DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22360642,65%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

173 okunma

‘Ortakçı’ya ortak akıl’

ABONE OL
24 Mart 2024 17:45
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Lalapaşa ilçesine bağlı Ortakçı Köyü muhtar adayı Cengiz Günaydın, 5 yılda yapacaklarını paylaştığı seçim beyannamesinde sıralarken, aza adayları ile birlikte köylerini yeniden yaşanabilir hale getireceklerini söyledi.


Ortakçı Köyü’nün girişimci, çalışkan muhtar adayı Cengiz Günaydın,Hudut’a yaptığı açıklamada, hizmet için yola çıktıklarını belirterek, “Vizyonumuz; çevreci, yenileşen, gelişen,modern ortakçı köyünü yeniden yaşanabilir hale getirmek” dedi. Gaydın, beş yılda yapacaklarını Seçim Beyannamesi’nde şöyle sıraladı:


“1. Seçim bittikten sonra, Seçim Kurulu’ndan mazbatalarımızı alıp, Toplulaştırma Kurulu’na giderek, dışarıdan gelerek, köyümüzde tarla alıp, evi ve ikameti olmayan, kişilerin, tarlalarını köy civarında, daha uzak mevkilere taşımak. köyümüzün yakınlarında bulunan arazilerin, köyümüzde yaşayan komşularımıza verilmesini sağlamak.

  1. Sığırtmaç evinin, tadilat ve bakımını yapıp, rahat ve insanca yaşamasını sağlayacağız.
  2. Köy meramızda kömür madencilerin, meramıza ve yollarımıza verdikleri, tahribat ve zararı, Lalapaşa Kaymakamlığı, Çevre Bakanlığı, ve İl Özel İdaresi ile İlgili Kurumlar da, girişimde bulunup, yollarımızı düzelttireceğiz. Çevremize verdikleri zarar ve yıkıntıların önüne geçmeye ve hukuksuz mera tahribatını önlemeye, meraya dökülen toprakların gelişi güzel dökümünü engellemek ve kaldırılmasını sağlamak için çalışacağız.
  3. Sığır yolu üzerine dökülen çöp ve atıkları kaldırıp, köy çevresine atılı tüm atıkları temizleyip, Çevreyi eski haline getireceğiz.
  4. Çöp ve atık malzemeler için köyümüzde uygun döküm alanı yeri tashihi yapıp, kontrollü ve izinli döküm yaptırıp, izole ederek çevreye zarar vermeyeceğiz. İzinsiz ve uygun olmayan dökümler yaptırmayacağız.
  5. Köyümüz içinde bulunan derenin komple ıslahının yapılmasını, Kaymakamlık ve İl özel idare sininde desteğiyle, meraya gidiş ve dönüş yolu için, alternatif yol haline getirmeye çalışacağız. Bununla ilgili çalışmalar uzun süre bilir. Fakat köyümüzün çehresini değiştirecek çok önemli proje olduğunu anlatmak isterim. Dere üzerinde Kanallar üzerinde geçiş yapılacak köprüler ve emniyet korkulukları ile desteklenip, TREPAŞ’tan destek alarak elektrik direkleri ile aydınlatmalarını sağlamaya çalışacağız. Bunu Başararak mera yolunu 1500 metre mesafeye indirmiş olacağız.
  6. Sağlık ocağımızı ve muhtarlık binasını komple bakımını yaparak, köyümüzün kullanımına sunacağız.
  7. Köy fosseptik ve kanalizasyon kanallarının onarımlarını yaparak köyümüzde koku, olmayan temiz, hale getireceğiz.
  8. Köyümüzün Beş Kurnalı mevkiinde bulunan; koyun kışlalarına giden yolun ıslahı yapılarak, çamurdan kurtarmak için stabilize malzeme serilecektir.
  9. Köyümüzün çok acil olarak; üç adet köprüye ihtiyacı var. Bunlardan biri Karakaçan Deresi’nden, Bademlik mevkisine geçiş köprüsü. İkincisi Bostanlık Deresi ve köy deresine geçiş köprüleri.
  10. Köyümüzde bir tane, hayvan sulama göleti bulunmaktadır. Otuz yıl önce, nur içinde yatsın, Yusuf Hacı Muhtarımızın sayesinde ve emekleriyle yapıldı. Bütün yaz hayvanlarımız, gölet etrafında dolaşmak zorunda kalıyor, Susuzluktan, Karakaçan, Damlacık, Demirceli, Bademlik, Ançerli ve diğer mevkilere hayvanlarımız gidemiyor. Kısmet olursa her mevkie bu hayvan sulama göletlerinden yaptıracağız
  11. Taşlımüsellim Köyü’ne yapılan ikinci barajdan, köyümüze bir damla su gelmeyecek. Fakat bir alt köy olmamıza rağmen, bize su yok. Barajın suyu Hasanağa Köyü’ne kadar gidiyor. Lalapaşa, Sinanköy, Kayapa, Küçükdöllük, Hıdırağa, Hasanağa tamamen bedava. Ve yeraltı basınçlı sistem olacakmış. Barajdan köyümüz arazilerine su verdirmek için tüm gayreti göstereceğiz.
  12. Köyümüzün parke taşı döşenmemiş yollarının, tamamını döşettirip köyümüzü pangallıktan kurtarıp modern bir görünüme kavuşturacağız.
  13. Köyümüzde yapılan toplulaştırmadan sonra hazineye ayrılan tüm tarlalar köyümüz halkına eşit olarak kurayla çalışmak isteyen, komşularımıza dağıtılacaktır.
  14. Köy mezarlığımız ve köyümüz içindeki otlarını, devamlı biçerek çok temiz ve örnek köy olmasını sağlayacağız.
  15. İlaçlama ve gübrelemede kullanılan, çuval, plastik ambalajların atıklarını, arazide bırakmayıp, çöp kutularına atıp, dönüşüme gönderelim.
  16. Hayvan gübre atıklarımızın çevreye zara vermesini ve çevre kirliği yapmaması için el ele verip gerekenleri birlikte yapacağız.
  17. Mezarlık yolundan Lalapaşa ya bağlantı yapılması için İl Özel İdare’ye müracaat ederek, çalışma yapacağız.”
    Muhtar adayı Günaydın,seçim beyannamesinin altına “Not” diyerek şunları da ekledi: “Saygı değer ve de değerli köylülerim bu köy hepimizin bu köyde dedelerimiz, babalarımız şimdide bizler yaşıyoruz. Köyümüz Lalapaşa nın, Edirne’ye en yakın köydür. Köyümüzün içerisi çok kötü durumdadır köyümüzün kaderini değiştirmek bizlerin ve sizlerin ellerindedir. Bizler köyümüzün kaderini değiştirmeye güzelleştirmeye tekrar cazip hale getirmeye talibiz. Bizleri, seçerseniz ilk önce yapacaklarımız bunlardır. Bize oy ve destek veren tüm komşularımız bilsinler ki oy verdiklerine pişman olmayacaklardır. Her gün her gece kahvede oturmakla bunlar olmaz çalışmakla olur.”
    MUHTAR VE AZA ADAYLARI
    Cengiz Günaydın, Muzaffer Taş, Raif Bilir, Ferudun Yaman, Sezgin Dağdeviren, Mutallip Mahmuzlu, Osman Buzkan, Murat Uzun, Murat Aşık, Gökhan Gül, Serkan Tomruk.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ