DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22376822,75%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

120 okunma

Petek cinayetine lanet!

Edirne Barosu Kadın Hakları Komisyonu, Edirne merkezde bir parkta eski kocası tarafından katledilen Petek Aksak için büyük üzüntü içerisinde bulunduklarını belirterek, açılacak ceza davasını sonuna dek takip edeceklerini duyurdu…

ABONE OL
15 Nisan 2024 17:36
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Barosu Kadın Hakları Komisyonu, Edirne merkezde bir parkta eski kocası tarafından katledilen Petek Aksak için büyük üzüntü içerisinde bulunduklarını belirterek, açılacak ceza davasını sonuna dek takip edeceklerini duyurdu.
Edirne Barosu Kadın Hakları Komisyonu’nun “Şehrimizde güpegündüz bir parkta eski kocası tarafından katledilen Petek Aksak için hepimiz çok ama çok üzgünüz” diyerek paylaştığı yazılı açıklamasında şunlara yer verildi:.
“Bu şehirde yaşayan her kadın ve her birey bu şiddet olayı karşısında toplumsal travma altında bu şiddetten nasibini almıştır.
Kadın cinayetleri bireysel değil aslında toplumsal bir sorundur. Topluma hakim erkek egemen anlayışın değiştirilmemesi, kadın üzerinden yanlış söylemlere devam edilmesi ve kadının erkekle eşit birey olarak kabul edilmemesinin sonucudur.
Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin sağlanmasının önemi her bir cinayette daha da güçlü bir biçimde yeniden ortaya çıkmaktadır.
Kadın cinayetlerini önlemek, kadın cinayetlerinde asla ceza indirimi yapılmaması için her türlü yasal düzenlemeyi yapmak ve uygulamaya geçirmek üzere bir an önce gereğinin yapılmasını bekliyoruz.
KADINLARIN HAYATI ÖLÜME DEĞİL YAŞAMA ADANMIŞTIR.
Petek Aksak’a Allah’tan rahmet, kederli yakınlarına başsağlığı diliyoruz.
Edirne Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak açılacak ceza davasını sonuna dek takip edeceğiz.
Kadına karşı şiddet ve kadın cinayetlerini lanetliyor ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine son verilmesi için sonuna kadar mücadele edeceğimizi bir kez daha kamuoyuna duyuruyoruz.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ