DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 2149800-0,41%
Edirne
15°

KAPALI

20:22

AKŞAM'A KALAN SÜRE

98 okunma

Öğrencilerden ‘teröre lanet’ yürüyüşü

Trakya Üniversitesi Türk Dünyası Kültür Araştırmaları Topluluğu'na üye öğrenciler tarafından şehitleri anma ve teröre lanet yürüyüşü gerçekleştirildi…

ABONE OL
30 Aralık 2023 17:17
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Trakya Üniversitesi (T.Ü.) Türk Dünyası Kültür Araştırmaları Topluluğu’na üye öğrenciler tarafından şehitleri anma ve teröre lanet yürüyüşü gerçekleştirildi.
Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen yürüyüş Bolca Ana Yemekhanesi’nde başladı. Ellerinde Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Azerbaycan bayrakları taşıyıp sloganlar atan öğrenciler Türkan Sabancı Kültür Merkezi önünde basın açıklaması düzenledi. Topluluk adına açıklamayı Türk Dünyası Kültür Araştırmaları Topluluğu Başkanı Mustafa Demir yaptı.


‘HAİNLERİN SAVURDUĞU TEHDİTLERDEN KORKMUYORUZ’
Geçtiğimiz hafta Kuzey Irak’ta hayatını kaybeden 12 şehidi hatırlatan Topluluk Başkanı Demir, “Arkadaşlar, bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde iki gün üst üste toplam 12 askerimizi şehit verdik. Tüm yaşadığımız acılar yetmezmiş gibi, ve dahi şehitlerimizin naaşları daha toprağa kavuşmamışken de emperyalistlerin taşeronu bebek katili hain terör örgütünün siyasi uzantısı, Gazi Meclis’imizde büyük Türk milletini ve onun devletini tehdit edici konuşmalar yaptı. Bizler, açıkça ifade etmeliyiz ki, bu hainlerin savurduğu tehditlerden korkmuyor, yöneltecekleri her türlü saldırıyı da iman dolu göğsümüzde durduracağımızı beyan ediyoruz. Türk milliyetçisi öğrenciler olarak, dağlarda, mecliste ve kampüslerde yuvalanan tüm teröristlere karşı mücadelemiz, son nefer, son nefes ve son damla kana kadar olacak. Şehit kanıyla siyaset yapmaya çalışanlar da, şehit kanına girenler de bilmelidir ki; ülkemizin her yanında bizlerin çelik yumrukları ile karşılaşacaklardır” dedi.


‘MEMLEKETİMİZİN GERİLEMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ’
Türkiye’nin gerilemesine hiçbir zaman izin vermeyeceklerinin altını çizen Demir, “Mevcut konjonktürde Türk ve Cumhuriyet düşmanlarının isimleri kavşaklara, yollara, yurtlara verilirken Türk milletinin evlatları kendi vatanında parya yaşamaya mahkum edilmiştir. Artan ekonomik problemler, bölücü terör örgütünün dağdaki, meclisteki ve kampüsteki saldırıları ile birlikte, memleketimizin artık bir çöküş noktasına geldiğini görmüş bulunmaktayız. Şu hiçbir zaman unutulmasın ki, bizler, ‘Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapanadır’ şiarıyla hareket eden Türk milliyetçisi öğrenciler olarak, memleketimizin hiçbir zaman gerilemesine izin vermeyeceğiz. Belirtmek isterim ki, tüm milli hassasiyetleri körelen Türk milletini yeniden canlandırmak, tekrardan ayağa kaldırmak, kendisine yeni bir ruh, yeni bir can vermek biz gençlerin elindedir. Türkiye’nin kaderi Türk gençliğinin elindedir” diye konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ