlandı

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde yaklaşık 2 yıldır tedavi gören, Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr.Fatih Özçelik, Balkan Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenden sonra Fatih Camisi'nde ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazını takiben Yeni Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi…

ABONE OL
11 Ocak 2024 17:59
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde yaklaşık 2 yıldır tedavi gören, Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr.Fatih Özçelik, Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenden sonra Fatih Camisi’nde ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazını takiben Yeni Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi.


Trakya Üniversitesi (T.Ü.) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Özçelik (61), yakalandığı hastalıktan kurtulamayarak hayata gözlerini yumdu. Özçelik’in erken yaştaki ölümü başta ailesi ve Tıp dünyası olmak üzere, öğrencileri, asistanları, öğretim üyesi meslektaşlarıyla, yakınlarını yasa boğdu.
Özçelik için dün Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde tören düzenlendi. Kabataş Erkek Lisesi flaması, Fenerbahçe atkısı ve Türk bayrağına sarılı tabutu kongre merkezine getirilen Özçelik’e veda töreninde eşi Dr. Emine Özçelik, kızı Elif Özçelik, T.Ü. Rektörü Prof.Dr. Erhan Tabakoğlu, İl Sağlık Müdürü İshak Yıldırım, öğretim üyeleri, asistanlar ve öğrenciler hazır bulundu.


‘DOKUNDUĞU HAYATLARLA HEP YANIMIZDA OLACAK’
Törende konuşan Fatih Özçelik’in kızı Elif Burcu Özçelik, babasının öğrencilerini çok sevdiğini belirterek, “Benim tam adım Elif Burcu Özçelik. Burcu adını çok sevdiği bir öğrencisinden esinlenerek koymuş. Babam, öğrencileri bu kadar hayatın merkezine koyan biriydi, kızının adını koyacak kadar. Babamın bu kadar sevildiğini, sayıldığını görmekten gurur ve mutluluk duyuyoruz. O dün itibariyle artık aramızda yok ama iyileştirdiği hastalarla, öğrettiği bilgilerle ve dokunduğu hayatlarla hep yanımızda olacak. Seni çok seviyorum babacım, öğrencilerine, meslektaşlarına kattıkların ve bana sunduğun bu hayat için teşekkür ederim. Bizler senin adını yaşatmaya devam edeceğiz. Senin kızın olmaktan gurur duyuyorum, dün anladığım kadarıyla sen sırf bana değil daha bir çok öğrencine baba olmuşsun. O yüzden iyi ki babamızsın, iyi ki 61 yıl güzel bir hayat yaşadın ve iyi ki seni anmaya devam edeceğiz” dedi.


‘TAM BİR BEYEFENDİYDİ’
T.Ü. Rektörü Prof.Dr. Erhan Tabakoğlu da, üniversitenin çok değerli bir ismini kaybettiklerini söyledi. Tabakoğlu, “Çok acı bir gün. Trakya Üniversitesi’nin çok değerli bir ferdi aramızdan ayrılıyor, ebedi aleme uğurluyoruz. 1992’de asistan olarak geldiğimden beri kendisini yakinen tanırım. Asistanlıkta biraz beraber olduk, hocalıkta beraber olduk. Pek çok şeyi paylaştığımız, her zaman haza bir beyefendi, öğrencisine, hastasına, çevresindekilere, sevgiyle, saygıyla yaklaşan bir muhterem, güzel insan, Fatih abimiz aramızdan ayrılıyor. Trakya Üniversitesi’nin önemli bir karakteri, önemli bir değeri. Her ölüm erken ama bu kayıp çok erken oldu. Takdiri ilahi diyoruz” diye konuştu.


T.Ü. Tıp Fakültesi Dekanı Filiz Akata ise Özçelik’in arkasından kimsenin kötü bir şey söyleyemeyeceğini ifade ederek, “Benim asistanlık arkadaşımdı. Bu dönemde Fatih hocayı çok yakından tanıma fırsatı buldum. Hepimiz çok yeni asistandık, çok gençtik. Çok düzgün, çok beyefendi, çok temiz, insana değer veren, öğrencisiyle, hastasıyla yakından ilgilenen ve onlara temiz bir örnek olarak kendini sunan bir insandı. Bir gün olsun ağzından kötü bir laf duymadım. Haza İstanbul beyefendisiydi. Öğrencilere, asistanlara olan eğitimi göz ardı edilemezdi. Yıllarca hep sevilen öğretim üyesi oldu. Onlara rol model olarak örnek olan birisiydi. Her şeyiyle örnek bir insandı” şeklinde konuştu.


PROF.DR. FATİH ÖZÇELİK KİMDİR?
Fatih Özçelik 21 Mart 1962 tarihinde İstanbul’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Bursa ve Adana’da tamamladıktan sonra İstanbul Kabataş Erkek Lisesi’nden 1980 yılında mezun oldu. Aynı yıl üniversite sınavında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni kazanarak 1986 yılında da buradan Tıp Doktoru olarak mezun oldu. İlk görev yeri Gümüşhane olan Özçelik, burada 3 ay çalıştıktan sonra İstanbul Şişli Etfal Hastanesi’nde anestezi ve reanimasyon bölümünde kısa asistanlık deneyiminden sonra Trakya Üniversitesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nı kazanarak 1988 yılında araştırma görevlisi olarak göreve başladı. 1992 yılında İç Hastalıkları Uzmanı oldu, 1993 yılında Kardiyoloji Ana Bilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak çalışmaya devam etti. 1997 tarihinde Kardiyoloji Uzmanı olarak aynı yıl Kardiyoloji Ana Bilim Dalı’na uzman doktor olarak atandı. Aynı yıl Yardımcı Doçent Doktor, 21 Kasım 2001’de Doçent Doktor unvanını aldı. 3 Ocak 2008 tarihinde Kardiyoloji alanında Profesör Doktor olan Özçelik, 2008-2011 yılları arasında Tıp Fakültesi Yönetim Kurulu üyeliği, 2017-2020 ve 2020-2022 yılları arasında Dahili Tıp Bilimleri Bölüm Başkanlığı yaptı. Özçelik evli ve 1 kız çocuk babasıydı.


Özçelik için ikindi namazının ardından Fatih Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, AK Parti Belediye Başkan Adayı Belgin İba, önceki dönem T.Ü. Rektörü Prof.Dr.Osman İnci, siyasi parti temsilcileri ve Özçelik’in yakınları katıldı. Cenaze töreninden sonra Özçelik’in naaşı Yeni Şehir Mezarlığı’na defnedildi

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ