DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 2153906-0,10%
Edirne
15°

KAPALI

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

1013 okunma

Öğrencilerden ‘özel’ gösteri!

Edirne'de Özel Yürekler Halk Eğitim Merkezi'nde eğitim gören özel gereksinimli öğrenciler, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında dans, müzik ve mehteran gösterisi sergiledi.

ABONE OL
7 Aralık 2023 18:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne’de Özel Yürekler Halk Eğitim Merkezi’nde eğitim gören özel gereksinimli öğrenciler, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında dans, müzik ve mehteran gösterisi sergiledi.


Edirne Halk Eğitim Merkezi’ne bağlı olarak engelli vatandaşlara eğitim ve rehabilitasyon faaliyetleri gerçekleştiren Edirne Özel Yürekler Halk Eğitim Merkezi öğrencileri 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında kutlama programı düzenledi. Gerçekleştirilen etkinlikte özel öğrenciler çeşitli dans ve müzik gösterilerini sunarken renkli görüntüler ortaya çıktı. Öğrencilerin, mehteran gösterisi sonrası tüm konuklara ikramlarda bulunuldu.

Etkinliğe Vali Yardımcısı Sıdkı Zehin de katıldı


Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren Edirne Halk Eğitim Merkezi Müdürü İlhan Dinç, programda emek gösteren öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Dinç, “Önce insan diyen, insanı yaratılmışların en şereflisi olarak gören herkes, engelli kardeşlerimizin sorunlarıyla yakından ilgilenmektedir. Biz can almayı değil, sevgiyle, cana katkı sağlamayı düstur edinen, sadece insanları değil, toprağı, gökyüzünü, ağaçları, denizleri, hasılı dünyadaki tüm varlıkları, Allah’ın bir lütfu olarak gören bir medeniyetin mensuplarıyız. Biz, yaratılanı yaratandan ötürü sevmek, ona saygı duymak, hürmet göstermek mecburiyetindeyiz. İnsanları, hatta bütün insanlığı kucaklamayan, insanlığa aynı gözle bakmayan hiçbir anlayış insani ve vicdanı olamaz. İnsanı merkeze almayan hiçbir politika, hiçbir strateji dünyaya refah, huzur ve adalet getiremez. Zenginin yoksulu, beyazın siyahı, uzunun kısayı dışladığı bir ortamda ne eşitlik ne de adalet tesis edilebilir. Şeyh Edebali’nin, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ sözü, bizim devlet geleneğimizin kilit taşıdır. İnsanın olmadığı yerde devletin de bir anlamı yoktur. Bizler engelli bireylerimizin toplumda hak ettikleri değere ulaşabilmeleri ve onlar için farkındalık oluşturmak adına bugün buradayız” şeklinde konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ